Mikä on kvadranttiprotokolla?

Quadrant-protokolla helpottaa datakeskeisten tuotteiden ja palveluiden luomista ja jakelua. Yksinkertaisesti sanottuna se on kauppapaikka jotta tietolähteet voisivat myydä tietoja datan kuluttajille tehokkaammin. Sen takana oleva tiimi uskoo, että olemme datavetoisen tulevaisuuden kärjessä ja haluamme ratkaista lukuisat ongelmat, joita he jo näkevät esiintyvän alalla.

Ongelmat

Koska koneen oppimiseen tarvittavien tietojen kerääminen on kallista, pienet yritykset eivät pysty kilpailemaan behemothien (esim. Google) kanssa tekoäly- ja big data -rintamilla.

Vaikka kyky ostaa tietoja onkin, yritysten on vaikea vahvistaa saamiensa tietojen aitoutta. Datan toimittajat, jotka ovat motivoituneet helpoista voitoista, myyvät yleensä tietoja epäeettisistä lähteistä tai jopa valmistavat tilastoja myyntiin.

Lisäksi monet tietosyötteet perustuvat nykyään keskitettyihin järjestelmiin, jotka voivat kaatua. Kaikki häiriöt yhdessä tietosyötteessä voivat olla haitallisia lukuisille yrityksille, jotka ovat riippuvaisia ​​siitä päivittäisessä toiminnassa. Häiriöitä voi johtua sähkökatkoksesta palveluntarjoajan konkurssiin. Nämä järjestelmät eivät ole vankkoja.

Lopuksi, vaikka datataloudet ovatkin suhteellisen nuoria, voit jo nähdä tulojen tuottamisen epäoikeudenmukaisen jakautumisen. Tietolähteet, jotka tunnetaan myös nimellä Atomic Data Producers (ADP), saavat yleensä sauvan lyhyen pään, kun toimittajat pakkaavat uudelleen ja myyvät tietoja uudelleen saadakseen suurimman osan tuloista. Kertaluonteinen myynti tietolähteelle voi tarkoittaa useita tarjouksia myyjälle, jolle he myyvät.

Kaikki nämä asiat aiheuttavat kestämättömän adoptiosyklin, joka on muodoltaan samanlainen kuin Gartner Hype -sykli (Katso alempaa). Quadrant-protokollan tavoitteena on pudottaa asiakkaita tuottavuuden tasangolle alusta alkaen.

Hype-tietojen sykli

Hype-tietojen sykli

Kuinka Quadrant-protokolla toimii?

Quadrant-protokolla koostuu neljän tyyppisiä kokonaisuuksia (Varoitus: vahva avaruusaihe):

  • Taimitarhat ovat tosiasiallisesti ADP: t, jotka lähettävät tietoja. Protokolla viittaa raakatietoihin tähdinä, jotka yhdistyvät muodostaen tähdistöjä.
  • Pioneerit ovat tietojen toimittajia, jotka käyttävät Quadrant-älykkäitä sopimuksia Constellationsin tekemiseen tähdistä.
  • Elons ottaa nämä tähtikuviot ja yhdistää ne tuottamaan datatuotteita ja -palveluja.
  • Huoltajat ovat Quandrant-protokollan masternodeja. Ne leimataan, todennetaan ja tarkistetaan tietoja Constellationsissa.

Tarkastellaan nyt, kuinka kukin näistä kokonaisuuksista sopii Quadrant-protokollan pääominaisuuksiin.

Neljännesprotokollan keskeiset pelaajat

Neljännesprotokollan keskeiset pelaajat

Todiste tietojen aitoudesta ja alkuperästä

Samoin kuin blockchain parantaa taiteen alkuperää, Quadrant-protokolla antaa sinun jäljittää minkä tahansa datan lähteeseen.

Näin se toimii: Pioneerit hajauttavat tähtikuvioidensa tiedot ja työntävät näiden tietojen DNA-leiman Quadrantille. Loppukäyttäjä hajauttaa sitten saamansa tiedot tarkistaakseen, että ne vastaavat Pioneerin toimittamia tietoja. Jos se täsmää, kuluttajalla on todiste tietojen aitoudesta.

Tämä lähtömekanismi ratkaisee aiemmin käsittelemämme väärät tiedot.

Quadrant DNA-leimausprosessi

Quadrant DNA-leimausprosessi

Erilaisten tietolähteiden tähdistöt

Tähtikuviot ovat Quadrant-protokollan leipää ja voita. Tarjoamalla helpon pääsyn tietokokonaisuuteen nämä klusterit mahdollistavat pienempien yritysten kilpailun suurten toimijoiden kanssa.

Edut ovat kaksinkertaiset. Ensinnäkin tiedoista tulee entistä helpompaa, kun tietolähteiden välinen kilpailu ajaa hintoja alas. Toiseksi, useita samankaltaisia ​​tietolähteitä tekevät syötteistä vakaampia. Jos tietolähde laskee jostain syystä, toinen voi korvata sen rajoitetulla seisokilla.

