Mikä on Namecoin?

Ytimessä Namecoin on verkkotunnusrekisteripalvelu ja oli ensimmäinen kolikko haarautunut Bitcoin. Samoin kuin .com- tai .io-verkkotunnuksen rekisteröinti, rekisteröit .bit-verkkotunnuksen verkossa. Tämä verkkotunnus on sensuuriresistentti ja läpäisemätön toiminnan seurannalle.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Hallitukset ja suuret yritykset hallitsevat perinteisiä DNS-palvelimia. Tämä valvonta on tapa, jolla esimerkiksi Kiinan hallitus voi estää verkkosivustoja, jotka ovat ristiriidassa heidän uskomustensa kanssa. Tämän sensuurin estämiseksi Namecoin käyttää blockchain-tekniikkaa jakamaan DNS: nsä verkon käyttäjien kesken.

Tässä Namecoinin aloittelijan oppaassa käymme läpi kaiken, mitä sinun pitäisi tietää projektista, mukaan lukien:

Kuinka Namecoin toimii?

Namecoinilla on kaksi päätuotetta: NameID ja Dot-Bit DNS.

NameID

Verkkoprotokollan nimeämiskäytännöissä on yhteinen trilema – Zookon kolmio. Zookon kolmion mukaan verkon osallistujan nimillä voi olla vain kaksi seuraavista kolmesta ominaisuudesta: hajautettu, inhimillisesti merkityksellinen, turvallinen. Bitcoin on loistava esimerkki siitä, että julkiset osoitteet ovat hajautettuja ja turvallisia, mutta läheskään ihmisen mielekkäitä.

Namecoin ratkaisee tämän trilemman. Haarukana se sisältää Bitcoinin turvallisuuden ja hajauttamisen, samalla kun se tarjoaa ylimääräisen kerroksen, joka sallii verkossa luettavien nimien verkossa.

NameID yhdistää Namecoinin identiteetit (eli nimet) OpenID-tunnistusprotokollaan. NameID: n avulla voit kirjautua mihin tahansa OpenID-yhteensopivaan verkkosivustoon Namecoin-identiteetilläsi. Se on blockchainin turvallisempi ja vähemmän invasiivinen “Kirjaudu Facebookilla” -versio.

Dot-Bit DNS

Varastamalla esimerkkiä Dot-Bit -sivusto, voit ajatella Dot-Bit DNS: ää hajautetuksi Internet-puhelinluetteloksi. Keskusviranomaiset valvovat perinteistä puhelinluetteloa (DNS) ja antavat heille mahdollisuuden sulkea puhelinnumerot (verkkosivustot) heidän mielestään. Muista suuri SOPA-kiista?

Wikipedian pimennysnäyttö

Wikipedia oli yksi monista SOPA-lakia vastustavista verkkosivustoista. Kuva Wikipedian kautta

Dot-Bit ottaa puhelinluettelon (DNS) ja jakaa sen kaikille verkon osanottajille. Tällä tavoin mikään yksittäinen taho ei voi hallita puhelinnumeroa (verkkosivustoa), ellei hän omista sitä.

Dot-Bitillä on joitain vakavia etuja tavallisiin DNS-järjestelmiin verrattuna. Suurin etu on sen sensuuriresistenssi. Tiedämme, että olemme maininneet sen aiemmin, mutta sen merkitystä ei voida yliarvioida – sen blockchainin arvokkain ominaisuus.

Dot-Bitillä on myös ilmainen HTTPS, mikä tuo lisää turvallisuutta. Ja DNS ei luo verkkoliikennettä, joten sinulla on enemmän yksityisyyttä, kun surffaat. Koska tietokoneesi tallentaa kopion Dot-Bit DNS: stä, verkkosivustojen lataaminen kestää alle kolme millisekuntia – huomattavasti nopeammin kuin tavallisten sivustojen 100 millisekuntia.

Kuinka selata & Ota Dot-Bit käyttöön

Sinun on ladattava Namecoin-asiakasohjelma selataksesi Dot-Bit-verkkosivustoja. Sinun on myös ladattava ja suoritettava NMControl. Molempien tuotteiden ollessa käynnissä voit selata Dot-Bit-verkkosivustoja missä tahansa Internet-sovelluksessa, pelkästään verkkoselainten ulkopuolella.

Voit rekisteröidä Dot-Bit-toimialueet suoraan Namecoin-asiakkaalta 0,02 NMC: lle. Kirjoita vain .bit-verkkotunnuksesi ja DNS-palvelimet, joilla alun perin isännöit sivustoa (JSON-muodossa)..

Bitcoin-suhde

Namecoin ei ollut vain ensimmäinen Bitcoin-haarukka, mutta se oli myös ensimmäinen kryptovaluutta, joka toteutti yhdistetyn kaivoksen. Yhdistetyn kaivostoiminnan avulla louhit sekä Bitcoinia että Namecoinia samanaikaisesti. Tässä suhteessa Namecoin hyötyy Bitcoinin hallitsevasta hajautusvoimasta ja saa silti toimia omalla blockchainillaan.

Namecoin-kehittäjät yrittävät pitää koodikannan mahdollisimman samanlaisena kuin Bitcoin-koodikanta. Ainoat tilanteet, joissa nämä kaksi kryptovaluuttaa eroavat toisistaan, ovat kehittäjät, jotka toteuttavat Namecoinin käyttötapaukselle, henkilöllisyysrekisterille ominaisia ​​ominaisuuksia.

