Mikä on Wanchain?

Wanchain luo uusia digitaalisten omaisuuserien rahoitusmarkkinoita toteuttamalla ketjujen välisiä siirtoja eri lohkoketjujen välillä. Ekosysteemissä tällä hetkellä olevien kolikoiden, rahakkeiden ja lohkoketjujen määrän vuoksi ei ole tällä hetkellä tehokasta, hajautettua tapaa vaihtaa arvoa niiden välillä. Itsenäisenä lohkoketjuna Wanchain yhdistää itsenäisten ketjujen tilit tarjotakseen puitteet näiden varojen vaihdolle.

Alusta ei kuitenkaan koske vain valuutansiirtoja. Älykkäiden sopimusten, yksityisyyden suojaprotokollien ja alkuperäisen Wancoin (WAN) -tunnisteen avulla voit muun muassa rakentaa lukemattomia taloudellisia sovelluksia Wanchainin avulla.

Tässä Wanchain-oppaassa kerromme:

Kuinka Wanchain toimii?

Vaikka haarautunut Ethereumista, Wanchain on täysin erillinen lohkoketju ja sen Wancoin (WAN) ei ole ERC20-merkki. Alustalla on paljon osia, mutta ketjunvälinen viestintäprotokolla on selkäranka kaiken takana.

Ketjujen välinen viestintäprotokolla

Ketjunvälinen tiedonsiirtoprotokolla tarjoaa tavan siirtää tietoja Wanchainin ja muiden ketjujen välillä. Protokollassa on kolme toiminnallista moduulia:

 • Rekisteröintimoduuli: Rekisteröi ketjun, josta tapahtuma on peräisin, sekä siirrettävän omaisuuden
 • Ketjunvälinen tapahtumadatan siirtomoduuli: Aloittaa ketjunvälisen tapahtumapyynnön Wanchainille, tunnistaa, palauttaako validointisolmu onnistumisen vai ei, ja helpottaa oikeustapahtumaa validointisolmusta alkuperäiseen ketjuun
 • Tapahtuman tilakyselymoduuli: Valvoo tapahtuman tilaa

Pohjimmiltaan ketjunvälinen viestintäprotokolla käyttää älykkäitä sopimuksia, jotta voit vaihtaa omaisuutta Wanchainiin ja päinvastoin.

Esimerkki Wanchain-ketjujen välisestä transaktiosta

Esimerkki Wanchain-ketjujen välisestä transaktiosta

Vahvistussolmun konsensusalgoritmi

Wanchain seuraa Ethereumia siirtyessään Proof-of-Stake (PoS) -konsensusalgoritmiin. Alusta toteuttaa todennäköisesti myös Plasman ja Raiden Networkin kaltaisia ​​ratkaisuja. PoS: n pohjalta on olemassa kolmen tyyppisiä varmennussolmuja, jotka ylläpitävät kokonaisverkkoa ja jakavat transaktiomaksut:


 • Kupongit: ketjunväliset tapahtumakestävät solmut
 • Vahvistimet: yleiset varmennussolmut
 • Varastomiehet: lukitut tilinhallintasolmut

Lahjakortit saada vakuus transaktiomaksusta. Vastineeksi ne antavat todisteet alkuperäisen tilin ja Wanchainin lukitun tilin välisestä liiketapahtumasta. Jos tämä todiste on väärä, vakuus otetaan tililtä, ​​eikä tosite voi enää valtuuttaa tapahtumia.

Vahvistimet tallentaa tapahtumatiedot Wanchainin blockchainiin vastineeksi osasta transaktiomaksua.

Varastomiehet on pysyttävä verkossa ja ylläpidettävä omia avainosakkeitaan (lisätietoja tästä alla) saadakseen osuutensa maksusta.

Wanchain-solmutyypit

Wanchain Node -arkkitehtuuri

Jos sinulla ei ole tarpeeksi WAN-verkkoa vahvistussolmun suorittamiseen, voit silti käyttää a yleinen solmu. Yleisenä solmuna et vahvista tapahtumia suoraan. Sen sijaan annat panoksesi vahvistussolmulle, joka puolestaan ​​jakaa osan transaktiomaksuista takaisin sinulle.

Lukittu tilin luontiohjelma

Wanchain käyttää Lukittu tilin luontiohjelma varojen ja avainten turvaamiseksi, kun mukana on useita osapuolia. Perustuen Shamirin salainen jakamisjärjestelmä, se hajottaa avaimen tosiasiallisesti osakkeiksi ja jakaa sen kaikille osallistujille.

