Mikä on Lisk?

Lisk on sivuketjun kehitysalusta, jonka avulla kehittäjien on helppo rakentaa ja ottaa käyttöön hajautettuja sovelluksia Javascriptissa. Yksi alan suurimmista kamppailuista on saada kehittäjät vauhtiin rakentamaan lohkoketjuja ja ymmärtämään hupun alla olevat rakeiset koodipohjat.

Kehittäjät työskentelevät erittäin kovasti ja ovat usein keskitettyjen alustojen (kuten Google Play ja Apples App Store) mielijohteessa. Nämä suuret yhteisöt saavat leijonanosan huomiosta ja tuloista, jolloin kehittäjät eivät usein pysty toimeentuloon. Lisk pyrkii luomaan oikeudenmukaisemman alustan hajautetuille sovelluksille, jotta kehittäjät voivat saada suuremman palan piirakasta.

Projekti toivoo nopeuttavan ja yksinkertaistavan kehitystä keskittymällä Javascriptiin (ei omistama uusi kieli), mikä lopulta avaa alustansa miljoonille jo koulutetuille ohjelmoijille.

Oppaassamme tarkastelemme:

Kuinka Lisk toimii?

Tekniset tiedot

Estä aika: 10 sekuntia

Kierrosaika: ~ 17 minuuttia

Toimittaa: 100 miljoonaa LSK + vuotuiset väärennökset (tällä hetkellä 4 LSK lohkoa kohti)

Konsensusjärjestelmä: Delegoitu panos (DPoS)

Tunnuksen symboli: LSK

Lisk pyrkii olemaan alustan tarjoaja (samanlainen kuin Ethereum ja NEO), jolla on hajautettu verkko, mutta se eroaa monin tavoin.

Ethereum käyttää vakautta, joka vaatii kehittäjiä uuden kielen oppimiseksi, ja keskittyy älykkäisiin sopimuksiin. Tämä taustakeskeinen rakenne edellyttää kolmansien osapuolten toimivan käyttöliittymäsovelluksina (esim. My Ether Wallet for ERC-20 tokens).

Lisk käyttää sivuketjuja ja täydellistä ohjelmistokehityspakettia (SDK), joka antaa täydellisen paketin ja kaboodlen kehittäjille mahdollisuuden tuottaa kiillotettuja dappeja (hajautetut sovellukset) ja itsenäisen lohkoketjun yhdessä järjestelmässä. Tämä sivulohkoketju on linkitetty ja varmistettu erikseen ylläpidetyllä Lisk-lohkoketjulla.

Lisk sivuketjut

Lisk Sidechains toiminnassa

Sivuketjut

Sivuketjut ovat kryptografisesti riippumattomia kirjanpitoja (lohkoketjuja), jotka linkittyvät pääketjuun vahingoittamatta pääketjun suorituskykyä ja nopeutta. Tämä yhteys tuo yhteentoimivuusominaisuuksia, kuten tunnusten siirtämisen ja synkronoinnin ketjujen välillä.

Viime kädessä sivuketjut mahdollistavat kehittäjien lopullisen mukautettavuuden konsensusalgoritmeille, verkon skaalaukselle, omaisuuden seurannalle ja jopa salausten (esim. Testiverkot) ja varojen (esim. Varastojen) beta-julkaisuille..

Monet sivuketjuratkaisut ovat joko yksittäisiä tai yksityisiä lohkoketjuja. Lisk pyrkii tarjoamaan molempien maailmojen parhaat puolet – pääketjun vakaus ja turvallisuus samalla, kun sivuketjuilla on rajoittamaton joustavuus.

Kehittäjillä on täysi hallinto luoda oma blockchain-verkko sivuketjuna, kun taas Lisk-tiimi ylläpitää pääketjua 101 edustajan suojaamana. Jos toisessa lohkoketjussa on joskus jokin vika, pääketju ei muutu.

Mikä tekee Liskistä erilaisen?

Jotta estoketjuteknologia olisi helpommin saavutettavissa, tiimi loi JavaScript-pohjaisen ohjelmistokehityspaketin (SDK), joka keskittyy käyttökokemukseen (UI) ja kehittäjien tukeen.

