Täydellinen opas ei-syttyvistä rahakkeista (NFT)

Ei-vaihdettavat merkit ovat erityinen tyyppinen tunniste, joka edustaa ainutlaatuista omaisuutta.

Suurin osa meistä on tässä vaiheessa kuullut digitaalisesta käteisestä. Bitcoinin nousu on tehnyt kryptovaluutasta valtavirran, ja Bloomberg ja CNBC raportoivat säännöllisesti kryptovaluuttamarkkinoista ja näiden digitaalisten kolikoiden hinnoista. Valuutta on kuitenkin vain yksi taustalla olevan blockchain-tekniikan sovellus. Kiinnostavimmat mahdollisuudet blockchainissa ovat, kun käytät ei-vaihdettavia tunnuksia varmentamaan ja turvaamaan ainutlaatuisuuden ja identiteetin. Mitä ovat merkit, joita ei voi vaihtaa? Tässä täydellisessä oppaassa sukelamme syvällisesti muuttamattomuuden maailmaan ja siihen, mitä tarkoittaa ainutlaatuisten digitaalisten resurssien luominen lohkoketjuun.

NFT: llä on sovelluksia kaikkialla videopeleistä kuvataiteeseen elokuvalippuihin. Ne voivat olla uuden blockchain-pohjaisen digitaalitalouden selkäranka. Vaihtokelpoisten, käteisen kaltaisten vastaavien rinnalla ei-vaihdettavat rahakkeet avaavat oven varojen ja tietojen digitalisointiin. Tuloksena on, että uudet jännittävät markkinat voivat avautua digitaalisille (ja todellisille) tavaroille, joita emme edes voi edes kuvitella.

Pohjustettavuus

Ennen kuin pääsemme ei-vaihdettavissa oleviin rahakkeisiin, meidän on osoitettava huoneessa oleva norsu. Tarvitsemme hyvän määritelmän vaihdettavuudesta, ennen kuin voimme puhua sellaisesta, joka ei ole vaihdettavissa. Itse asiassa, jos olet koskaan käyttänyt rahaa aikaisemmin, tiedät intuitiivisesti, mikä on vaihdettavuus, et vain tiedä sanaa, jota käytetään sen kuvaamiseen.

Pysyvyys tarkoittaa valuutan kykyä ylläpitää vakioarvo ja yhtenäinen hyväksyntä. Se tarkoittaa yleensä sitä, että valuutan historia ei vaikuta sen arvoon ja että jokaisen valuutan pala on arvoltaan sama kuin jokainen toinen kappale. Taskussa oleva 20 dollarin seteli on yhtä arvokas kuin minun 20 dollarin seteli. Jos otamme heidät kauppaan, kaupan omistaja hyväksyy ne tasa-arvoisesti, vaikka omasi olisi painettu vuonna 2018 ja minun 1980. Vaikka 20 dollarin setelisi käytettiin huumekaupassa ennen kuin sait sen tai tulit itse Saatanalta, lasku on edelleen arvokas kaupassa. Se on vaihdettavuuden voima.

Valuutta ilman vaihtokelpoisuutta on epävakaa ja todennäköisesti romahtaa. Kuvittele, jos sinun on tutkittava jokaisen dollarin setelin historia ennen kuin hyväksyt sen. Tai harkitse maailmaa, jossa jotkut 20 dollarin setelit ovat arvokkaampia kuin toiset. Se olisi hulluutta ja taloudellisesti mahdotonta. Sopeutuvuus on välttämätöntä kaikille valuutoille, olipa kyse sitten dollarista tai Bitcoinista.

Miksi käytän ei-syttyvää tunnusta (NFT)?

Ei-vaihdettavissa olevat rahakkeet ovat lohkoketjun resursseja, jotka on suunniteltu olemaan tasa-arvoisia. Saatat ajatella, että sillä ei ole paljon järkeä, ja jos puhumme valuutoista, olisit oikeassa. Blockchain-rahakkeet voivat kuitenkin edustaa muutakin kuin vain valuuttaa. Itse asiassa blockchain-resurssien mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

cryptokitties-huutokauppa

Myytävänä CryptoKitties!

NFT: t toimivat lähinnä kaiken tyyppisten tuotteiden tietokantamerkintöinä. Ehkä helpoin esimerkki on blockchain-historian suosituin NFT, CryptoKitties. CryptoKitties-palveluja on tuhansia, mutta niitä ei ole luotu tasa-arvoisiksi. Jokainen niistä on ainutlaatuinen, niillä on oma nimi, silmien väri, turkisväri, turkiskuvio, ilme ja erityispiirteet. Kun ostat CryptoKittyn, saat omistukseen kyseisen kittyä vastaavan merkin, joka ei ole vaihdettavissa. Jotkut kitit ovat arvokkaampia kuin toiset, ja voit ostaa ja myydä CryptoKitty NFT: itä vaihteleville määrille vaihdettavia rahakkeita, kuten Ether, NFT: n harvinaisuudesta riippuen..

