Mikä on alkuperäinen kolikoiden tarjoaminen (ICO)?

Alkuperäinen kolikoiden tarjoaminen eli ICO on varainhankintastrategia, jossa lohkoketjutiimi myy projektinsa taustalla olevan kryptovaluutan vastineeksi alustan luomiseen tarvittavista varoista. Yleensä nämä varat koostuvat bitcoinista, eetteristä tai molemmista.

ICO: t tulivat parrasvaloihin vuonna 2017 tarinoina 24 tunnin ajalta, miljoonan dollarin korotukset alkoi levittää uutiskanavia ympäri maailmaa. Status keräsi 100 miljoonaa dollaria kesäkuussa, Tezos kertyi 237 miljoonaa dollaria heinäkuussa, ja Filecoin toi 257 miljoonaa dollaria saman vuoden elokuussa. Yhtäkkiä näytti siltä, ​​että mikä tahansa kryptovaluutan parissa työskentelevä joukkue voisi helposti kerätä vähintään sata tuhatta dollaria. ICO: t antoivat nuorille startup-yrityksille mahdollisuuden kerätä merkittävää pääomaa joutumatta käsittelemään toisinaan häikäilemättömiä pääomasijoitusyrityksiä.

Kaikkien aikojen korkeimmat ICO: t

Viisi parasta kaikkien aikojen eniten nostettua kolikkotarjousta (Kuva: ICORating)

Kaikilla ICO: n saamilla hypeillä saatat silti miettiä, “Mutta mikä ICO tarkalleen on ja miten ne toimivat?” Tarkastellaan syvällisemmin tätä teknologista läpimurtoa ja sitä, miten se johtaa aivan uuteen tapaan kerätä rahaa. Selittäjäämme kuuluu:

ICO: n historia

Vaikka ICO: t saivat suosiota vuonna 2017, ne olivat olleet olemassa jo neljä vuotta tuolloin. Ensimmäinen ICO tapahtui vuoden 2013 puolivälissä Mastercoin keräsi noin puoli miljoonaa dollaria bitcoinilla. Projektin kehittäjä J.R.Willet ehdotti valkoisessa kirjassaan Bitcoinin käyttöä tulevaisuuden protokollien peruskerroksena., Toinen Bitcoin-valkoinen kirja, samanlainen kuin käytämme Ethereumia tänään. Hänen projektinsa, Mastercoin, olisi ensimmäinen projekti tämän mekanismin helpottamiseksi.

Mastercoin oli ennen aikansa kykenemätön suorittamaan useita kriittisiä toimintoja Bitcoinin Turing-täydellisyyden puutteen takia jäämättä syvälle yksityiskohtiin.

Vasta Ethereumin kynnyksellä blockchain-yhteisö alkoi todella ottaa huomioon ICO: t. Ethereum ja sen komentokieli, Solidity, ratkaisivat monet Bitcoinin alkuperäisistä ongelmista älykkään sopimuksen ja hajautetun sovelluskehityksen (dapp) avulla. Pääasiassa Ethereum kirjoitettiin a Turingin täydellinen kieli, “Antaa kenen tahansa kirjoittaa älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, joissa he voivat luoda omat mielivaltaiset säännöt omistukselle, tapahtumamuotoille ja valtion siirtymätoiminnoille”

Ethereumin tiimi keräsi noin 18,4 miljoonaa dollaria projektin ICO: n aikana syyskuussa 2014. Ja sieltä ICO: n maine levisi lumivyöryyn, joka meillä on edessämme tänään.

Kuinka ICO toimii?

Suurin osa, ellei kaikki, alkuperäisissä kolikoissa käytetään jonkin tyyppistä älykästä sopimusverkkoa. Näiden verkkojen arkkitehtuuri, vahvuudet ja ihanteelliset käyttötapaukset vaihtelevat, mutta ne kaikki käyttävät hajautettua lohkoketjua. Suosittuja esimerkkejä ovat EOS, Tron ja NEO. Ylivoimaisesti suosituin ICO-foorumi on kuitenkin Ethereum.

ERC20-standardi

Suurin osa tunnuksista, jotka käynnistävät ICO: n Ethereum-verkossa, noudattavat ERC20-standardia. Tämä standardi hahmottaa tehokkaasti joukon ohjelmointisääntöjä, joita kaikkien ERC20-tunnusten on noudatettava. Se sisältää kuusi ensisijaista tunnuksen toimintoa:

 • Korvaus
 • Hyväksyä
 • Tasapaino
 • TotalSupply
 • Siirtää
 • Siirto alkaen

Näiden kuuden toiminnon avulla voit hankkia tunnuksen kokonaismäärän, saada tilin saldon, siirtää tunnuksia ja hyväksyä tunnuksen rahamuodoksi. Koska nämä toiminnot ovat standardoituja, kehittäjät tietävät mitä käyttäytymistä voidaan odottaa työskennellessään minkä tahansa ERC20-tunnus. Mutta palataan takaisin ICO: hin …

Älykkäät sopimukset ovat ICO: n selkäranka. Avoimen lähdekoodin ohjelmointi takaa, että:

 1. Projekti vastaanottaa bitcoinin tai eetterin, jonka annat,
 2. Hankit projektin kryptovaluutan vastineeksi ja
 3. Joissakin tapauksissa saat takaisin sijoituksesi, jos projekti ei saavuta varainhankinnan vähimmäistavoitetta.

