Esittelyssä maailman ensimmäinen itse kehittyvä blockchain, Tezos on älykäs sopimusalusta, joka on samanlainen kuin Ethereum. Vaikka vakiintuneet virtuaalivaluutat, kuten Bitcoin, ovat pysyneet aseissaan, Tezos näkee kryptovaluutan tulevaisuuden päivitettävänä poluna menestykseen.

Kryptovaluuttatekniikka etenee sellaisessa tahdissa, että näyttää olevan melko vaikeaa pysyä mukana viimeisimmässä kehityksessä. Miksi et päivitä estoketjuasi uusimmalla tekniikalla, kun se tulee saataville? Uusien innovaatioiden myötä Tezos ennustaa, että heidän lohkoketjunsa pysyvät kärjessä.

Kuinka se toimii?

Se on peer-to-peer, hajautettu ja luvaton verkko, jonka tavoitteena on tehdä muutamia merkittäviä parannuksia vakiintuneisiin naapureihinsa. Erityisesti joukkue myy itsensä tärkeimmistä ideoista itsemuutos ja ketjun hallinto. Katsotaanpa muutama keskeinen ominaisuus:

Ketjun hallinto

Keskeinen piirre on kaikkien sidosryhmien osallistuminen alustan ohjaamiseen ja hallintaan. Sidosryhmät voivat äänestää Tezos-pöytäkirjan tarkistuksista ja jopa itse äänestysmenettelyn muutoksista. Yksinkertaisimmassa tapauksessa sidosryhmät hyväksyvät tai vetoavat muutokset koodiin tai protokollaan.

Code Evolution

Tyypillinen lohkoketju käyttää seuraavia 3 protokollaa toimiakseen:

  • Verkkoprotokolla – löytää lohkot ja lähettää tapahtumia
  • Tapahtumaprotokolla – päättää, mikä tekee tapahtumasta pätevän
  • Konsensuspöytäkirja – määrittää, miten yksimielisyys saavutetaan ainutlaatuisessa ketjussa

Tezoksen tapauksessa he käyttävät kuitenkin a yleinen verkon kuori mikä on yhteensopiva lohkoketjun tarvitsemien eri tapahtumien ja konsensusprotokollien kanssa. Toisin sanoen, se on rakennettu modulaarisesti. Lohkoketju käynnistetään siemenprotokollalla, joka ohjataan sitten demokraattisesti projektin kypsyessä.

Lähdekoodi on toteutettu OCamlissa – nopea, joustava ja toimiva ohjelmointikieli, jonka pitäisi sopia niin kunnianhimoiseen projektiin ja sen teknisiin vaatimuksiin.

Nestemäinen panos

Virallisen Medium-kanavan välityksellä lähetetyn viestin mukaan yksimielisyys saavutetaan vaihtoehtoisella delegoidulla panoksen todistamismenetelmällä (dPOS). Nestemäinen panos on tämän lähestymistavan ehdotettu nimi:

Tezos-konsensuksen lähestymistapa

Tezos-konsensuksen lähestymistapa

Tyypillinen dPOS-salausvaluutta, kuten EOS, keskittyy käyttäjien lisäämiseen turvallisuuden ja hajauttamisen kustannuksella. Vaikuttaa siltä, ​​että Tezos haluaa täyttää aukon sekä turvallisuuden että hajauttamisen välillä pystymällä edelleen hyödyntämään dPOS: n tarjoamat edut.

Leivonta

Melko huvittavasti Tezos viittaa panostusprosessiin “leivonnaksi”. Tässä blockchain-mallissa leipurit sitoutuvat talletuksiin ja palkitaan lohkojen allekirjoittamisesta ja julkaisemisesta. Leipureiden huono käyttäytyminen johtaa menetettyyn talletukseen. Mukaan uusimmat tiedot, jo yli 450 leipuria osallistuu verkon turvallisuuteen.

Koska yksi perusfilosofioista pyörii virtuaalidemokratian ympärillä, kuka tahansa merkin haltija voi siirtää leivonta- ja äänioikeutensa muille verkon jäsenille.

Joukkue

Projekti on Arthur Breitmanin visio. Ranskassa syntyneellä Breitmanilla on merkittävä kokemus työskentelystä suuryrityksille, kuten Morgan Stanly ja Goldman Sachs. Yhdessä vaimonsa Kathleenin kanssa he johtavat nyt kryptovaluuttahanketta San Franciscon toimistosta:

Tezos-aviomiehen ja vaimon perustajat

Tezos-aviomiehen ja vaimon perustajat

Arthur Breitman on tietojenkäsittelytieteen tutkija ja matemaatikko, jolla on kokemusta työskentelystä finanssialalla. Hän seurasi tarkasti Bitcoinin historiallista nousua ja käyttöönottoa alusta alkaen ja totesi, että se on “kyvyttömyys kehittyä” ja johtaa sen sijaan koviin haarukoihin. Hänen ehdotettu ratkaisunsa on Tezos-projekti, joka on olemassa tänään.

