Mikä on Ethereum Classic?

Ethereum Classic on alkuperäinen Ethereum-lohkoketju, joka mahdollistaa hajautettujen sovellusten ja älykkäiden sopimusten toteuttamisen. Hanke syntyi horjumattomasta uskosta perusperiaatteisiin. Se symboloi sen merkitystä, että kryptovaluutta on vaihdettavissa ja sen lohkoketju on muuttumaton.

Ethereumin ja Ethereumin klassiset lohkoketjut olivat identtiset aina 1920000: n estoon asti. Mutta sitten surullisen DAO muutti ikuisesti lohkoketjun ja kryptovaluutan. Tässä oppaassa käsitellään mitä sinun on tiedettävä, mukaan lukien:

Kova haarukka

Älykäs sopimus, joka tunnetaan nimellä DAO (Decentralized Autonomous Organization), luotiin Ethereum-alustalle. DAO oli lähinnä riskipääomarahasto, jossa sijoittajat äänestivät pääoman jakamisesta. Rahasto oli niin suosittu, että se houkutteli noin 14 prosenttia kaikesta tuolloin olemassa olevasta eetteristä keräten 150 miljoonaa dollaria.

Älykkään sopimuksen etuna ja haittana on sen itsenäinen toteutus. Tässä tapauksessa älykkäällä sopimuksella oli suunnitteluvirhe, jonka avulla joku voi varastaa yli 3,6 miljoonaa eetteriä DAO: lta. Ethereumin luoja Vitalik Buterin ja suurin osa yhteisöstä halusivat suorittaa kovan haarukan, joka veisi lohkoketjun takaisin lohkoon 1920000, ennen hakkerointia, jotta varat voitaisiin palauttaa. Voit lukea lisää kiistasta ja päätöksestä haarautua Ethereumiin täältä.

Ihmisvarojen palauttamisen kovan haarukan jälkeen alkuperäinen Ethereum-lohkoketju säilyi ja tunnetaan nyt nimellä Ethereum Classic tai ETC. Yhteisö, joka jatkoi alkuperäisen lohkoketjun kaivamista ja tukemista, uskoo, ettei muuttumattomaan lohkoketjuun pitäisi vaikuttaa ulkopuolisesti. Ethereum Classic on sittemmin sytyttänyt oman polunsa kryptovaluutta-maailmassa. Pitkällä aikavälillä Ethereum Classic -yhteisö toivoo, että on periaatteellisen lähestymistavan arvoa koodi on laki.

Kuinka Ethereum Classic toimii?

Tärkein tieto Ethereum Classicista on älykkäät sopimukset. Nick Szabo keksi älykkäät sopimukset vuonna 1994. Siihen aikaan ei kuitenkaan ollut hajautettua alustaa, joka voisi turvallisesti tallentaa älykkäät sopimukset. Lohkoketju tarjosi täydellisen alustan. Älykkäät sopimukset on rakennettu Ethereum Classic -lohkoketjun päälle ja ne noudattavat automaattisesti sopimuksen sääntöjä. Älykkäät sopimukset voisivat jonain päivänä eliminoida lukemattomat välityspalvelut pankki-, tiedostotallennus-, vakuutus-, identiteetti- ja mainepalveluissa jne.

Ethereum Classicin Turing-täydellinen Sputnik-virtuaalikone toteuttaa älykkäät sopimukset. Turingin täydellinen kone voi simuloida Turingin konetta. Alan Turingin hypoteettinen kone on 1- ja 0-merkkijonon manipulointi minkä tahansa tietokonealgoritmin simuloimiseksi. Ei ole koskaan osoitettu, että tietokone pystyy todella tekemään enemmän kuin Turingin kone, joten Sputnik Virtual Machine voi ajaa minkä tahansa siihen koodatun tietokoneohjelman. Ethereum Classicin tarkoituksena ei ole yksinkertaisesti hajauttaa valuuttaa, vaan tehdä hajautettu maailman tietokone.

ETC-solmuilla on kannustin käyttää virtuaalikonetta taloudellisesti. Solmut saavat ETC-maksuja sopimuksiin liittyvien tapahtumien käsittelystä. Älykkäät sopimukset pystyvät maksamaan Ether classicin ihmisille.

