Mikä on aaltoilu?

Ripple on yksityisomistuksessa oleva yritys, jonka tavoitteena on luoda ja mahdollistaa maailmanlaajuinen rahoituslaitosten ja pankkien verkosto. Se tekee niin käyttämällä RippleNet-lohkoketjuohjelmistoa kansainvälisten maksujen alentamiseen. Ripple kutsuu tätä ohjelmistoa käyttävää maailmanlaajuista verkkoa “arvokkaaksi Internetiksi”.

Jos olet hämmentynyt Ripplestä (XRP), älä huoli – monet ihmiset ovat.

Termiä Ripple käytetään usein kuvaamaan digitaalista valuuttaa XRP, avointa maksuverkostoa, jolla kyseinen valuutta siirretään, sekä koko projektin takana olevaa holdingyhtiötä..

XRP-pääkirja on avoimen lähdekoodin tuote, jonka on luonut Ripple. Se luotiin ratkaisemaan merkittävä kitkakohta kansainvälisissä maksuissa, nostro / vostro-tilien ennakkorahoitus. Pankit voivat käyttää XRP: tä likviditeetin hankkimiseen reaaliajassa. Maksupalveluntarjoajat voivat myös käyttää sitä laajentamaan kattavuutta uusille markkinoille, tarjoamaan nopeampia maksuja ja alentamaan valuuttakurssikustannuksia.

Ripple on omaksumassa kantansa pankkien, luottokorttien ja muiden laitosten, kuten PayPalin, muodostamien finanssiverkostojen “aidattuihin puutarhoihin”. Nämä organisaatiot pyrkivät rajoittamaan rahavirtaa maksuilla, valuutanvaihtomaksuilla ja käsittelyviiveillä.

Tässä oppaassa käydään läpi:

Ripplen mahdollisuus

Kun ajattelet sitä, globaalin maksualan tila on oudosti jäljessä.

Voimme suoratoistaa ja ladata kokonaisia ​​taiteilijadiskografioita puhelimeemme keskellä metsää. Muutaman numeron valuutan lähettäminen japanilaiselle isoäidillesi (jos sinulla ei ole isoäitiä Japanissa, käytä mielikuvitustasi) vaatii maksuja ja käsittelyaikaa.

Teknologia maailmanlaajuisten maksujen helpottamiseksi on jo olemassa. Joten miksi maailmanlaajuinen maksuala on niin kaukana jäljessä?

Ei olisi helppoa olettaa, että rahoituslaitokset, jotka yhdessä ansaitsevat biljoonia dollareita maksumaksuista, eivät kilpaile innovoimaan järjestelmää, joka laittaa rahaa taskuihinsa.

Rahoitusala pyrkii myös pitämään asiaankuuluvat tiedot monimutkaisessa taloudellisessa ammattikiellossa, joka kompastuttaa keskimääräisen ihmisen. Sanat kuten “vakuudelliset velkasitoumukset” ja “määrällinen keventäminen” ovat vakiinnuttaneet finanssialan esoteerisessa verhossa.


Ripple pyrkii kuitenkin työskentelemään nykyisen rahoitusmaailman kanssa sen sijaan, että käyttäisivät “polta se maahan” -lähestymistapaa, jonka monet kryptovaluutta-ideologit ovat omaksuneet..

Noin 155 biljoonan dollarin summa liikkuu rajojen yli vuosittain. Oletetaan esimerkiksi, että kaikki käyttävät PayPalia, joka perii 2,9%: n maksun jokaisesta tapahtumasta. Tämä tarkoittaa, että noin 4 495 000 000 dollaria (4,495 biljoonaa dollaria) globaaleja maksuja menee suoraan Paypalille (tai muulle laitokselle). Loukkaantumisen lisäämiseksi näiden maksujen käsittely kestää yleensä päiviä.

Kuinka ripple toimii?

Joten, mahdollisuus jotain Rippleä ravistaa asioita on olemassa.

Olet skeptinen. Me tajuamme sen. On olemassa kymmeniä tähtisilmäisiä altcoineja, jotka sanovat: “Jos voisimme napata vain X% tästä (lisätä käsittämättömän suuret, erittäin kilpailukykyiset ja yleensä saavuttamattomat markkinat), olisimme hallitseva toimija alalla.”

