Nimiq on avoimen lähdekoodin hajautettu vertaisverkkomaksuprotokolla Internetiin. Tarjoamalla selainpohjaista pääsyä, Nimiq pyrkii alentamaan markkinoille pääsyn esteitä ja siten lisäämään lohkoketjun käyttöönottoa uusien käyttäjien yhteisöille, joita bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen käytön kitka saattaa häiritä..

Tässä oppaassa käsitellään:

Mikä on Nimiq?

Nimiqillä on yksi visio: tuoda blockchain-käyttöönotto valtavirtaan. Sen tavoitteena on saavuttaa tämä kehittämällä maksuprotokolla, jota on paljon helpompi käyttää uusille markkinoille tulijoille kuin nykyisiä alustoja.

Nimiq on kirjoitettu Javascript ES6: lla, joten se toimii täysin verkkoselaimessa ilman synkronointia solmuun. Käyttäjät voivat tallentaa ja vaihtaa NIM-tunnuksia vain selaimellaan tai mobiililaitteellaan. Koko alusta on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Niin paljon, että jopa salakirjoitukset voivat nousta ja käydä kuulematta termejä kuten lompakko, P2P-verkko tai salaus.

Käyttäjät voivat myös kaivaa NIM-tunnuksia helposti käyttämällä vain verkkoselainta (lisätietoja alla). Koko kokoonpano on suunniteltu välttämään erityisohjelmistojen asentamista, eli se on kevyt ja sitä voidaan käyttää millä tahansa koneella, jopa mobiililaitteella.

Nimiqin kotisivu

Nimiqin kotisivu

Nimiq on myös avoimen lähdekoodin projekti. Jälleen Javascriptin käytön yksinkertaisuuden vuoksi jopa aloittelevat kehittäjät voivat osallistua.

Kuinka Nimiq toimii?

Se on uskomattoman yksinkertaista – kaikki tapahtuu selaimen kautta. Menet vain Nimiqin kotisivulle ja muutamassa minuutissa voit luoda tilin, jonka avulla voit lähettää tai vastaanottaa ensimmäisiä NIM-maksujasi. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa selaimen kaivoksen alla kuvatulla tavalla.

Valikoima sovelluksia Nimiq-alustalla

Alustalla olevien sovellusten valikoima

Kuinka kaivaa Nimiq

Nimiq on yksi harvoista projekteista, jotka voit kaivaa vain suorittimella. Noob-kaivostyöntekijät voivat yksinkertaisesti käyttää projektin tehtävän mukaisesti jopa aloittaa selainpohjaisen kaivostoiminnan. Tähän pääsee vaihtoehtona projektin kotisivulta.

Kokeneemmat kaivostyöläiset voivat ladata node.js-asiakkaan ja tulla selainselaimeksi. Koska selkäranka kaivostyöläiset tuottavat korkeamman hajautusnopeuden kuin selaimen kaivostyöläiset, palkkiot ovat suuremmat runkoselaimelle. Projekti ylläpitää kuitenkin selainpohjaista kaivostoimintaa osana visioaan pysyä kaikkien ulottuvilla.

Voit laskea NIM-kaivoksen lohkopalkinnon kaavan mukaan:

blockReward = (totalSupply – kiertäväSupply) >>> k

missä k = 22.

Tämä pysyy paikallaan lohkonumeroon 48,692,960, jolloin lohkopalkkio sen jälkeen vahvistetaan 0,4 NIM: iin. Tällä lohkopalkkion laskemisella on laajennettu perustelu hahmotellaan tarkemmin projektin Githubissa. Se ei ole täysin selvää online-dokumentaatiosta, mutta otaksumme, että yllä oleva kaava on pääpalkkio selkäranka-kaivostyöläisille, ei selainkaivoksille.

Voit joko minun NIM-sooloni tai voit liittyä johonkin kaivosaltaista. A nykyinen luettelo aktiivisia kaivosaltaita on saatavana projektialueella.

Kolikkotarjonta

Tarjonta on yhteensä 21 miljardia NIM, josta 12 prosenttia eli 2,5 miljardia vapautui geneesilohkossa. Loput ovat kaivettavissa edellä esitetyn kaavan mukaisesti.

Tiekartta ja joukkue

NIM-tunniste alkoi elää NET-tunnuksena, ERC-20-tunnuksena. Nimiq aloitti alun perin NET: n käynnistääkseen ICO: n, joka keräsi onnistuneesti 10 miljoonaa dollaria kesä- ja heinäkuussa 2017. Nimiq-mainnet aloitti toimintansa huhtikuussa 2018, jolloin NET-tunnusten haltijat voisivat vaihtaa NIM-rahakkeisiin.

Mainnet-julkaisun jälkeen tiimi on keskittynyt järjestelmäkehitykseen, mukaan lukien taka- ja käyttöliittymän parannukset sekä markkinointi ja yhteisön rakentaminen. Tiimi deaktivoi virallisesti NET-älykkään sopimuksen joulukuussa, ja yli 80 prosenttia käytettävissä olevista NIM-tunnuksista aktivoitiin tuolloin.