Kathleen Breitman Hänellä on myös kokemusta finanssialalta, ja hän on työskennellyt aiemmin tunnettujen yritysten, kuten Bridgewater Associatesin ja R3: n, palveluksessa. Jälkimmäinen antoi hänelle oivalluksia hajautetusta tietokantatekniikasta.

Vuonna 2014 Arthur julkaisi kaksi paperia itsensä muuttavasta kryptovaluutta-visiosta. Nuo paperit ovat sittemmin kehittyneet nykyisiksi tezoiksi valkoiset paperit. Seuraavana vuonna hän perusti Yhdysvaltoihin yrityksen nimeltä Dynaamiset pääkirjaratkaisut (DLS).

Työntekijät

Huolimatta projektin laajasta julkisuudesta, muusta tiimistä tiedetään vain vähän tietoa. Sivuston kautta ei ole työntekijätietoja, ja LinkedInin kaivaminen antoi vähän vihjeitä. Tuore Twitter-viesti osoittaa kuitenkin Tezos-miehistön näyttävän Pariisin toimistossa ikonisen Eiffel-tornin edessä.

Kiitos Pariisista, seikkailu alkaa! pic.twitter.com/JETcJoQgox

– Tezos (@tezos) 30. kesäkuuta 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Sijoittajat

Merkittävä pääomasijoittaja Tim Draper lahjoitti 1,5 miljoonaa dollaria toimintamaksujen maksamiseen vastineeksi 10 prosentin osuudesta DLS: ssä. Lisäksi, Polychain Capital on osoittanut projektille osan 10 miljoonan dollarin digitaalisesta valuuttarahastosta. Rahasto, johon kuuluu kumppaneita, kuten Andreessen Horowitz ja Union Square Ventures, ilmoitettiin vuoden 2016 lopulla. Polychain on jo sijoittanut muihin projekteihin, kuten Golem ja MakerDAO, toivoen pääsevänsä seuraaville kryptovaluutta-härkämarkkinoille.

Kiista

Kuten tajuavat CoinCentralin lukijat epäilemättä tietävät, projektilla on ollut kohtuullinen osuus asioista alusta alkaen. Seuraavat ongelmat johtivat useisiin aiheisiin oikeusjuttuja mikä vaikutti Breitmaniin ja moniin Tezos ICO: n sijoittajiin.

Henkinen omaisuus

Alun perin hajautetut kirjanpitojärjestelmät säilyttivät immateriaalioikeudet Tezos-lähdekoodiin. ICO-sopimuksen mukaan Breitman perustaa virallisen säätiön, joka ostaa DLS: n (mukaan lukien kaikki tärkeät IP-oikeudet) yhteisön vuoksi..

Osana sopimusta Breitmanin ja Tim Draperin odotettiin keräävän huomattavan 8,5% ICO: n keräämistä varoista ja myös 10% kaikista liikkuvista Tezziesistä..

Virallinen asiakirja, joka kuvaa DLS: n ja Tezos-säätiön väitettyä avointa suhdetta, otettiin verkkosivustolta, kun siitä ilmoitettiin alun perin yritysten Twitter-alustalla.

Täyden avoimuuden vuoksi muistio DLS: n ja Tezos-säätiön välisestä suhteesta: https://t.co/7K76q0OEND

– Tezos (@tezos) 5. toukokuuta 2017

https://platform.twitter.com/widgets.js

Sisäiset virtataistelut

Seuraava ongelma nousi sen jälkeen, kun Breitman oli perustanut perustan. Koska Sveitsin lakien mukaan hallituksessa on oltava riippumattomia puolueita, Breitman’s pyysi heidän edeltävää tuttavaa Johann Geversiä vasta perustetun Tezos-säätiön puheenjohtajaksi..

Asiat kärjistyivät nopeasti, kun Johann otti tosiasiallisesti hallintaansa Tezoksen, uhkaamalla rahavirtaa ja kehitystä tavalla, jota Breitman ei halunnut.

KYC / AML

Ja jos kaikki nuo asiat eivät riitä, uusi draama oli matkalla. Hiljattain kesäkuun puolivälissä julkaistussa ilmoituksessa säätiö ilmoitti yllättäen tunnista asiakkaasi / rahanpesun torjunta:

Tezos-säätiön lahjoituskaudella heinäkuussa 2017 ei ollut blockchain-ekosysteemiä tai teollisuuden yksimielisyyttä tästä aiheesta. Koska blockchain-ekosysteemi ja teollisuus ovat kypsyneet viimeisten kymmenen kuukauden aikana, siitä on tullut paras käytäntö varmistaa, että avustajat täyttävät KYC / AML-perusteet.