Ripple lanseerattiin alun perin vuonna 2012. Asia on, että se on jo tuloja tuottava yritys, jolla on yli 100 rahoituslaitosta sen blockchain-verkossa mukaan lukien Standard Chartered Bank, Westpac, Banco Santander ja BBVA.

Lyhyt luettelo Ripplen asiakkaista

Lyhyt luettelo Ripplen asiakkaista

RippleNet

Ripplen toiminnan ymmärtämiseksi on hyödyllistä tietää RTGS: stä ja RTXP: stä (käsittelemme nämä sekaisin kirjeet pian).

Kun lähetät rahaa Bitcoinin kautta, arvo selvitetään reaaliajassa (lukuun ottamatta Bitcoinin viivästyksiä). Tätä tarkoitamme reaaliaikaisella bruttoselvityksellä (RTGS).

Ripple käyttää yhdyskäytäviä, jotka ovat parhaiten kuvataan jotain samanlaista kuin globaali pääkirja, joka koostuu yksityisistä lohkoketjuista. Yhdyskäytävä on pohjimmiltaan digitaalinen portaali, jota hallitukset, yritykset ja rahoituslaitokset käyttävät liittyäkseen verkkoon. Tätä mekanismia kutsutaan Ripple Transaction Protocoliksi (RTXP), joka tunnetaan myös nimellä RippleNet. Tämä on projektin ylpeys ja ilo.

Kun toinen hallitus, yritys tai rahoituslaitos liittyy RippleNetiin, se voi suorittaa kauppaa muiden yhdyskäytävien kanssa paljon nopeammin ja murto-osalla kustannuksista. RippleNet mahdollistaa myös maksujen vastaanottamisen mistä tahansa fiatista (esim. USD, EUR,) tai kryptovaluutasta (esim. BTC, ETH).

Ripple teki olennaisesti jotain kaiken tyyppiselle yhteisölle, joka siirtää säännöllisesti suuria summia rajojen yli. Esimerkiksi Apple ja Amazonin kaltaiset yritykset käyttävät jo miljardeja rajojen yli.

On tärkeää huomata, että RippleNet toimii myös valuutanvaihtona kaikentyyppisten fiat-rahojen välillä. Tätä varten sen on kuitenkin kyettävä takaamaan likviditeetti. Sieltä tulee XRP. XRP on digitaalinen omaisuus, joka tarjoaa maksuvalmistajille, markkinatakaajille ja pankeille lähdelikviditeettiä..

Kolme erillistä tuotetta

Vaikka ihmiset yleensä kutsuvat Rippleä yhdeksi alustaksi, se koostuu itse asiassa kolmesta eri tuotteesta: xCurrent, xVia ja xRapid.

xCurrent on alustan ensisijainen tuote. Kun kuulet pankista, joka tekee yhteistyötä Ripplen kanssa, todennäköisesti he käyttävät tätä. xCurrent ei vaadi XRP: tä.

xVia on projektin uusin tuote. Se on maksuliittymä ja sovellusliittymien sarja. Kuten xCurrent, xVia ei käytä XRP: tä.

xRapid on ainoa tuote, joka käyttää XRP: tä. Yksinkertaisesti sanottuna tämä tuote on likviditeettiratkaisu.

Tapahtumatilastot

Vaikka verkon infrastruktuuri on järkevää suuryrityksille, se ei lainaa paljoakaan keskivertokuluttajalle. RippleNet ei tarjoa tavalliselle ihmiselle paljon hyötyä. Joten Ripple ei todennäköisesti muuta sitä, miten henkilökohtaisesti vastaanotat ja lähetät rahaa milloin tahansa, mutta se haluaa mullistaa kuinka raha liikkuu ympäri maailmaa laajemmassa mittakaavassa.

aaltoilunopeuden aika

Ripple-transaktioajat ovat huomattavasti lyhyemmät kuin kilpailijoiden.

Ripple on osoittanut, että se pystyy käsittelemään valtavan määrän tapahtumia sekunnissa, jopa verrattuna muihin cryptocurrency Bitcoiniin. BTC käsittelee noin 15 tapahtumaa sekunnissa, kun taas XRP-pääkirja voi käsitellä yli 1500 tapahtumaa sekunnissa.

