Essentia-blockchain-kehys on hajautettu ratkaisu käyttäjien yksityisyyden, tietojen, henkilöllisyyden ja omaisuuden suojaamiseen useilla blockchain-alustoilla. Vaikka tämä tarjoaa alustavan käyttötapauksen, Essentia-hankkeessa ennakoidaan, että kehyksen jatkokehitys tuo syvempää vuorovaikutusta hajautettujen järjestelmien välillä.

Täällä sukelamme Essentia-lohkoketjun yksityiskohtiin ja siihen, mitä se tekee. Tässä oppaassa käsitellään:

Mikä on Essentia Blockchain Framework?

Essentia syntyi tunnustuksena siitä, että keskitetyn henkilöllisyyden hallinnan malli on periaatteessa rikki. Joka kerta kun rekisteröidymme mihin tahansa uuteen palveluun, mukaan lukien nykyisten hajautettujen työkalujen käyttö, sovimme toisen yrityksen tai yhteisön käyttävän henkilökohtaisia ​​tietojamme.

Korkean tason tapahtumat, kuten Snowden-paljastukset, Facebook / Cambridge Analytica -skandaali ja Equifax-hakkerointi, ovat hitaasti heikentäneet uskoa yrityksiin tietojemme suojaamiseksi. Yksityisyys on nyt valtava huolenaihe monille ihmisille, ja suurin osa Yhdysvaltain kansalaisista sanoo nyt, että heillä ei ole juurikaan mitään luottamusta siihen, että heidän tietonsa pysyvät turvassa eri palveluntarjoajien käsissä..

Tietosuoja koskee Pew Researchia

Essentia-ratkaisu

Essentia-blockchain-kehyksen tarkoituksena on tarjota kaikille käyttäjille, myös vähiten teknisesti ajatteleville, mahdollisuus hallita tietojensa käyttöä. Vaikka hankkeessa tehdään selväksi, että hajauttaminen on ratkaisu, siinä korostetaan myös, että nykyinen maisema on hajanainen, ja loppukäyttäjille on tarjolla erilaisia ​​alustoja, tunnuksia ja rajapintoja.

Yksinkertaisesti sanottuna Essentia on välikerros, joka sijaitsee nykyisten hajautettujen ratkaisujen välillä. Se toimii yhdyskäytävänä, joka suojaa käyttäjätietoja ja identiteettiä. Käyttämällä tätä kerrosta pääsemään Essentiaan linkitettyihin hajautettuihin alustoihin käyttäjät voivat päättää toimia nimettömänä, salanimellä tai julkisesti. Käyttäjän on täysin riippuvainen siitä, mitä tietoja hän jakaa muiden alustojen kanssa, ja miten alusta voi jakaa tietoja, jotka käyttäjä päättää paljastaa.

Tietosuojakäytännön soveltamisala ei rajoitu vain henkilötietoihin, kuten nimi tai syntymäaika. Essentian tavoitteena on kattaa laajempi kattavuus, mukaan lukien työpöydät, tiedostot ja asiakirjat, ohjelmistot, lompakot ja kirjautumistunnukset.

Eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen asettamien lakivaatimusten mukaisesti käyttäjät voivat myös käyttää “oikeutta tulla unohdetuksi”. Essentian avulla voit myös poistaa kaikki haluamasi alustalta.

Essentian tavoitteena on työskennellä verkossa tai offline-tilassa, jolloin käyttäjät voivat käyttää siemeniään millä tahansa laitteellaan, millä tahansa käyttöjärjestelmällä, missä tahansa päin maailmaa. Lisäksi Essentia-lohkoketjun käyttäjän ei tarvitse olla ihminen. Käyttäjät voivat olla myös koneita, kuten palvelimia tai IoT-laitetta.

Projekti on jo integroinut monia olemassa olevia merkittäviä lohkoketju- ja salausalustoja, kuten Bitcoin, Ethereum, Storj, Idex ja Bitfinex.

Tilannekuva Essentia-lohkoketjuintegraatioista

Tilannekuva Essentia-lohkoketjuintegraatioista

Kuinka Essentia toimii?

Essentia-blockchain-käyttäjillä on yksi siemen, johon pääsee mistä tahansa älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla ja joka on saatavana käyttöjärjestelmissä, kuten MacOS, iOS, Window, Linux ja Android. Essentia-blockchain-kehyksen käyttämiseksi käyttäjien on luotava juuritunnus (ESS-ID) muodostamalla yhteys solmuun tai suorittamalla ohjelmisto paikallisesti omalla koneellaan.

