Mikä on Factom?

Factom on a blockchain-protokolla joka erottaa blockchain-tekniikan muuttumattomuuden valuuttoihin, jotka siihen yleensä liittyvät. Tämä tekee yrityksille helpompaa ja halvempaa tallentaa tietoja lohkoketjuun.

Factom yrittää ratkaista kolme Bitcoin-verkossa havaittua pääongelmaa:

  1. Nopeus – Bitcoin-tapahtumat vievät vähintään 10 minuuttia yhdelle vahvistukselle. Kun yhteisön standardi on 6 vahvistusta, ennen kuin tapahtuma on täysin käsitelty, monet niistä vievät yli tunnin.
  2. Kustannus – Bitcoin-transaktiopalkkiot ovat kasvaneet ja saattavat jatkua, kun lisää tapahtumia tulee verkkoon.
  3. Pullistua – 1 Mt: n lohkokokoisten mahdollisten tapahtumien määrä sekunnissa rajoitetaan. Jopa erillisen todistajan (SegWit) ja salamaverkon käyttöönotto ei välttämättä riitä parannukseksi Bitcoinin skaalausongelmien hillitsemiseksi.

Lisäksi Factomilla tallennetut asiakirjat ja tiedot voidaan helposti tarkastaa mikä alentaa edelleen yrityksiin tarvittavia kustannuksia turvallisen ja tarkan tietovaraston saamiseksi.

Factom on erityisen hyödyllinen yrityksille, joissa tärkeä tieto vaihtaa säännöllisesti omistajaa. Asiakirjat, kuten maa-avustukset ja potilastiedot on varmistettava tarkkuus, kun he siirtyvät yhdeltä ihmiseltä toiselle. Tietojen tallentaminen lohkoketjuun tarjoaa valtavan määrän arvoa näille yrityksille. Paperiasiakirjojen pitäminen on kallista, ja perinteinen digitaalinen tallennus on alttiina haitalliselle väärentämiselle. Factom ratkaisee molemmat näistä asioista.

Tässä Factom-oppaassa käydään läpi:

Kuinka Factom toimii?

Factom käyttää verkossa kahta tunnusta:

  1. Factoidit
  2. Pääsymaksut

Faktoidit (FCT)

Factoidit niillä on oma ketju Factomissa, ja niillä voidaan käydä vapaata kauppaa kuten useimmilla muilla kryptovaluutoilla. Nämä kolikot hajauttavat järjestelmää ja estävät käyttäjiä roskapostista verkossa.

Factom-palvelimet saavat Factoidit palkkiona verkon ylläpidosta. Verkko vapauttaa nämä palkkiot kiinteällä nopeudella (~ 73 000 kuukaudessa) prosessissa hinnasta riippumatta.

Pääsymaksut (EC)

Voit käyttää Factoids-ostoksia Pääsymaksut protokollan kautta. Merkintähyvitykset eivät ole siirrettävissä, ja voit käyttää niitä vain maksamaan ilmoituksista tai äänestää auktoriteettisolmuista.

Koska niillä on vähäinen luontainen arvo, voit tallentaa sisäänpääsyluettelot matalan turvallisuuden alueelle ilman vaaraa, että varkaat varastavat heidät.

Sinun on käytettävä merkintähyvityksiä lisätäksesi tietoja Factom-lohkoketjuun. Kun käytät osallistumisluotoa, tosiasiat, joita käytit sen ostamiseen, ovat poistettu järjestelmästä (AKA paloi).

Factoidien erottaminen merkinnöistä avaa Factomin käyttäjille, jotka joko eivät ymmärrä tai eivät halua käyttää kryptovaluutta. He voivat yksinkertaisesti ostaa osallistumisluotoja valitsemallasi valuutalla. Sitten Factom ostaa Factoidit avoimilta markkinoilta ja polttaa ne oston kattamiseksi.

Factom-ketju

Jokaisella lähettämälläsi merkinnällä on ketjutunnus. Ketjutunnus määrittää, minkä alaryhmän tulisi sisältää merkintä. Ilmoitusten enimmäiskoko on 10 kt, mutta voit linkittää suurempia tiedostoja useilla merkinnöillä.

Sarja merkintöjä muodostaa a Ketju. Ketju kirjaa merkintöjen järjestyksen, joka jättää kirjausketjun. Yksinkertaisesti, Ketjut ovat kuin kansioita, ja merkinnät ovat kuin tiedostot, jotka sijoitat kansioihin.

Factom-merkinnät

Ketju on sarja ilmoituksia.

An Entry Block on joukko kaikkien merkintöjen tiivistelmiä tietyllä ketjutunnuksella. On tärkeää huomata, että merkintälohko sisältää vain tiivistelmät, ei merkintöjen todellisia tietoja.