Ripplen toimitusrakenne

Keskeinen tieto Ripplestä (XRP) on olemassa oleva XRP: n määrä. Kaikki XRP on jo luotu 100 miljardin kokonaissaannilla. Tällä hetkellä liikkeessä on yli 41 miljardia XRP-merkkiä, loput Ripple Labsin hallussa.

Toukokuussa 2017 annetussa ilmoituksessa Ripple ilmoitti suunnitelmistaan vapauta 55 miljardia XRP: stä turvatalletuksessa XRP-kokonaistoimituksen varmuuden varmistamiseksi.

Ripple on eräänlainen keskitetty

Ottaen huomioon, että Ripple Labsilla oli yhdessä vaiheessa noin 80 miljardia XRP-tunnusta, ei ole kaukaa sanoa, että Ripple on keskitetty tai ainakin enemmän kuin suurin osa muista kryptovaluutoista.

Brad Garlinghouse (Ripplen toimitusjohtaja ja perustaja) kuitenkin katsoo sen eri tavalla.

Garlinghouse totesi sen ”Rippleä ei ole keskitetty. Selkeyden vuoksi, jos Ripple katoaa tänään, XRP jatkaisi toimintaansa. Minulle tämä on tärkein mittari siitä, onko jotain hajautettu. “

Sitten hän lähti eräistä tosiseikoista, jotka tukivat sitä, että verkko on itse asiassa hajautettu.

Hajauttamisstrategia

Toukokuussa 2017 Ripple julkaisi hajauttamisstrategiansa. He ilmoittivat suunnitelmista monipuolistaa XRP-kirjanpidon vahvistajia ja laajentaa ne 55 validointisolmuun heinäkuussa 2017. Tiimi jakoi myös suunnitelmia lisätä kolmannen osapuolen validointisolmut ja poistaa samalla yksi Ripple-toimiva validointisolmu jokaista kahta kolmatta osapuolta varten solmuja, kunnes ei ole yhtä yksikköä, joka operoi suurinta osaa luotetuista solmuista XRP-pääkirjassa.

Ripplessä on tällä hetkellä 26 yksilöllistä oletusarvon tarkistussolmua. Ripple toimii vain seitsemän näistä, mikä tarkoittaa sitä 73 prosenttia ovat ulkopuolisten tahojen valvonnassa. Tämä työntö kohti enemmän kolmansien osapuolten validointisolmuja osoittaa, että Ripple-tiimi pyrkii tekemään verkosta hajautetumpaa.

Tämän vuoksi tarkempi tapa kuvata, onko Ripple keskitetty vai ei, on se, että se on kummallinen sekoitus molempia. Sinulla on tämä holding-yhtiö, jolla on yli puolet rahakkeista. Mutta heillä on suunnitelmia vapauttaa loput, mikä todennäköisesti priorisoi uusien kumppaneiden hankkimista ja käyttöönottoa RippleNetissä. Yhdessä vaiheessa Ripple hallitsi suurinta osaa validoivista solmuista, mutta se on myös muuttunut.

Keskittyminen ei ole välttämättä huono asia, mutta se houkuttelee monia “hajautettuja” ideologeja kryptoyhteisössä.

Kilpailu

Ripplen ensisijainen kilpailija on Stellar. Itse asiassa Stellarin perustaja Jed McCaleb oli myös Ripplen perustaja, mutta lähti yrityksestä vuonna 2013 erimielisyyksien takia muun johtoryhmän kanssa.

Molemmat projektit ovat erikoistuneet rajatylittäviin maksuihin ja niillä on samanlainen arkkitehtuuri. Tähtien säätiö on kuitenkin voittoa tavoittelematon, kun taas Ripple on voittoa tavoitteleva yritys. Myös kunkin projektin yleinen tehtävä eroaa melko vähän. Vaikka Ripple on keskittynyt auttamaan jättimäisiä pankkilaitoksia, Stellar linjaa itsensä pienen kaverin kanssa yrittäen tuoda pankkitoiminnan pankkiin.

Mistä voit ostaa ja tallentaa XRP: tä?

Voit ostaa Rippleä monista suosituimmista kryptovaluutanvaihdoista, kuten Bittrex, Kraken ja Binance. Voisit myös kaikki välitysalustat, kuten Changelly.