SDK koostuu neljästä keskeisestä osasta:

  1. Konsensusalgoritmi – Liskin tapauksessa Delegated Proof of Stake (DPoS), joka on myös oletusasetus
  2. Sivuketju – Antaa mahdollisuuden luoda itsenäinen lohkoketju, joka on linkitetty Liskin pääketjuun
  3. Taustaa – Mukautettava koodi kehittäjille DAPPS: n luomiseksi itsenäisesti
  4. Etupää – Käyttöliittymä (UI), joka on julkisesti näkyvä komponentti

Ajatus tämän takana on, että nämä riippumattomat projektit yhdistävät vakaan emoketjun, jolla on ennestään laajuus ja vankkuus. Liskillä on myös edustajia, jotka voivat auttaa suojaamaan sivuketjujen verkkoja.

Lisk-solmut

Kuinka edustajat suojaavat sivuketjuverkon

Yhdistämällä alkuperäisen Lisk-verkon ja blockchainin teho avoimen lähdekoodin SDK: n kanssa kehittäjillä on valta luoda käteviä, helposti ladattavia digitaalisia sovelluksia yhteen pakettiin. Tämä sovellus on käytettävissä hajautetussa arkistossa, kuten sovelluskaupassa. LSK-tunnuksia kulutetaan Lisk-verkon ja -palvelujen käyttämiseen. (Samanlainen kuin eetteri Ethereumin kanssa)

Tämä antaa kehittäjille mahdollisuuden keskittyä yksinomaan sovelluksensa hyödyllisyyteen, joka ei luo uutta lohkoketjua, ja kaikkeen siihen liittyvään hallintaan.

Esimerkki Lisk Blockchain -palveluista

  • Identiteetti palveluna – Painikkeella välitön kertakirjautuminen (SSO) rekisteröintiä edellyttäville verkkosivustoille
  • Hajautettu isännöinti palveluna – Säilytä media hajautetussa, salatussa pilvessä verkossa
  • Älykäs sopimuksen toteutus palveluna – Mahdollistaa luotettavat turvatalletuspalvelut ja eliminoi vastapuoliriskin
  • Oraakelit palveluna – tapa saada muokattavia reaaliaikaisia ​​tietoja tai tosielämän tapahtumien tuloksia

Yksi hienoimmista asioista SDK: n ja avoimen lähdekoodin ekosysteemin pitämisessä Liskin pääketjun ympärillä on, kuinka koko järjestelmä hyötyy jokaisesta kehittäjien luomasta uudesta dapp- ja käyttötapauksesta. Esimerkiksi Solidityllä ei ole kirjastoa Liskissä, mutta kehittäjä voi koodata Ethereum Virtual Machine (EVM) -älykkäitä sopimuksia omassa sivuketjussaan tai blockchain-palveluna. Koko verkko voisi sitten käyttää kyseistä kirjastoa.

Valmistuttuaan koko Lisk-verkko hyötyisi tästä uudesta tehokkuudesta ja tarjouksesta. Yhä useammat kehittäjät hyppäävät mukaan, ja ne luovat tehokkaan verkkoefektin ja luovat nopeasti tarvittavat sovellukset ja palvelut. Tämä on hyvä Liskille luomalla enemmän arvoa ja hyötyä kehittäjille ja käyttäjille.

Lisk Decentralized App Directory

Voit etsiä mitä tahansa dappia ekosysteemistä Lisk-työasemassa (kuten minkä tahansa App Storen tavoin). Kaikkien alustan blockchain-sovellusten on rekisteröidyttävä pääketjuun. Tämä rekisteröinti luo yhteyden Lisk-pääketjun ja sivuketjun välille, jolloin sovellushakemisto löytää kaikki lohkoketjusovellukset ja -palvelut.

Tämän prosessin aikana kehittäjä voi asettaa sovelluksen yksilöllisen nimen, kuvauksen, luokan, kuvakkeen, tunnisteet ja latauslinkin. Hyvin samanlainen kuin sovelluksen tai podcastin rekisteröintiprosessi sellaisissa palveluissa kuin Applen sovelluskaupassa.

Lisk Dapp -hakemisto

Lisk Dapp -hakemisto

Tietoa henkilöstä Lisk

Historia

Kun Bitcoin-ydin kirjoitetaan pääasiassa C ++: ssa ja Ethereum in Solidity -sovelluksessa (itsenäinen javascript-pohjainen kehys), kehittäjille on paljon hämmennystä siitä, mihin kieleen keskittyä tai oppia kokonaan.