Nimiqin ovat luoneet Robin Linus ja Philipp von Styp-Rekowsky. Sivustolla on tällä hetkellä 18 muuta tiimin jäsentä, jotka pelaavat erilaisia ​​rooleja. Tammikuussa 2019 merkittävä sisäinen konflikti kävi ilmi, kun Linus palasi kuuden kuukauden poissaolosta ja lähetti erilaisia ​​valituksia projektin kanssa julkisesti Redditissä.

Reddit post Robin Linus

Ote Robin Linuksen Reddit-rantasta

Puolestaan ​​Nimiq-tiimi (oletettavasti Styp-Rekoswky) räjähti takaisin keskikokoiseen viestiin, vastaaminen Linusin esille ottamiin kohtiin ja ilmoittaminen hänen eroamisestaan ​​projektista. Vaikka Nimiqin hinta laski välittömästi, pitkän aikavälin vaikutus on vielä nähtävissä. Lähtö näyttää dramaattiselta. Koska Linus oli jo ollut poissa viimeisten kuuden kuukauden aikana, ehkä NIM toipuu nopeasti.

Vuoden 2019 tiekartta yksityiskohdat suunnitelluista suurista ja pienemmistä kehityksistä. Erityisesti Nimiq aikoo käynnistää vaihto-toiminnon ja siirtyä JS: stä Rust-kielipohjaiseen toteutukseen koko alustalla. Hanke käynnistää myös verkkokauppojen maksulaajennuksen.

Kaupankäynnin historia

NIM-tunnus on suhteellisen uusi johtuen siitä, että se käynnistyi vasta, kun mainnet aloitti toimintansa vuonna 2018. Hinnoissa oli pari piikkiä: yksi syyskuun alussa ja kaksi muuta lokakuun lopussa ja vuoden lopussa marraskuu.

Syys- ja lokakuun piikit näyttävät olevan yhtäpitäviä blogiviestimuistutusten kanssa yhteisölle NIM-tunnusten aktivoimisesta ennen NET-älykkään sopimuksen poistamista käytöstä. Viimeinen piikki marraskuussa tapahtui juuri ennen NET-älykkään sopimuksen poistamista käytöstä. Näillä hintapiikeillä ei ole mitään muuta.

Tammikuusta 2019 alkaen hinta laski dramaattisesti edellä esitetyn sisäisen kiistan takia.

Kilpailijat

Nimiqilla on salakirjoilla melko tarkka markkinarako. Mitä tulee helppokäyttöiseksi, välittömäksi kryptovaluutaksi, se on verrattavissa Dashiin. Dash aloitti kuitenkin Bitcoinin haarukana, joten se ei voi ylpeillä NIM: n yksinkertaisuudella.

On muitakin Javascript-pohjaisia ​​projekteja, kuten Ark tai Lisk, mutta ne pyrkivät täyttämään laajemmat käyttötapaukset kuin pelkät maksut. Nimiq näyttää olevan ainoa kapeallaan, joka työskentelee Javascript-pohjaisen yksinkertaisuuden puolesta puhtaalla, selainpohjaisella maksuratkaisulla.

Mistä ostaa NIM

TradeSatoshi ja HitBTC ovat tällä hetkellä kaksi suurinta pörssiä NIM-rahakkeiden ostamiseen. Koska Nimiq lanseerasi mainnetin, se ei ole enää ERC-20-merkki. Tämä tarkoittaa, että jokainen pörssi tarvitsee NIM-kaupankäyntiparien kokoonpanon, joten vain muutama pörssi tukee tällä hetkellä tunnusta.

Kirjoitushetkellä NIM: n Changelly-integraatio on kuitenkin juuri käynnistynyt, mikä sallii fiat-vaihdon. Siksi Changelly voi pian siirtyä yhdeksi suosituimmista pörsseistä rahakkeiden ostamiseen.

NIM: n säilytyspaikka

Kylmävarastointia varten aina luotettava Ledger Nano S -lompakko tarjoaa NIM-integraation. Jos sinulla ei ole sellaista, Nimiq-alusta tarjoaa omistetun Nimiq Safe -nimisen lompakon, johon voit lähettää ja vastaanottaa NIM-tunnuksia.

Johtopäätös

Vaikka se on edelleen suhteellisen hämärä altcoin, Nimiq näyttää potentiaalia. Se ei yritä olla kaikkea kaikille ihmisille. Sillä on selkeä ja yksinkertainen visio olla… hyvin, selkeä ja helppo käyttää. Salaus on edelleen esteitä adoptiolle, etenkin maailman teknofobisemmille ihmisille, ja Nimiq pyrkii voittamaan nämä esteet. Tässä suhteessa se voi olla houkuttelevampi salaukselle kuin bitcoin tai ETH.

Pesun peseminen julkisesti ei kuitenkaan ole koskaan hyvä liike kenellekään tiimille missään organisaatiossa. Saati hajautetusta salausorganisaatiosta, joka on riippuvainen uskollisesta yhteisöstä selviytyäkseen.

Nimiqin tiimi on toiminut nopeasti käsitellessään sen perustajan Reddit-kapinaa. Heillä on kuitenkin nyt tehtävää varmistaakseen, että yhteisö ei menetä toivoa projektin visiosta. Jos he pystyvät saavuttamaan tämän ja saamaan hinnan takaisin seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana, Nimiqillä on vielä ammuttu valoisa tulevaisuus.

Lisäresurssit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me