Varastomiehet ovat vastuussa lukittujen tilien asianmukaisten avainosuuksien ylläpidosta ja hallinnasta tapahtumia varten.

Lukittu tilin avainosuuskaavio

Lukittu tili Avainosuuskaavio

Tällä avainosakkeiden jakomenetelmällä on muutama etu. Koska Wanchain tuottaa lukittuja tilejä monen osapuolen laskelmien avulla, hajauttaminen on lisääntynyt. Ja vakautta on enemmän, koska et tarvitse kaikkia avainosuuksia allekirjoituksen luomiseen lukitulle tilille. Jos osa Validatorista on offline-tilassa, tapahtumat voidaan silti suorittaa vähimmäismäärällä osakkeita.

Lopuksi kaikki tapahtumat lukitulla tilillä tehdään alkuperäisen ketjun kautta. Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa ketju voi helposti integroitua ja olla vuorovaikutuksessa Wanchainin kanssa ilman uusia liiketapahtumia tai vahvistimia.

Älykäs sopimusvaltuustapahtuman nimettömyys

Wanchain on yksi ensimmäisistä blockchain-projekteista yksityisyyttä älykkäissä sopimuksissa. Alusta käyttää rengasallekirjoitukset ja kertaluonteinen osoitteenmuodostus tarjota sinulle nimettömyyttä tapahtumissasi.

Rengasallekirjoituksessa allekirjoituksesi lähettäjänä sekoitetaan muihin väärennettyihin tileihin. Tämän seoksen on vaikea jäljittää sinua todellisena lähettäjänä. Tämän lisäksi Wanchain luo uuden osoitteen kullekin tapahtumalle, joten tapahtumakuvioiden havaitseminen on melkein mahdotonta.

Wanchain-renkaan allekirjoitukset

Wanchain-renkaan allekirjoituskaavio

Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN) on Wanchainin alkuperäinen tunnus. Tapahtumat kuluttavat tietyn määrän WAN-verkkoa, ja sinun on maksettava WAN-vakuusmaksuja ketjun ylittäville vahvistussolmuille tehdessäsi tapahtumia.

Joukkue myi 107,1 miljoonaa rahaketta ICO: n aikana kerätäkseen hieman yli 120000 ETH: ta. Nämä rahakkeet edustavat 51% tarjonnasta. Tiimi käyttää ICO-varoja seuraavalla tavalla:

 • 60 prosenttia: Tutkimus ja kehitys
 • 10 prosenttia: Yhteisön kehitys
 • 10 prosenttia: markkinointi
 • 10 prosenttia: Infrastruktuuri
 • 10 prosenttia: Päivittäinen toiminta

Wanchain-tiimi & Edistyminen

Wanchain-säätiö on a voittoa tavoittelematon organisaatio toimii pääasiassa Singaporesta, mutta sillä on myös merkittävä asema Austinissa, Texasissa.

Wanchainin perusti Jack Lu, arvostettu pelaaja blockchain-tilassa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Lu perusti Factomin ja aloitti Wanglu Techin, joka on blockchain-sovelluskehitysyhtiö. Wanglu Tech on ollut ensisijainen avustaja avoimen lähdekoodin Wanchain-projektissa.

Dustin Byington toimi aiemmin Wanchainin presidenttinä. Byington on blockchain-veteraani, joka on perustanut Bitcoin Collegen vuonna 2014 sekä perustanut Tendermintin, ohjelmistomekanismin, jolla voidaan kopioida sovelluksia turvallisesti ja johdonmukaisesti koneiden välillä. Byington perusti myös Satoshi Talent -alustan, joka yhdistää blockchain-yrittäjät kehittäjien kanssa.

Toukokuussa 2018 Byington jätti Wanchain-säätiön aloittaakseen TWO12: n. Uudesta yrityksestä ei ole saatavilla liikaa tietoa. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että se pyörii turvakoodien ympärillä ja olisi osa Wanchain-ekosysteemiä.

Wanchain-etenemissuunnitelma

Wanchain-etenemissuunnitelma

Wanchain-tiimi lanseerasi pääverkkonsa tammikuussa 2018. Heinäkuussa 2018 he julkaisivat Wanchain 2.0: n. Tämä julkaisu sisälsi erityisesti yhteentoimivuuden Ethereumin kanssa. Seuraava merkittävä virstanpylväs Wanchainin etenemissuunnitelmassa on versio 3.0, joka tarjoaa yhteentoimivuuden Bitcoinin kanssa. Sitten sen jälkeen 4,0, integroimalla yksityisiin ketjuihin.