Älykkäät sopimukset suorittavat kaikki nämä tehtävät automaattisesti ja ilman välittäjän tarvetta.

Tyypillinen ICO-prosessi

ICO: hon osallistuminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi. Tässä esimerkissä keskitykäämme Ethereum-pohjaiseen.

Ensinnäkin ICO-isäntä lyö uuden kryptovaluuttansa Ethereumin vakauskoodilla ja sijoittaa kolikot omaan lompakkoonsa. Tämän jälkeen osallistujana lähetät jonkin verran ETH: ta isännän lompakkoon. Vastineeksi saat osan uudesta kryptovaluutasta. Saamasi määrä riippuu siitä, minkä arvon isäntä antaa salauksen, kun hän luo sen. Koska sekä Ethereum että uusi tunnus ovat ERC20-standardin mukaisia, ei ole tarpeen luoda erillistä lompakkoa kullekin.

ICO Smart -sopimus

ICO Smart -sopimus

Ja siinä se on. Jokainen hyvämaineinen tiimi asettaa älykkäät sopimukset, jotka käyttävät ICO: ta, yleisön saataville. Ole varovainen kaikista projekteista, jotka pitävät tämän koodin piilossa.

ICO vs. IPO: Ovatko alkuperäiset kolikkotarjoukset laillisia?

Tässä vaiheessa olet todennäköisesti piirtänyt yhtäläisyyksiä alkukirjainten välillä kolikko tarjonta (ICOs) ja alkukirjain julkinen tarjonta (IPOs). Kummassakin skenaariossa luovutat jonkin verran rahaa vastineeksi siitä, mikä näyttää olevan osake yrityksessä / projektissa. Tämän oletuksen tekeminen on kuitenkin vaarallista, koska näiden kahden välillä on joitain kriittisiä eroja:

Listautumisanti (IPO)

 • Keskitetty
 • Raskas säätely
 • Korkea byrokratia
 • Sijoittajan suojaus
 • Vastaanota osaketta

Alkuperäinen kolikoiden tarjoaminen (ICO)

 • Hajautettu
 • Vähän tai ei lainkaan sääntelyä (tällä hetkellä)
 • Ei byrokratiaa
 • Ei sijoittajansuojaa
 • Vastaanota rahakkeita

Kuten näette, vaikka ICO: t tarjoavatkin joitain etuja perinteisiin listautumisantiin verrattuna (hajauttaminen, ei byrokratiaa), niihin liittyy myös enemmän riskejä. Nykyisessä muodossaan salausryhmää ei ole paljon estetty pakenemasta rahoillasi ICO: n jälkeen. Lukuisia projekteja ovat jo onnistuneesti tehneet niin.

Lisäriski, saat sijoitussi yhteydessä rahakkeita oman pääoman sijaan. Joten on mahdollista, että vaikka tunnuksesi takana oleva yritys on onnistunut, omistamasi rahakkeet voivat olla arvoltaan arvokkaita, jättäen sinut purolle. ICO-sijoituksesi menestys riippuu viime kädessä tunnuksen hyväksymisestä sen ekosysteemissä.

Joten, ovatko ICO: t edes laillisia?

Kyllä he ovat. No, tavallaan.

ICO: n ympäristömääräykset vaihtelevat maittain. Vaikka Sveitsin ja Maltan kaltaiset maat ovat omaksuneet progressiivisemman lähestymistavan lainsäädäntöön, muut, kuten Yhdysvallat, työskentelevät edelleen sääntelyn suhteen.

Yhdysvalloissa Security and Exchange Commission (SEC) on todennut, että useimmat ICO: t ovat sen sijaan arvopapereiden tarjouksia, koska niiden tarjoamat rahakkeet ovat arvopapereita, koska Howey-testi. Siksi takana olevien joukkueiden on rekisteröidyttävä SEC: ään – mitä he eivät ole tehneet. Tämän lisäksi Commodity Futures Trading Commission (CFTC) luokittelee rahakkeet virtuaalivaluutaksi, joka vaatii erilaista lisensointia, ja Internal Revenue Service (IRS): llä on oma luokittelunsa, joka sekoittaa niihin liittyviä veroja..

Jos pääsi pyörii juuri nyt, et ole yksin. Heitä tosiasia, että jokaisella osavaltiolla on myös omat sääntökokonaisuutensa ja voit ymmärtää laillisen ICO: n ylläpitämisen nykyiset vaikeudet.

Alkuperäisten kolikoiden tulevaisuus

Vaikka niiden sääntelymahdollisuudet ovat epävarmat, on selvää, että kolikoiden alkutarjoukset tai jotkut vaihtoehdot ovat täällä pysymässä. Jopa vuoden 2018 karumarkkinoilla oli yli 1250 ICO: t, jotka keräsivät kumulatiivisen 7,85 miljardin dollarin – yli miljardi dollaria enemmän kuin vuonna 2017.

Yleisemmin sanottuna varainhankinta alkaa sekoittua yhä enemmän perinteisiin menetelmiin. Olemme alkaneet nähdä Security Token Offerings (STO), Equity Token Offerings (ETOs) ja jopa yksinkertaiset sopimukset tulevaisuuden Tokenille (SAFT), joka on suosikkikierros YCombinatorin luoma SAFE.

Suuremman likviditeetin, 24/7 kaupankäynnin ja välittäjien eliminoinnin avulla näyttää siltä, ​​että tokenisaation tulevaisuus, mukaan lukien useammat ICO: t, on tulossa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me