Mikä on virne? | Ensimmäinen suuri lohkoketju MimbleWimble-sovelluksen toteuttamiseksi

Grin on yksityinen, kevyt MimbleWimble blockchain-projekti. Kuten Monero ja Zcash, Grinin tavoite on pitää henkilöllisyytesi ja taloushistoriasi yksityisenä, kun osallistut verkostoon.

Vaikka Tom Elvis Jedusor ehdotti ensimmäisen kerran MimbleWimbleä vuonna 2016, idea on saanut vasta viime aikoina vetoa. Grin on merkittävin projekti, joka rakentaa MimbleWimble-lohkoketjun tyhjästä, mutta Bitcoin- ja Litecoin-kehittäjät etsivät myös mahdollisia toteutuksia.

Tässä oppaassa käsitellään:

Kuinka virne toimii?

Grin on yksi harvoista MimbleWimble -säätiön hankkeista. Ennen kuin syvennämme yksityiskohtiin, on kuitenkin tärkeää tutkia nykyisten tietosuojaratkaisujen puutteet ja miksi jotkut pitävät MimbleWimbleä teknisenä läpimurtona.

Yksityisyyden suoja

Kuten useimmissa asioissa elämässä, yksityisyyden lisääminen blockchainiin tuo erityisiä kustannuksia. Nimettömyys lisää nimittäin lisää blockchain-turvotusta ja joissakin tapauksissa tietyn tason luottamusta.

Vanhempien tietosuojaominaisuuksien, kuten rengasluottamuksellisten tapahtumien (RingCT) monimutkaisuus johtaa usein korkeampiin maksuihin ja pienempään tapahtumien läpimenoon. Lisäksi zk-SNARKs ja CoinJoin, kaksi muuta suosittua tietosuojastrategiaa edellyttävät kolmannen osapuolen luottamista heidän kokoonpanoonsa tai jatkuvaan toimintaansa. Lopuksi monet yksityisyyden suojakolikot eivät vaadi sinua toimimaan nimettömästi, mikä heikentää koko verkon nimettömyyttä.

MimbleWimble on oletusarvoisesti yksityinen

Ja se vaatii nimettömyyttä. Sinulla ei ole mahdollisuutta lähettää julkisia tapahtumia MimbleWimble-lohkoketjulla. Yksityiskohdat sen arkkitehtuuri ovat kohtuullisen monimutkaisia, mutta yritämme pysyä korkealla tämän oppaan kohdalla.

MimbleWimble-tapahtumat sisältävät kaksi todistettavaa komponenttia:

  1. Lähdöt ovat yhtä suuret kuin tapahtuman panokset.
  2. Elliptisen käyrän salauksen (ECC) yksityisten avainten hallussapito takaa lähtöjen hallussapidon. Tämä mekanismi on samanlainen kuin Bitcoin toimii.

Nämä kaksi komponenttia eivät välttämättä ole ainutlaatuisia MimbleWimblelle. Verkko saavuttaa kuitenkin ensimmäisen pisteen paljastamatta tapahtuman määrää. Pystyt todistamaan toisen komponentin allekirjoittamatta liiketointa.

MimbleWimble-tapahtumiin sisältyy vain joukko syötteitä, joukko lähtöjä, tapahtumamaksu ja ”allekirjoitus”, joka todistaa yksityisen avaimen. Se siitä. Tapahtumat eivät sisällä tunnistetietoja. Katso tarkempi kuvaus MimbleWimble-oppaasta.

Virne ominaisuuksia


Grinin tavoitteena on olla ensimmäinen skaalautuva, täysin yksityinen lohkoketju. | Lähde: Projektin verkkosivusto

Käki sykli

Grin käyttää Proof-of-Work -algoritmia, joka on kopioitu Käki sykli. Se rajoittaa kaivosmahdollisuuksia tehokkaasti muistilla eikä prosessointiteholla. Siksi useimmat tietokonelaitteistotyypit voivat osallistua menestyksekkäästi kaivosprosessiin ilman ASIC-kaivostyöläisten työntämistä ulos. Lisäksi kahden ensimmäisen vuoden aikana Grin-yhteisö on vaikea haaroittamaan puolen vuoden välein kaivosalgoritmin säätämiseksi yrittääkseen pitää ASIC: t tehottomina.

Grin tavoittelee minuutin estoaikaa ja yhden GRIN-inflaation nopeutta sekunnissa.