Liitetyt palvelimet luovat joka minuutti a Hakemistolohko ryhmittelemällä sisääntulolohkojen hajautukset kyseisestä ajanjaksosta.

Factom-tulolohkot

Entry Blocks sisältää vain merkintöjen hajautukset.

Kun 10 hakemistolohkoa on muodostettu (10 minuutin välein), näiden hakemistolohkojen hashit ankkuroidaan Bitcoin-lohkoketjuun. Tämän toiminnon suorittava Authority-solmu valitaan satunnaisesti.

Verkon suunnittelu tekee kirjanpidon tarkastamisesta helppoa ja edullista.

Bitcoinissa tarvitaan koko lohkoketjun historia tapahtuman vahvistamiseksi. Tämä ei ole välttämätöntä Factomin kanssa. Hakemistolohkojen ja ketjutunnusten avulla voit vähentää huomattavasti kaistanleveyttä tietueiden tarkastamiseen.

Kolme palvelintyyppiä

Factom käyttää konsensusalgoritmia, joka on samanlainen kuin Lautan algoritmi. Tätä algoritmia käyttämällä verkko saavuttaa yksimielisyyden valitsemalla johtaja satunnaisesti joukosta Liitetyt palvelimet.

Factom-palvelimet

Factom käyttää kolmen tyyppisiä palvelimia (solmuja).

Liitetyt palvelimet ovat ensisijaisia ​​Factom-verkkoa käyttäviä palvelimia. Ne ovat ainoat, jotka voivat kirjoittaa tietoja lohkoketjuun ja saada Factoid-palkintoja.

Nämä palvelimet lähettävät “sydämenlyöntisanoman” verkon seuraajille todistamaan olemassaolonsa. Jos yhdistetty palvelin ei tuota syke viestiä, seuraajat aloittavat välittömästi vaalit valitsemaan uuden federaation palvelimen tilalleen.

Tarkastuspalvelimet tarkista federoitujen palvelinten työ. Jos yhdistetty palvelin tekee virheen, siitä tulee tarkastuspalvelin, ja yksi tarkastuspalvelimista päivittyy yhdistetyksi palvelimeksi.

Nämä palvelimet eivät saa palkkioita tekemästään työstä.

Seuraajat palvelimet voi tehdä vain tapahtumapyyntöjä. Kun he saavat saapumispyynnön, he lähettävät sen edelleen federoidulle palvelimelle.

Verkko ei suorita ensimmäisten merkintöjen tarkastuksia, joten sinun tulee tarkastaa kaikki merkinnät ennen niiden syöttämistä järjestelmään.

Factom-tiimi & Edistyminen

Factom-projekti alkoi vuonna 2014 mikä asettaa sen blockchain-spektrin vanhempaan päähän. Joukkue on edennyt tasaisesti sen jälkeen.

He julkaisivat ensimmäisen Factom-version vuoden 2015 alkupuolella, ja niiden merkkimyynti tapahtui kyseisen vuoden puolivälissä. Elokuussa 2015 heidät hyväksyttiin Plug and Play FinTech -kiihdyttimeen ja heidät valittiin yhdeksi Austinin A-listan aloittavista yrityksistä toukokuussa 2016.

Perustuu ulos Austin, TX, ydinryhmä on useita jäseniä, joilla on monen vuoden kokemus blockchain-avaruudesta.

Paul Snow johtaa tiimiä perustajana ja toimitusjohtajana. Hän toimii myös avoimen lähdekoodin projektin, DTRules, pääarkkitehtina ja perusti Texas Bitcoin -konferenssin.

Blockchain voi laillisesti todistaa todisteet, Kiinan tuomarin säännöt https://t.co/P7svO2ytzI kautta @CoinDesk

CoinDesk pienentää Factomia täällä, mutta hashit olivat Factomissa, jotka ankkuroituvat Bitcoiniin. Kiinalaiset tekivät tässä tapauksessa teknistä tukea!

– Paul Snow (@ paulsnx2) 29. kesäkuuta 2018

Factomilla on tällä hetkellä ohi 11 miljoonaa merkintää samoin kuin joitain merkittäviä kumppanuuksia. Tiimi työskentelee Kotimaan turvallisuuden osasto tarjota tarkastusreittejä Yhdysvaltojen rajoilla kerätyille tiedoille. He työskentelevät myös Gates-säätiö tallentaa sairauskertomuksia kehitysmaiden ihmisille.

Kesäkuussa 2018 kiinalainen tuomioistuin käytti Factom-lohkoketjuun tallennettuja tietoja oikeudellisena todisteena ja loi ennakkotapauksen tuleville tapauksille.