Jos haluat pitää XRP: tä pitkään, suosittelemme käyttämään laitteistolompakkoa, kuten Ledger Nano S tai XRP: tä tukevaa..

Kovat lompakot ovat yleensä paljon turvallisempia, koska ne ovat offline-tilassa ja niiden turvallisuus on parempi kuin vaihto- ja muut verkkolompakot. Ne eivät kuitenkaan ole ihanteellisia ihmisille, jotka käyvät kauppaa usein.

Pitäisikö sinun sijoittaa XRP: hen?

No, se on täysin sinun tehtäväsi.

XRP: llä on monipuolinen kauppahistoria, joka on täynnä muutamia merkittäviä hintaliikkeitä. Vuodesta 2013 vuoden 2017 alkuun XRP oli suhteellisen mielenkiintoinen merkki katsottavaksi. Sillä oli yksi poikkeuksellinen hintahyppy vuoden 2014 lopussa, jossa se hyppäsi 500 prosenttia yhdessä kuukaudessa. Koska tähän siirtoon ei liittynyt merkittäviä uutisia, jotkut yhteisön jäsenet uskoivat sen olevan keinotekoinen pumppu.

XRP aloitti räjähdysmäisen kasvun maaliskuussa 2017, ilmeisesti a Lehdistötiedote että kymmenen muuta rahoituslaitosta, mukaan lukien BBVA, oli liittynyt Rippleen. Vasta 2017 / alkuvuodesta 2018 härkämarkkinoilla XRP saavutti kaikkien aikojen USD- ja BTC-hintansa korkealle. Tammikuun alussa 2018 kolikko nousi yli 3,80 dollariin (~ 0,000263 BTC).

Nyt voit tarttua XRP: hen hieman alle 0,33 dollaria (~ 0,0000899 BTC).

Huomioon otettavat asiat

Ripplen menestys riippuu viime kädessä RippleNetissä olevien kumppaneiden määrästä (joka on kasvanut tasaisesti viimeisen vuoden aikana), kuinka monesta ihmisestä käytetään Ripplen tuotteita ja kuinka tehokas XRP on.

Ripple näyttää toimivan hyvin näillä rintamilla, mutta on kuitenkin tärkeää huomata XRP: n pelkkä tarjonta markkinoilla (100 miljardin kokonaissaanti). Ikään kuin se ei olisi ollut vaikea niellä sijoittajille, Ripple omistaa tällä hetkellä noin 59 miljardia XRP: tä (~ 59% kokonaiskustannuksista). Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat teknisesti injektoida valtavia määriä XRP: tä markkinoihin hinnan hallitsemiseksi ja pitämiseksi yleensä alhaisena.

Sijoitusmittareiden lisäksi on kuitenkin tärkeää ymmärtää Ripple (XRP) -asema.

  1. Tunnistatko Ripplen mahdollisuuden olla edessäsi vai ei?
  2. Luuletko Ripple-joukkueen voivan vetää sen pois?
  3. Mitä Ripple-tiimi tekee joka neljännes tavoitteensa saavuttamiseksi?

Voit myös löytää lisää oivalluksia suoraan Ripplen perustajalta ja toimitusjohtajalta Brad Garlinghouselta Quora-istunnossa. Hän puhuu kaikesta siitä, pitäisikö sinun sijoittaa XRP: hen ja kuinka Ripple voisi mullistaa rahoituksen.

Lopulliset ajatukset

Joten riippumatta siitä, päätätkö sijoittaa Rippleen (XRP) vai ei, kannattaa katsoa, ​​kun blockchain-käyttöönotto lisääntyy. Ripple on yksi harvoista oikeutetuista elinkelpoisista kilpailijoista vanhan vartijan rahoitusjärjestelmälle, ja sillä voi olla tärkeä rooli rahan liikkumisessa ympäri maailmaa.

Niitä käytännön sovelluksia, joita keskimääräinen ihminen käyttää XRP-tunnuksilla, ei ole paljon. Kun kuitenkin katsot Rippleä (XRP) maailmanlaajuisen maksuteollisuuden linssin kautta, se on perinteinen korkean teknologian David vs. vakiintunut Goliath.

Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 1.15.19 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Lisäresurssit

Verkkosivusto

Viserrys

Reddit

Uutiset

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me