Emerald-ohjelmistokehittäjäsarja (SDK)

Ainutlaatuinen Ethereum Classic -kehitys tuotti Emerald-ohjelmistokehittäjäsarja, työkalupakki dappien luomiseen. SDK sisältää muita kehittäjille tarkoitettuja komponentteja, kuten käyttöliittymän, kirjastot ja rakennustyökalut. Koska Ethereum Classic on alusta, perimmäisenä tavoitteena on, että mahdollisimman moni kehittäjä rakentaa lohkoketjun päälle. ETC: n tavoitteena on keskittyä esineiden internetiin, jota usein kutsutaan esineiden internetiksi. Vuonna haastatella, ETC-kehittäjä Igor Artamonov sanoi: “Lohkoketjun älykkäät sopimukset sopivat ihanteellisesti yksinkertaisiin sopimuksiin hajautetussa verkossa toimivien koneiden välillä, koneiden välinen protokolla, ja esineiden internet on ilmeisin sovellus tähän. ”

Geth

Geth tarjoaa Go-ohjelmointikielellä “monikäyttöisen komentorivityökalun, joka suorittaa täyden Ethereum Classic -solmun”. Geth sisältää yli 40 prosenttia uutta koodia Ethereumin kovan haarukan jälkeen, mikä osoittaa ETC-tiimin aktiivisen kehityksen. ohjelmoida sallii sinun minun ETC, siirtää varoja lompakoiden välillä, luoda älykkäitä sopimuksia ja hallinnoida tilejä.

Historia

Ethereum Classic jatkoi alkuperäistä estoketjua ja irtautui Ethereumista heinäkuussa 2016. Sen ennustettiin alkuperäinen ketju yksinkertaisesti katoaisi haarukan jälkeen, mutta kaivostoiminta ja kauppa jatkuivat. Lopulta Poloniex listasi ETC: n ja hinta saavutti kolmanneksen ETH: sta.

Katkerien hyökkäysten jälkeen Ethereumin eri aliversioissa ETC tekiItsenäisyysjulistus“Toteamalla” uskomme hajautettuun, sensuuriresistenttiin, luvattomaan lohkoketjuun. Uskomme Ethereumin alkuperäiseen näkemykseen maailman tietokoneena, jota ei voida sulkea, ja jolla on peruuttamattomia älykkäitä sopimuksia. ”

Heidän itsenäisyysjulistuksensa perusperiaatteet:

”Koodi on laki; Ethereum Classic -koodissa ei saa olla muutoksia, jotka loukkaavat kirjanpidon muuttumattomuuden, vaihdettavuuden tai pyhyyden ominaisuuksia; tapahtumia tai kirjanpitohistoriaa ei voida jostain syystä peruuttaa tai muuttaa. “

Nämä periaatteet eivät selvästikään ole sopusoinnussa Ethereumin kanssa, joten ETC ei enää ole yhteydessä Ethereum-säätiöön.

Lopulta varas pudotti ETC: n DAO-hakkeroista markkinoille, mutta yllättäen ETC-hinta pysyi melko vakaana. Kaaoksen jälkeen Ethereum Classic pystyi lopulta kokoamaan kehitystiimin ja lähtemään omalle tielleen.

Ethereum Classic -tiimi

Alun perin Ethereum Classic -tiimillä, ETCDEV, oli tarkoituksella alempi profiili. Korkean profiilin johtajan puute on linjassa heidän pääfilosofiansa kanssa, jonka mukaan ETC on hajautettu ja vapaa voimakkaasta inhimillisestä vaikutuksesta. Tämä joukkue ei kuitenkaan ole enää aktiivinen.

Ethereum Classic -kehitystä johtaa nyt ETC Labs ja IOHK Grothendieck -tiimi.

Ethereum Classic -johtoryhmä

Edellinen ETCDEV-johtoryhmä

Kolikoiden hankinta ja kestävyys

ETC eroaa suuresti ETH: sta kaivostoiminnassa ja kolikoiden toimituksessa. Ethereumissa on sisäänrakennettu vaikeuspommi, joka vaikeuttaa kaivostoimintaa työn todistuksella ajan myötä. Tämä pakottaa lopulta kaikki kaivostyöläiset vaihtamaan todisteita panoksesta. ETC keskeyttää tämän vaikeuspommin ja aikoo pitää kiinni todisteesta työstä.

Keskimäärin on 10-14 sekunnin lohkoa, palkkiona viisi ETC per lohko. Koska estoajat ovat niin lyhyitä, transaktiopalkkiot ovat suhteellisen pieniä, keskimääräinen maksu on noin yksi sentti.

Ethereum Classic on inflaatiopalkkio vuoteen 2025 asti, jolloin kolikoiden tarjonta on rajattu 210 miljoonaan kolikoon. Ethereumilla ei ole ylärajaa, ja se aikoo pysyä toistaiseksi inflaatiota. ETC uskoo, että tämä rahapolitiikka tekee Classicista turvallisemman sijoituksen, koska kolikoiden arvo ei vähene ajan myötä loputtoman tarjonnan lisääntymisen vuoksi.