Virne joukkue & Edistyminen

Genesis Grin -lohko luotiin 15. tammikuuta, mikä teki tästä projektista yhden avaruuden nuorimmista. Toisin kuin monet muut altcoiinit, yksikään keskitetty tiimi tai yritys ei aja projektin kehitystä. Sen sijaan se perustuu yhteisön lahjoituksiin.

Projektin yhteisön jäsenet ovat perustaneet a Github-sivu joka kattaa projektin talouden. Tammikuun alkuun saakka projekti keräsi noin 65 000 dollaria. Ja toukokuussa tuntematon henkilö lahjoitti 300 000 dollaria.

Puolesta $ GRIN, kiitos lahjoittajalle, joka teki tänään 50 BTC-lahjoituksen, kolikkopohja lohkosta louhittiin 2010-11-25. Yritämme käyttää sitä viisaasti. https://t.co/OpnzPDQTok

– Grin Council (@grinc Council) 7. toukokuuta 2019

Toistaiseksi yhteisö on julkaissut ensimmäisen version Grinistä. Heinäkuussa projekti toteutetaan kova haarukka merkittävien päivitysten toteuttamiseksi. Haarukka on ensimmäinen monista virstanpylväistä ja sisältää muutoksen kaivosalgoritmiin sekä moniallekirjoituksen ja vain katsella -lompakon tuen.

Kilpailu

Grin on yksityisyyden kolikko, joten se on samassa liigassa kuin Monero, Dash, Zcash ja muut salausvaluutat, joiden tavoitteena on nimettömyys. Kuten edellä mainitsimme, Grin erottaa itsensä olemalla yksi harvoista kryptovaluutoista MimbleWimble-sovelluksen toteuttamiseksi. Ainoa muu MimbleWimble-projekti, jolla on maine, on Palkki.

Kaupankäynti

Grin laukaisi ilman premineä eikä alkuperäistä kolikoiden tarjoamista. Tämän vuoksi hinta hyppäsi parin ensimmäisen kuukauden ajan, ennen kuin se asettui noin 3 dollariin maaliskuussa. Alkuperäisen liikkeen jälkeen Grinin hinta pysyi suhteellisen tasaisena 2–3 dollarin välillä kesäkuuhun saakka.

Kolikon hinta on noussut kesäkuun alusta lähtien 150 prosenttia. Hieno hinnankorotus johtuu todennäköisesti heinäkuussa tulevasta kovasta haarukasta.

Grin-yhteisö suunnittelee kovaa haarukkaa puolen vuoden välein seuraavien kahden vuoden ajan. Jos tämä hintojen nousu on osoitus siitä, mitä voimme odottaa kovalla haarukalla nurkan takana, voi olla syytä olla valppaana seuraavaan kuukauteen edeltävässä kuussa.

Mistä ostaa Grin

On paljon alustoja, joista voit ostaa Grinin. Suurin osa kaupankäyntimääristä tapahtuu Hotbitilla. Hotbitilla voit vaihtaa Bitcoinia, Tetheriä tai Ethereumia Griniin.

Yksityisyysraha on saatavana myös Poloniex, HitBTC ja KuCoin. Jos olet uusi salausvaluutta, tutustu aloitusoppaaseemme, kuinka ostaa bitcoinia.

Kuinka minun virnistää

Jos et halua ostaa Griniä, kaivostoiminta on toinen vaihtoehto. Yhteisö suosittelee GPU: ta >3,7 Gt erittäin nopeaa DRAM-muistia ”, mutta tämä voi muuttua projektin edetessä. Löydät luettelon kaivosaltaista tässä.

Mihin säilyttää Grin

Grin on alle vuoden vanha ja käyttää ainutlaatuista tyyppiä blockchainia, joten lompakon vaihtoehdot ovat ohuet. Jos olet aiemmin käsitellyt blockchain-solmuja, olet todennäköisesti kiinnostunut komentoriviliittymän (CLI) lompakko. Vaikka komentorivi ei olisikaan sinulle tuttu, projektissa on runsaasti ohjeita Github-sivulla.

Jos etsit lompakkoa, jossa on käyttöliittymä, GrinPlusPlus on paras panoksesi. Tämä yhteisön luoma lompakko on saatavilla Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmissä.

Lopulliset ajatukset

Grin voisi olla ensimmäinen kryptovaluutta, joka tuo uuden taloudellisen yksityisyyden ja skaalautuvuuden aallon. Vaikka projekti on vielä kesken, se on saamassa monien salausyhteisön jäsenten tunnustuksen. Läpinäkyvä kehitystiimi ja ruohonjuuritason rahoitus osoittavat, että Grin on rehellinen projekti, jota pitää silmällä pitää.

Lisäresurssit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map