Käyttäjä saa avainparin, joka voi allekirjoittaa, tarkistaa, salata ja purkaa tietoja, identiteettejä tai pääsy palveluihin ja dApps: iin. Kolmansien osapuolten tunnukset ja kirjautumistunnukset lisätään alitunnuksina, joten ESS-ID toimii eräänlaisena avaimenperänä, joka pitää kaiken yhdessä. ESS-ID: n palautussiemen on luettelo muistisanoista, jotka tulisi tallentaa turvallisesti. Kaikki tiedot salataan ja tallennetaan hajautettuun Essentia-lohkoketjuun.

Essentian komponentit

Essentia-lohkoketju on modulaarinen verkko, joka saavuttaa yksimielisyyden hybridipoW / PoS-metodologian avulla. Järjestelmässä on kolme pääkomponenttia:

  • Esanssit ovat kokonaisuuksia, jotka ovat vuorovaikutuksessa Essentia-verkossa. Ne voivat olla yksityishenkilöitä, yrityksiä, ryhmiä tai organisaatioita. Vuorovaikutuksia hallinnoidaan alatunnuksilla, käyttöoikeuksilla ja älykkäillä sopimuksilla.
  • Synergiat mahdollistavat järjestelmän eri alustojen, resurssien ja moduulien välisen vuorovaikutuksen, jota ohjaa PoS-konsensus. Tämä moduuli käyttää sirpaletta suuremman läpimenon saavuttamiseksi.
  • PoW-kaivostyöläiset luovat uusia lohkoja, joissakin tapauksissa ryhmiteltyinä kaivosaltaisiin.

Tämä on erittäin korkean tason yhteenveto. Essentia-lohkoketjun taustalla on valtava määrä teknisiä yksityiskohtia, liian paljon yhteenvetona tässä oppaassa. Riittää sanoa kaikille, jotka haluavat sukeltaa yksityiskohtiin, valkoinen paperi ja suunnittelupaperi antaa erittäin kattavia selityksiä.

Kolikkotarjonta

Essentia-lohkoketjun kolikko on ESS-tunnus, joka on tällä hetkellä ERC-20-merkki. Se on apuohjelma, jolla pääset käyttämään Essentia-järjestelmän premium-ominaisuuksia, kuten ylimääräistä tallennustilaa, ja se toimii kaivospalkkiona.

Essentian pääverkon oli tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä. Projektissa kuitenkin ilmoitettiin hiljattain lanseerauksen lykkäämisestä lisätestauksen aikana. Kun pääverkko on päällä, tunnusten haltijoiden on aloitettava ESS ERC-20 -merkkien atomivaihto ESS-kolikoihin, mikä voidaan tehdä Essentia blockchain -pöytäkoneen sovelluksessa.

ESS-rahakkeita on yhteensä 1755313373, ja kirjoitushetkellä liikkeessä on 787 miljoonaa.

Tiekartta ja joukkue

Essentia juoksi julkista ICO: ta kesäkuussa 2018 kerännyt 23,5 miljoonaa dollaria yksityisessä myynnissä. ICO onnistui ja saavutti tavoitteensa 25,5 miljoonaa dollaria myymällä 40 prosenttia kaikista käytettävissä olevista rahakkeista. ICO: n aikaan projektissa oli jo käynnissä ESS-kehyksen ensimmäinen beeta.

Post ICO Essentia -lohkoketju on keskittynyt järjestelmän jatkokehitykseen, julkisen beetatestin käynnistämiseen ja julkaisuihin työpöytä- ja mobiilisovelluksille. Tiimi on myös työskennellyt Essentian versioiden kehittämiseksi hallitukselle ja yrityksille.

Seuraava merkittävä virstanpylväs on tärkein nettilähetys, jonka päivämäärä on edelleen epäselvä. Lompakkoihin ja sovelluksiin integroidaan myös lisää. Jaxx ja Exodus mainitaan molemmat Essentia-blogissa. Kehittäjien konferenssi tapahtuu vuoden 2019 alkupuoliskolla.