Liskin perustajat Max Kordek ja Oliver Beddows näkivät ja kokivat nämä kamppailut ja loivat vision tehdä blockchain-tekniikasta helpompaa. Ottaen huomioon, että suurin osa suosituimmista sovelluksista (esim.Uber) ja verkko itse toimii pääosin Javascriptilla, miksi pyörä pitäisi keksiä uudelleen?

Kaikki alkoi vuonna 2014 Crypti, avoimen lähdekoodin blockchain-sovellusalusta, joka lopulta kehitettiin Liskiksi. Vaikka menestyminen yhteisötasolla, Crypti tarvitsi lisää tulivoimaa näkemyksensä saavuttamiseksi ja haarautui Liskiin toukokuussa 2016.

Tiimi

Max Kordek – toimitusjohtaja ja perustaja

Kordek tunnisti blockchainin potentiaalin alkuaikoina. Hän oli tekemisissä useiden yhteisöjen kanssa ja imi kaiken tiedon, jonka löysi ennen Liskin perustamista. Hän näkee merkittävän kasvun edessä ja uskoo, että Lisk tulee olemaan eturintamassa hyväksynnässä tarjoamalla helppokäyttöisen Sidechain-kehityspaketin. Työn ulkopuolella hän on syvästi intohimoinen tieteiskirjallisuudesta.

Liskitoiminnot

Max Kordek ja ydinoperaatioryhmä

Oliver Beddows – varatoimitusjohtaja / CTO ja perustaja

Beddowsilla on kaksitoista vuoden kokemus kehitystyöstä. Kuten monet muut blockchain-projektit, hän näki, että tällainen tekniikka voisi olla tehokas työkalu tehdä maailmasta oikeudenmukaisempi paikka. Hän näki, että useimmat blockchain-alustat olivat aivan liian monimutkaisia ​​ja että oli mahdollisuus tuoda kehittäjät avaruuteen olemassa olevilla taidoilla.

Liskin kehitys

Oliver Beddows ja kehitystiimi

Tiekartta ja kehitys

Lisk ei ole ollut ilman kolhujaan tiellä ja muut haasteet. Silti siitä huolimatta se on kasvanut todelliseksi projektiksi, joka saa yhä enemmän luottamusta jokaisen valmistuneen virstanpylvään kanssa.

Kumppanuus Microsoftin kanssa vuonna 2016 tarjosi Liskille mahdollisuuden tarjota ”Blockchain as a Service” Azure-palvelun kautta sekä jonkin verran alan tunnustusta.

Yksi iso, viimeaikainen kehitys oli tuotemerkin päätös. Brändistrategiayrityksen ja ammattimaisten suunnittelijoiden palkkaaminen osoittaa, että Blockchain-sovellusalustan, mutta myös tuotemerkin, ahkerat rakentajat. Tämä uudelleenkäynnistys on sittemmin tapahtunut, ja on turvallista sanoa, että uudelleenbrändäys on onnistunut suurelta osin paljon ammattimaisemmalla ulkonäöllä, joka on avain houkuttelemaan uusia sijoittajia ja kykyjä.

Kilpailijat

Lisk kilpailee melko ahtaassa tilassa. Ethereumilla on jo terve etusija hajautetussa sovellusalustatilassa. Lisää tähän kilpailuun, kuten NEO, Stratis ja ICON, ja saatat miettiä missä Lisk sopii.

Onneksi useimmilla näistä hankkeista on oma asiantuntemus sekä kielien koodaamisen että maantieteellisen sijainnin suhteen. Ja kuten aiemmin mainitsimme, mikään muu projekti ei ole niin voimakkaasti keskittynyt Javascript-kehityspuoleen.

Kaupankäynnin historia

LSK aloitti kaupankäynnin vuoden 2016 alussa ja alun perin volatiliteetin laskiessa USD-hintaan noin 0,30 dollarin rajan ympärille. Hinta alkoi todella nousta vasta vuoden 2017 puolivälissä, kun härkämarkkinat alkoivat tulla voimaan. Se saavutti kaikkien aikojen korkeimman hinnan, 38,40 dollaria tammikuun 2018 alussa. Tämä edustaa uskomatonta 100-kertaista tuottoa niille, jotka onnistuivat pääsemään muutama vuosi aikaisemmin.