Oikeudenmukainen palkitseminen ja kannustava jakaminen

Quadrant-protokolla parantaa tulojen jakautumisen nykytilaa tietoteollisuudessa automatisoimalla maksut koko dataputkessa. Kun Elon ostaa tähtikuvion Pioneerilta, älykkäät sopimukset jakavat sopivan maksusumman lastentarhan tietopalvelujen tarjoajille. Nämä palveluntarjoajat saavat maksun QUAD-tunnuksina.

Quadrant-ekosysteemissä automaattiset maksut varmistavat, että tietolähteet kompensoidaan oikeudenmukaisemmin kuin muutoin.

QUAD- ja eQUAD-tunnukset

Quadrant-protokolla teknisesti on kaksi tunnusta. EQUAD-tunnukset ovat kuitenkin vain ERC20-paikkamerkki, kunnes joukkue käynnistää mainnetinsa. Käynnistämisen jälkeen kaikkien eQUAD-haltijoiden tulisi muuntaa tunnuksensa QUAD-muotoon. Tästä syystä keskitymme vain QUAD: iin.

QUAD on Quadrant-protokollan valuutta. QUAD: n ilmeisin käyttö on dataa myyvien ja sitä ostavien osapuolten välinen maksu. Mutta sitä vaaditaan myös muille protokollatoiminnoille.

Elonsin täytyy panostaa QUAD: iin päästäkseen eri tietojoukkoihin. Guardian-solmut saavat QUAD: n tapahtumien tarkistamiseen ja lohkoketjun päivittämiseen. Ja tienraivaajien palkka on QUAD.

Tarjonta on miljardi QUAD. Tästä toimituksesta joukkue myi neljäkymmentä prosenttia rahakkeista yleisölle yleisömyynnin aikana.

Quadrant Protocol Team & Edistyminen

Toimitusjohtaja ja perustaja Mike Davie aloitti projektin vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Ennen kuin työskenteli Quadrant-protokollan parissa, Davie perusti DataStreamX, reaaliaikaisen datan online-markkinapaikka. DataStreamX on ensimmäinen kumppani, joka käyttää Quadrant-protokollaa.

Projektissa on myös joitain merkittäviä neuvonantajia. Dorjee Sun (Santiment.net COO), Benedict Chan (BitGo CTO) ja Pavel Bains (Bluzellen toimitusjohtaja) ovat kaikki neuvottelukunnassa..

Vuoden 2017 alusta lähtien projekti on julkaissut testiverkon ja aloittanut testauksen joidenkin alkuperäisten asiakkaiden kanssa. Tänä vuonna joukkue aikoo käynnistää mainnetin, jossa lastentarhan mikromaksut ja jaetut Guardian-solmut tulevat vastaavasti vuonna 2019 ja 2020.

Neljännesprotokollan tiekartta

Neljännesprotokollan tiekartta

Kilpailu

Datamarkkinapaikat ovat täynnä tilaa blockchain-projekteille, mutta ennustettu 200 miljardin dollarin markkinakoko vuoteen 2020 mennessä piirakka on riittävän suuri jakamiseen.

Tästä huolimatta on olemassa vanhempia ja epäilemättä arvokkaampia kryptovaluuttoja, jotka jo käsittelevät datakysymyksiä. IOTA: lla on aktiivinen IoT-anturitietojen markkinapaikka. Enigma rakentaa parhaillaan myös datamarkkinoita.

Jopa Amazon on patentin tilauspohjaiselle datasyötteen suoratoistoalustalle. Mikään näistä hankkeista ei kuitenkaan ole vielä kuljettanut markkinoita.

Lopulliset ajatukset

Quadrant-protokolla pyrkii tasapainottamaan toimintaedellytykset datalähtöisille yrityksille tarjoamalla kestävän markkinapaikan kaikille osapuolille. Protokollaa käyttämällä tietolähteet (lastentarhat) voivat kaupallistaa tietonsa kauan alkuperäisen myynnin jälkeen, tiedon toimittajat (tienraivaajat) saavat luotettavamman tietovirran ja kuluttajat (Elons) voivat luottaa saamiensa tietojen oikeellisuuteen..

Tärkeintä on kuitenkin, että protokollan kannustinrakenne antaa pienemmille yrityksille mahdollisuuden päästä tietovirtoihin, jotka eivät aiemmin olleet käytettävissä. Näiden virtojen avaamisen pitäisi puolestaan ​​auttaa koko dataekosysteemiä kasvamaan, kun yhä useammat yritykset rakentavat tuotteita käytössään olevalla lukuisalla datalla. Ja mitä suurempi dataekosysteemi on, sitä enemmän hyötyä on kaikille osallistujille – sekä myyjille, ostajille että loppukäyttäjille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me