Essentia Blockchain -tiimi

Amsterdamista lähtöisin oleva voittoa tavoittelematon organisaatio EssentiaOne johtaa projektia. Essentia-lohkoketjun perustajat ovat Matteo Gianpetro Zago (projektin johtaja), Mirco Mongiardino (tuotejohto) ja Vladimir Holubovych (operaatioiden johtaja).

Zago ja Holubovych perustivat aiemmin yrityksiä, kuten Mobilife +, ja Zago toimii Bitcoin-säätiön jäsenenä. Mongiardinolla on tausta digitaalisesta markkinoinnista.

Essentia-blockchain-tiimi

Essentia-blockchain-tiimi

Projektissa on myös vahva neuvonantajaryhmä, mukaan lukien Moe Levin, joka oli varhainen sijoittaja RSK Labsin ja Dropboxiin, ja Erik Van Der Staak, Euroopan komission neuvonantaja.

Kaupankäynnin historia

ESS-rahakkeiden hinnoissa ei ole ollut merkittäviä huippuja tai syvennyksiä kesäkuussa 2018 järjestetyn julkisen myynnin jälkeen. Tunnuksen arvo on laskenut tasaisesti kuukausien aikana.

Essentia on kuitenkin yksi pienemmistä hankkeista, joten olisi kohtuutonta odottaa sen vaikuttavan markkinoiden yleiseen kehitykseen. Pääverkkokäynnistys saattaa nähdä rallin token-arvossa aina, kun se on mahdollista.

Kilpailijat

Koska Essentia keskittyy tietosuojaan, se ei ole suoraan verrattavissa yksityisyyden kolikoihin, kuten Monero. Siksi parempi tietosuojakäytäntö olisi parempi. Enigma on yksi esimerkki. Enigma pyrkii kuitenkin tuomaan yksityisyyden älykkäisiin sopimustoimiin. Myös taustalla oleva tekniikka on melko erilainen. Enigma käyttää monen osapuolen laskentaa lohkoketjutapahtuman turvaamiseksi jakamalla salatut tapahtumatiedot useille solmuille. Essentia luottaa käyttäjien yksityisen avaimen turvallisuuteen pitääkseen tunnukset ja kirjautumistiedot turvassa.

MaidSafe on toinen vastaava projekti, mutta sen tarkoituksena on tiedostojen suojaaminen.

Mistä ostaa ESS: ää

ESS-tunnuksia ei tällä hetkellä ole saatavana useissa pörsseissä, mutta voit ostaa ne Idexistä, Coinbenestä tai Bitfinexistä.

ESS: n säilytyspaikka

Vaikka ESS-tunnukset perustuvat edelleen ERC-20-protokollaan, kaikki ERC-20-tallennustilaa tukevat lompakot ovat sopivia. Suosittelemme aina käyttämään Ledger Nano S: n kaltaista laitteistolompakkoa optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi.

Essentia-lohkoketjun tavoitteena on integroida ulkoiset lompakot, kuten Jaxx. Siksi voimme kenties olettaa, että ESS voi toimia näiden muiden lompakoiden kanssa, kun atomivaihto alkuperäiseen kolikkoon on saatu päätökseen.

Johtopäätös

Essentia-lohkoketju näyttää olevan melko ainutlaatuinen projekti avaruudessa, jonka tarkoituksena on tarjota käyttäjille yksi käyttöliittymä useisiin hajautettuihin ratkaisuihin. Se on jalo kunnianhimo, ja jos se onnistuu, se on ehdottomasti katsomisen arvoinen kolikko.

Toisaalta projekti on tällä hetkellä jonnekin noin 850 kirjoitushetkellä. Lisäksi kaupankäynnin historiassa ei ole ollut rauhoittavia hintapiikkejä, jotka antaisivat sijoittajille tai kauppiaille vakuutuksen siitä, että on mahdollista saada kunnollista tuottoa. On totta, että projektiblogi on erittäin aktiivinen ja sisältää säännöllisiä yksityiskohtaisia ​​päivityksiä. Pääverkon julkaisulle ei kuitenkaan ole vahvistettua päivämäärää, mikä ei ole rauhoittavaa.

Kaiken kaikkiaan tuomio on, että Essentialla on paljon potentiaalia, jota ei ole vielä toteutettu. Kuitenkin, jos onnistunut pääverkkolaskutus tuottaa jonkin verran positiivista kauppaa, se voi vielä muuttua.

Lisäresurssit

Viserrys

Sähke

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me