Valitettavasti hinta on sittemmin pudonnut dramaattisesti kriittisten valuuttojen yleisen karhumarkkinan kanssa tänä vuonna ja päivityksen aikana se on jossain 2,85 dollarin tasolla.

Liskillä ei tällä hetkellä ole etenemissuunnitelmaa, joten on vaikea ennustaa, mikä katalysaattori voi nostaa hintaa tulevaisuudessa. Kuten useimpien hankkeiden kohdalla, myös uusien hyväksymisten ja kumppanuuksien pitäisi auttaa.

Mistä ostaa LSK

Liskillä käydään kauppaa useissa pörsseissä, joista kolme parasta ovat: Bittrex, Poloniex ja Binance. Kuten monien muiden kryptovaluuttojen kohdalla, sinun on aloitettava Bitcoinista (tai muunnettavaksi Bitcoiniksi), jotta voit ostaa kyseisen parin suosikkipörssissäsi.

LSK: n säilyttäminen

Osana uudelleenkäynnistystä Lisk-tiimi on kehittänyt useita vaihtoehtoja LSK: n tallentamiseksi. Vanha Nano-lompakko pian lopetetaan, joten sinun on päivitettävä parempaan ratkaisuun. Useimmat käyttäjät haluavat saada käsiinsä Liskin Napa saatavana Windowsille ja Macille. Hub lisää toiminnallisuutta Nano-lompakkoon ja tarjoaa joitain lisäetuja, kuten äänestää edustajille.

Lisk Ydin on lompakkoratkaisu vain edistyneille käyttäjille ja sillä on komentorivipaneeli ilman käyttöliittymää. Jos haluat määrittää oman täyden solmun, tämä lompakko on sinulle. Lopuksi, Lisk Mobile on myös poissa käytöstä ja tarjoaa rajoitettuja toimintoja, vaikka tehokäyttäjät todennäköisesti haluavat sen sijaan jonkin työpöytäversioista.

Kaikki yllä olevat lompakot löytyvät virallisesta Liskistä lataussivu.

Johtopäätös

Lisk on ollut erittäin hidas ja tasainen pelaaja. Kuukauden maku-ICO-maailmassa on virkistävää nähdä johdonmukainen kehitys, saavutetut välitavoitteet ja asteittaiset parannukset.

Cryptin päivistä lähtien molemmat perustajat ovat olleet projektin kanssa tarkkaillen heidän aivopoikaansa. Lisk on kulkenut pitkän matkan uudesta keittiön pöydästä, joka on täynnä koodereita, paljon suurempaan kukoistavaan joukkueeseen, jolla on mukavat toimistot Berliinissä, Saksassa.

Vaikka monet ajattelevat Liskin olevan “Ethereum-tappaja”, tarkempi tarkastelu paljastaa, että projekti on yksinkertaisesti toinen upea ja tuleva pelaaja (monien joukossa) syntymässä olevassa salausmaailmassa, jota rakennetaan aivan silmiemme edessä..

Vaikka Ethereum on keskittynyt älykkäisiin sopimuksiin ja mekanismeihin Solidityssä back-end-työkaluna, Lisk toivoo vangitsevansa sekä (JavaScript) -kehittäjien että käyttäjien sydämet ja mielet.

Heidän Javascriptiin perustuvalla SDK: lla on yksinkertaisuus, jota on helppo hukata. Miksi keksiä Internet-koodi uudelleen, kun niin monet kehittäjät jo tietävät sen ja käyttävät sitä? Täällä Lisk vastusti halua keksiä jotain omistettua ja käyttää sen sijaan olemassa olevia kehyksiä, joiden avulla he pääsevät nopeammin paljon suurempaan kehittäjäpooliin.

Ainoa aika kertoo (ja päättää), kuka on salausvuoren kuningas, ja Lisk kasvaa tasaisesti (ja hiljaa) vakiintuneena operaattorina, joka on otettava huomioon tässä roolissa.

Ryan Smith päivitti tämän artikkelin 11.08.2018 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Löydät lisätietoja projektista seuraavilta kanavilta:

Facebook

Viserrys

Reddit

Github

Instagram

Youtube

Sähke

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me