Tulevat projektit ja tiekartta

Vuonna 2018 kehitystiimi julkaisi Emerald-työpöydän lompakko, ensimmäinen luotettava ETC-lompakko. He ovat myös poistaneet aikaisemmin mainitsemamme vaikeuspommin ja aloittaneet työn sivuketjujen skaalattavuuden parantamiseksi.

Yli kahden seuraavan vuoden aikana, Ethereum Classic -tiimi pyrkii parantamaan yhteensopivuutta Ethereum-ketjun kanssa, parantamaan Sputnik-virtuaalikonetta ja toteuttamaan sivuketjuja Proof of Authorityn (PoA) avulla.

Ethereum Classic -suunnitelma (2019-2020)

Ethereum Classic -suunnitelma (2019-2020)

Kilpailu

Ei ole epäilystäkään siitä, että ETC törmää kovaan kilpailuun. Ethereumin ei ole vain ilmeinen kilpailija, vaan myös kaikki muut älykkäät sopimusten tarjoajat. Erityisesti NEO on saanut itselleen nimen älykkäässä sopimustilassa. ETC: nyhteisö on edelleen vähemmän keskittynyt muihin tekniikoihin, jotka kilpailevat suoraan … ja enemmän kumppanuuksiin ja täydentäviin ratkaisuihin.“On syytä huomata, että kun verrataan alustaa muihin älykkäisiin sopimusten tarjoajiin, ETC on varmasti hajautettu.

Kaupankäynnin historia

ETC sijoittuu jatkuvasti 20 parhaan joukkoon markkinaosuudelle. Hongkongissa pidetyn kehittäjien konferenssin jälkeen hinta nousi jopa 20 dollariin. Kolikon inflaation poistamiseksi uuden rahapolitiikan ensimmäisen vaiheen jälkeen nousi yli 30 dollaria.

ETC saavutti kaikkien aikojen korkeimman USD-tason vuoden 2017 / alkuvuoden 2018 härkämarkkinoiden huipulla, ylittäen 45,50 dollaria (~ 0,00316 BTC). Siitä lähtien hinta on edelleen laskenut. Tällä hetkellä se on noin 4,50 dollaria (~ 0,00115 BTC).

Vaikka suurin osa kehityksestä ja kiinnostuksesta on kovassa haarukassa Ethereum, on mielenkiintoista nähdä keskittämisen ja inflaation vaikutukset kolikoon pitkällä matkalla.

Mistä ostaa ETC

Voit käydä kauppaa ETC: llä BTC: n ja ETH: n kanssa Binancella ja Bittrexillä. Voit myös ostaa ETC: n suoraan USD: llä Coinbasessa, joka on helpoin käyttää -vaihtoehto.

ETC: n ostamisen ulkopuolella voit myös kaivaa. Hanke tarjoaa laajan luettelon kaivosaltaat heidän verkkosivuillaan.

Mihin säilyttää ETC

Sinulla on paljon tallennusvaihtoehtoja ETC-tunnuksillesi. Ihannetapauksessa sinun tulisi käyttää Ethereum Classic -tuotetta Smaragdi lompakko. Jos se ei ole mieleisesi, niitä on tonnia lisävaihtoehtoja jonka ETC-ryhmä suosittelee.

Jaxx tukee mobiililompakkoa varten ETC: tä.

Parhaan turvallisuuden takaamiseksi voit kuitenkin käyttää Ledger Nano S -laitteiston lompakkoa tai Trezoria.

Lopulliset ajatukset

ETC: n avulla tiedät investoivasi sitoutumiseen muuttumattomaan lohkoketjuun. Heidän tiiminsä toivoo, että pitkällä aikavälillä on arvoa noudattaa periaatteita. ETH: n kanssa on ennakkotapaus, että he voisivat haarautua uudelleen ihmisen vaikutuksen perusteella. On tärkeää muistaa, että kryptovaluutat ovat syntyneet pankkiromahduksen tuhkasta. Satoshi Nakamoto suunnitteli alun perin hajautetut lohkoketjut vastaamaan korruptioon rahoitusalalla. “Muuttamattoman lohkoketjun oli tarkoitus olla vapaa ihmisen taipumuksesta korruptoitua.” Kryptovaluuttavarkauksia on tapahtunut aiemmin ja ne toistuvat uudelleen. Mihin vedämme viivan, mikä vaatii kovaa haarukkaa? ETH hämärtää tämän linjan, kun taas ETC on selvästi piirtänyt maansa hiekkaan.

Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 2.20.19 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Lisäresurssit

Viserrys

Github

Reddit

Sähke

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me