Tämä sai monet sijoittajat turhaan, koska ICO oli jo vuoden vanha. Ja kuten voitte kuvitella, yhteisö ei reagoinut erityisen hyvin tähän kehitykseen.

ICO & Kaupankäynnin historia

ICO: n valmistuttua Tezos-säätiö oli kerännyt 66000 Bitcoinia ja 361000 eetteriä. Ainoastaan ​​13 päivän kuluttua huikea 232 miljoonaa dollaria Rahoitus lähetettiin projektiin sijoittajien välityksellä. Ennätyssumma jokaiselle ICO: lle tuolloin. Tämä on valtava menestys verrattuna vain 2 vuotta aikaisempaan. Herra Breitman ei onnistunut saamaan useita suuria pankkeja sijoittamaan projektiinsa noin 5–10 miljoonaa dollaria.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“komentosarja”);

var embedder = skriptit [skriptien pituus – 1];

(funktio () {

var sovelluksen_nimi = encodeURIC-komponentti (ikkuna.sijainti.isännän nimi);

if (sovelluksenNimi == ””) {appName = ”paikallinen”;}

var s = document.createElement (“komentosarja”);

s.type = “teksti / javascript”;

s.async = tosi;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = XTZ&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

XTZ lanseerasi 24. kesäkuuta 2017 noin hintaan 3 dollaria kolikkoa kohden. Se saavutti huippunsa 10,50 dollaria salausvaluuttamarkkinoiden ostohullun huipulla joulukuun puolivälissä 2017. Hinta on kuitenkin sen jälkeen laskenut melko voimakkaasti (muiden markkinoiden ohella) ja tällä hetkellä (17. elokuuta 2018) käydään kauppaa noin 2,65 dollaria. Päivittäiset volyymit ovat melko vakaat ja käyvät kauppaa yli 2 miljoonan dollarin rajan, pariksi Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ja Tether (USDT).

Kolikkotarjonta & Kestävyys

Mukaan KolikkoMarketCap, Valuuttapoolissa on yhteensä noin 763 miljoonaa “Tezzietä”. Live-lohkoketjua (mainnet) ei ole vielä käynnistetty. Tezos-yhteisössä on kuitenkin käynnissä betanetwork, josta tulee lopulta mainnet. Tämän siirtymän päivämäärää ei tiedetä.

Mistä voit ostaa ja tallentaa XTZ: tä?

Tezzies ei ole vielä listattu missään suuressa pörssissä. Tämä todennäköisesti estää hanketta saamasta laajempaa hyväksyntää, kunnes lisätään joitain lisävaihtoehtoja. Sillä välin, jos et ollut sijoittaja ICO: ssa, voit ostaa ja myydä XTZ: tä:

  • Gate.io
  • HitBTC

ja pienempiä vaihtoa. Tällä hetkellä ei ole virallista lompakkoa, mutta joidenkin sosiaalisen median viestien mukaan Tezzies voidaan tallentaa lompakkoon komentorivin kautta. Tällainen ratkaisu sopii tietysti vain ohjelmoijille.

TezBox tarjoaa käyttäjäystävällisen verkkolompakon, johon pääsee selaimeltasi. Tämä on yhteisölähtöinen lompakko, mutta meidän on kuitenkin korostettava, että verkkolompakot ovat vakava turvallisuusuhka, ja kolikoidesi tallentaminen ja noutaminen tällä tavalla on täysin käyttäjän vastuulla.

Obsidiaanijärjestelmät äskettäin ilmoitettu Ledger Nano S: n lompakkosovellus, joka on tervetullut kehitystapa turvalliseen etenemiseen.

Julkaisussa Sulkeminen

Perustajat Arthur ja Kathleen Breitman olivat NY: ssä äskettäin Tezos-laukaisujuhlissa. Naomi Brockwell tarttui heihin keskustelemaan Tezos-beetaverkosta ja joistakin Tezos-säätiön aiheista:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DR_kt3RfnT0]

Tezoksen maailmassa ei näytä olevan harmaita alueita. Rakasta heitä tai vihaa heitä, he saavat varmasti paljon huomiota. Heidän tavoitteensa ovat korkealla itse kehittyvien lohkoketjujen ja yhteisöjohtoisten hallintotapojen takana. Kuten monien tänään julkaistavien kryptovaluuttaprojektien kohdalla, valtava sotarinta ei välttämättä ole merkki menestyksestä. Mutta se ei tarkoita, että myöskään projekti on tuomittu epäonnistumaan.

ICO: n päätyttyä ja vuoden kokemuksen alla Tezos-tiimin on nyt täytettävä nämä kunnianhimoiset lupaukset. Kaikki kiistat saattavat osoittautua vain hyödyksi, jos he voivat muuttaa huomion hyödylliseksi. Meidän on vain odotettava ja katsottava.

Jos haluat lisätietoja ja lisäpäivityksiä projektin edetessä, voit olla yhteydessä Tezosiin seuraavilla kanavilla:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me