Wanchain-säätiö ilmoitti heinäkuussa 2017 WanLabs, blockchain-kiihdytin. Ainakin kuusi projektia liittyi kiihdyttimeen, mutta alkuperäisen ilmoituksen jälkeen ei ole tapahtunut merkittäviä päivityksiä, eikä WanLabs-verkkosivusto ole enää käytettävissä.

Kilpailu

Koska Wanchain käsittelee koko rahoitusmarkkinaa, on olemassa melko paljon muita projekteja, joita voit pitää kilpailijoina. Ripple ja Stellar, niiden vahvalla yhteistyöllä rahoituslaitosten kanssa, voivat olla parhaiten verrattavissa projektiin.

Ark ja sen samanaikaiset älykkäät sillat pyrkivät myös yhdistämään erilaisten digitaalisten resurssien lohkoketjut. ICON keskittyy myös yhteentoimivuuteen. Koska pystyt rakentamaan hajautettuja sovelluksia Wanchainin avulla, Ethereumia voidaan jopa pitää kilpailijana.

Wanchain on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se yhdistää monien muiden suurten projektien toiminnallisuuden koko taloudellisen ekosysteemin luomiseksi. Se on myös yksi harvoista hankkeista, joissa käytetään nimikirjoituksia ja kertakäyttöisiä osoitteita anonyymien älykkäiden sopimusten tarjoamiseen. Enigma on yksi harvoista muista.

Kaupankäynti

WAN-hintakaavio kuvaa esimerkillisen kuvan vuoden 2018 altcoin-markkinoista. Kolikon positiivinen lyhytaikainen ajo käytiin huhtikuussa 2018, kun se tuli ensimmäisen kerran kaupankäynnin kohteeksi. Tämä nousu kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, alle 10,00 dollariin (~ 0,00102 BTC), kesti toukokuun alkuun saakka. Siitä lähtien hinta on kuitenkin laskenut edelleen ja on tällä hetkellä noin 0,45 dollarin (~ 0,000106 BTC) kerroksessa.

WAN-hinta nousi heinäkuussa lyhyen 40 prosentin nousun samaan aikaan Wanchain 2.0: n julkaisun kanssa. Loitontaminen kuitenkin paljastaa, että tämä voitto (ja myöhempi tappio) on vain pyyhkäisy kaaviossa.

Muiden pienempien korkki-altcoiinien tapaan WAN-hinta on näennäisesti kokonaismarkkinoiden armoilla. Wanchain-ekosysteemin kasvun pitäisi tietysti auttaa hintaa ja etenemissuunnitelman virstanpylväiden toteuttamista.

Mistä ostaa WAN

Binance tukee WANia kaupankäynnin parina Bitcoinin ja Ethereumin kanssa. Voit myös ostaa WAN: n Bitrue-palvelusta XRP: llä.

Jos sinulla on vaikeuksia aloittaessasi, tutustu oppaasemme siitä, miten ja mistä ostaa Bitcoinia.

Mihin WAN säilyttää

Sinun tulisi tallentaa WAN-verkkosi toimitettuun Wanchainiin lompakko. Se on saatavana Windows-, Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Vaikka sillä on nyt vain WAN ja ETH, se tukee pian useita muita valuuttoja.

Lisäksi voit (ja sinun pitäisi) käyttää Wanchain-lompakkoa yhdessä Trezor- tai Ledger-laitteistolompakoiden kanssa.

Johtopäätös

Wanchain pyrkii hajauttamaan finanssialaa yksityisillä, ketjujen välisillä älykkäillä sopimuksilla. Tämän tekniikan avulla yritykset voivat luoda estoketjusovelluksia:

 • Lainanotto ja luotonanto
 • Maksut ja maksut
 • Liiketoimet ja vaihdot
 • Investoinnit ja rahoitus

Plus, kourallinen muita rahoituspalveluja.

Vaikka tämä on haastava projekti, tiimillä on kokemusta, jonka pitäisi antaa sijoittajille luottamus siihen, että he voivat vetää sen pois. Koska pääversio V2 on jo tuotannossa, Wanchain on edellä useimpien muiden blockchain-projektien edellä. Ainoa aika kuitenkin kertoo, jos Wanchainista tulee uusi standardi taloudellisille sovelluksille, jotka etenevät.

Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 11.29.18 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Muita Wanchain-resursseja

Verkkosivusto

Sähke

Reddit

Viserrys

Github

Erimielisyydet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me