Namecoin-tiimi & Edistyminen

Pseudo-anonyymi perustaja nimeltä “Vince” loi Namecoinin vuonna 2011. Siitä lähtien Vince on kadonnut, mutta ydin kehitystiimi on pitänyt projektin hengissä. Projektissa on useita kehittäjiä, jotka on lueteltu virallinen nettisivu ja hyötyy myös lukemattomien nimettömien kehittäjien panoksesta.

Namecoin-julkaisu

Namecoin-julkaisu Bitcointalkissa

Namecoin on ollut täysin toimiva muutaman vuoden ajan, ja kehitystiimi lähettää päivityksiä useita kertoja kuukaudessa.

Kilpailijat

On vain pari muuta merkittävää blockchain-projektia, jotka luovat hajautetun DNS: n. Ethereumilla on Ethereumin nimipalvelu (ENS) joka tarjoaa käytännössä saman toiminnon kuin Namecoin paitsi Ethereumin älykkäiden sopimusten käyttäminen. ENS-verkkotunnuksissa käytetään .eth-osoitetta.

Emercoin sillä on myös DNS, jolla on useita verkkotunnusvyöhykkeitä – .coin kryptovaluuttaan, .emc Emercoiniin liittyvään materiaaliin, .lib sisältökirjastoihin ja .bazar kaupankäyntialustoihin.

Namecoinin merkittävin kilpailija on Blockstack. Vaikka Blockstack on tällä hetkellä käynnissä Bitcoin-lohkoketjussa, kehittäjät rakensivat sen siten, että voivat tarvittaessa siirtää sen toiseen ketjuun.

Kaupankäynti

Vuonna 2014 Namecoin oli markkina-arvoltaan kymmenen parasta kolikkoa, mutta on sittemmin pudonnut. Kaukana. NMC-hinta nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle ~ 16,08 dollaria (~ 0,0149 BTC) marraskuussa 2014 ja laski hitaasti vuoteen 2017 asti.

NMC oli lepotilassa noin 0,20 dollaria (~ 0,00023 BTC) ennen markkinoiden seuraamista ylöspäin ~ 7,84 dollarin (~ 0,00055 BTC) huippuun. Hinta on tällä hetkellä ~ 1,30 dollaria (~ 0,00022 BTC) vähäisellä kaupankäyntimäärällä.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“komentosarja”);

var embedder = skriptit [skriptien pituus – 1];

(funktio () {

var sovelluksen_nimi = encodeURIC-komponentti (ikkuna.sijainti.isännän nimi);

if (sovelluksenNimi == ””) {appName = ”paikallinen”;}

var s = document.createElement (“komentosarja”);

s.type = “teksti / javascript”;

s.async = tosi;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = NMC&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

On vaikeaa kuvitella Namecoinin olevan merkittävä ylöspäin suuntautuva liike. Verkkotunnuspalvelu on ollut käytössä jo jonkin aikaa, eikä se ole saanut paljon vetovoimaa. Hinta voi nousta muiden markkinoiden kanssa, mutta näyttää siltä, ​​että muut hajautetut rekisterit todennäköisesti voittavat pitkällä aikavälillä.

Mistä ostaa NMC

Voit joko kaivaa NMC: n tai ostaa NMC: n pörssin kautta.

Voit kaivaa NMC: n normaalisti tai yhdistämällä kaivostoiminnan BTC: n kanssa. Yhdistettyä louhintaa suositellaan, koska se ei vaadi ylimääräistä laskentatehoa. Jos päätät kaivoksen, sinun tulisi liittyä a kaivosallas ja varmista, että ne tarjoavat yhdistettyä kaivostoimintaa.

Jos haluat mieluummin ostaa NMC: n pörssissä, vaihtoehtosi eivät valitettavasti ole mahtavia. NMC: llä on suurin kaupankäynnin volyymi kaupankäyntiparina BTC: n kanssa kaupankäynnin mukaan. Voit myös ostaa NMC: n USD: llä Wexistä.

NMC on saatavana BTC: lle Poloniexillä; sillä ei kuitenkaan ole lainkaan kaupankäyntimäärää, joten tilauksen täyttäminen voi olla vaikeaa.

NMC: n säilytyspaikka

NMC tulee tallentaa ydinasiakas jonka joukkue tarjoaa. Se on saatavana Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmissä.

Jos käytät Macia, sinun on ladattava vanha asiakas tallentamaan NMC. Vanha asiakas tukee Windows-, Linux- ja Mac-käyttöjärjestelmiä.

Äskettäin joukkue julkaisi beta-version Electrum-lompakko NMC: lle. Vaikka se on edelleen kesken, sinulla on tämä toinen vaihtoehto, kun se on valmis. Tämä lompakko integroituu jo myös Trezor-laitteiston lompakkoon.

Johtopäätös

Namecoin oli ensimmäinen Bitcoinin haarukka, ensimmäinen kolikko, joka toteutti yhdistetyn kaivostoiminnan, ja yksi vanhimmista blockchain-projekteista. Hajautettuna DNS: nä toimiva projekti ei ole saanut paljon hyväksyntää, mutta kehitystiimi on edelleen aktiivinen.

Projekti saattaa näkyä uudelleen, kun verkkosivustot siirtyvät pois DNS-palveluntarjoajien hallinnasta. Suuremmat, tunnetummat projektit ovat kuitenkin todennäköisesti valinta niistä, jotka päätyvät vaihtamaan.

Muita Namecoin-resursseja

Github

Viserrys

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me