Toukokuussa 2018 Factom-tiimi valmistui valkolehtensä M3 viimeisen tärkeän virstanpylvään. Kanssa M3: n toteuttaminen, viranomaispalvelimet siirtyivät Factom, Inc: n ylläpitämistä palvelimista riippumattomiin operaattoreihin yhdeksässä maassa. Lisäksi tiimi teki merkittäviä parannuksia lohkoketjun nopeuteen, kasvatti läpimenoa 5 kertaa ja vähensi vahvistusaikaa kertoimella 600. He myös lisäsivät tukea Ethereumin lohkoketjuankkurille.

Kilpailijat

Yhtiöllä on vähän suoria kilpailijoita. Sen suurin kilpailija on NEM, joka julkaisi a valkoinen paperi Apostillelle 2017, kuten Factom, Apostille on erikoistunut tietojen ja asiakirjojen notaareihin ja aikaleimoihin.

Factom Trading

FCT-hinta nousi kaikkien aikojen korkeimmaksi (BTC: nä) ~ 33,72 dollaria (~ 0,0135 BTC) kesäkuussa 2017. Melkein koko loppuvuoden 2017 hinta laski tasaisesti lyhytaikaisen piikin kanssa elokuun lopussa. Marraskuusta 2017 lähtien FCT nousi muuhun markkinoihin ja nousi kaikkien aikojen korkeimmaksi (Yhdysvaltain dollareina) noin 77,65 dollariin (~ 0,00505 BTC) tammikuussa 2018..

Tämän härkäajon jälkeen FCT putosi suurimman osan vuodesta 2018, lyömällä lattialle noin neljä taalaa. Factom on ollut yksi harvoista hankkeista, jotka alkavat näennäisesti purkautua vuoden 2018 karhumarkkinoista. Marraskuun alussa FCT-hinta alkoi jälleen nousta lähes kymmeneen dollariin, ja se on pysynyt tämän hinnan lähellä. Koska tämä hintaliike tapahtuu heikon markkinatunnelman aikana, se voi olla merkki siitä, että Factom on saamassa merkittävää omaksumista yritysten keskuudessa.

FCT: n hinta on suoraan sidottu verkon käytön määrään. Kun lisää yrityksiä liittyy verkostoon, osallistumisten lähettäminen tulee kalliimmaksi, mikä puolestaan ​​vaikuttaa FCT-hintaan.

Kun palavan FCT: n määrä ylittää 73 000 kuukaudessa syntyvän määrän, valuutta muuttuu deflaatioksi. Tämän kannattavuusrajan ylittämisen pitäisi nostaa hintaa entisestään.

Mistä ostaa FCT: tä

Voit ostaa FCT: n Poloniexista ja Bittrexin kaupankäynnin parina Bitcoinin kanssa.

Jos haluat ostaa FCT: tä näissä pörsseissä, sinun on ensin omistettava Bitcoin tai ostettava joitain toisesta pörssistä, kuten GDAX tai Gemini. Sieltä voit siirtää Bitcoinisi vaihtamista varten.

KolikkoMarketCap listaa kaikki pörssit ja kaupankäyntiparit, jotka ovat käytettävissä Factomille.

Mihin säilyttää FCT

Sinulla on kaksi suositeltavaa lompakkovaihtoehtoa FCT: n tallentamiseksi:

  1. Suojattu (salattu) yrityslompakko
  2. Ledger Nano S

Enterprise Wallet on saatavana Macissa, Windowsissa ja Linuxissa. Löydät ohjeet lompakon lataamiseen ja käyttämiseen tässä.

Voit myös tallentaa FCT: n Ledger Nano S -laitteiston lompakkoon. Ledger on yksi luotetuimmista ja turvallisimmista lompakoista kryptoyhteisössä.

Ne eivät ole vielä monia muita lompakoita, jotka tukevat FCT: tä, mutta ne näyttävät saavan pitoa. Exoduksen uusi lompakko, Eden, tukee FCT: tä, mutta se on edelleen esijulkaisussa, joten sen käytössä saattaa olla ongelmia.

Johtopäätös

Factom on vakiintunut projekti, joka ratkaisee valtavan ongelman, joka ulottuu useille toimialoille. Vaikka markkinointi ei ole ollut tiimin painopiste, he ovat työskennelleet varjossa muodostaakseen liikekumppanuuksia ja jatkaakseen tuotteidensa parantamista.

Tiimillä ei ole vain kokemusta aikaisempien projektien parissa työskentelystä, vaan sillä on myös useita vuosia tietoa blockchainista.

Projektin kasvaessa on mielenkiintoista nähdä, miten FCT-hinta reagoi ja mitä tapahtuu, jos se osuu deflaatiopisteeseen.

Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 11.27.2018 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Muita Factom-resursseja

Verkkosivusto

Facebook

Viserrys

Youtube

Reddit

Erimielisyydet

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me