Jotta ymmärrettäisiin ei-vaihdettavien merkkien voima blockchain-pohjaiseen omaisuus- ja henkilöllisyysturvallisuuteen, on hyödyllistä miettiä muutama esimerkki siitä, kuinka NFT: t toimivat.

1. Keräilyesineet

Olemme jo tarkastelleet yhtä esimerkkiä keräilyesineistä, jotka on suojatut NFT: llä, CryptoKitties. Mutta keräilyesineiden markkinat ulottuvat kaikenlaisiin suuntiin. Yksi merkittävä tie on taiteen keräily. Asiantuntijat voisivat tarkistaa ja todentaa maalaukset ja veistokset ennen kuin he tekivät ei-korvattavan tunnuksen tietylle taideteokselle. Kun omistaja haluaa myydä taideteoksen, hän voi yksinkertaisesti luetella huutokaupassa olevat ei-vaihdettavat merkit todisteena siitä, että omaisuus on todellinen ja että he ovat todellinen omistaja.

Tällainen sertifikaatti digitalisoi lähtöprosessin ja estää väärentämisen ja petokset taidemaailmassa, koska taidekohteiden omistusoikeus on olemassa lohkoketjussa. Sama voitaisiin tehdä baseball-korteille, postimerkkeille, koruille, nimikirjoitetuille kitaroille tai muille kerättäville esineille, joita voit kuvitella. Lohkoketjun turvallisuus takaa kaupan laillisuuden.

2. Online-pelaaminen

NFT: t mullistavat pelimaailman. Usein pelihahmot hankkivat vaihdettavia esineitä, kuten aseita, vaatteita ja jopa omaisuutta. Luomalla ei-vaihdettavia rahakkeita näille varoille, ne voidaan vaihtaa pelinsisäisiin rahakkeisiin tai jopa todelliseen käteiseen. Seurauksena on, että fiktiivisten tuotteiden digitaalinen digitaalitalous on tullut esiin verkossa. Decentraland on lähinnä pelien sisäisten blockchain-talouksien kärjessä oleva projekti, ja he testaavat kokonaisia ​​pelejä, jotka on rakennettu blockchainin, tekoälyn ja 3D-vuorovaikutuksen ympärille digitaalisen maailman kanssa..

decentraland-kuvakaappaus

decentraland on uraauurtava blockchain-peli

Perinteiset moninpelivideopelit ja jopa kasinot pääsevät myös ei-korvattavaan token-villitykseen. He ymmärtävät, että blockchain-tunnukset antavat pelaajille (ja yrityksille) mahdollisuuden kerätä todellista arvoa verkkopelin pelaamisesta. Tämä tekee tehokkaasta taloudesta, kun pelisisällön markkinat jatkavat laajenemista.

3. Liput

beatles-lippu

Lippuja hallitaan digitaalisesti blockchainissa

Jos minulla on lippu nähdäksesi Barcelona pelaavan Manchester Unitedia ja sinulla on lippu paikalliseen lukion koripallopeliin, nämä ovat molemmat samanlaisia ​​esineitä, mutta niillä on villin erilaiset arvot. Molemmat myöntävät pääsyn tapahtumaan tiettynä ajankohtana ja paikassa, mutta niitä ei tuskin voida siirtää. Tämä on NFT: n ydin. Se standardoi tietyn omaisuuserän omistuksen, mutta kyseisen luokan varoilla voi olla hyvin erilaiset markkina-arvot. Lippujen myynti on NFT: lle loistava tilaisuus mullistaa ala.

4. Identiteetti & Todistus

Asiat alkavat tulla todella mielenkiintoisiksi, kun otetaan huomioon identiteetti ja rooli, jolla NFT: t voivat olla henkilöllisyyden todentamisessa. Voit saada ei-kaupallisen digitaalisen tunnuksen syntymätodistukseksi, passiisi ja ajokorttisi. Et tietenkään voi käydä kauppaa näillä rahakkeilla, mutta ne voivat olla vuorovaikutuksessa ja tarkistaa asianmukaisten viranomaisten kanssa. Voit myös jakaa nämä tiedot vapaaehtoisesti työnantajille, lääkäreille tai kenellekään muulle, joka tarvitsee henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Ehkä voisit saada yliopistotutkintosi digitaalisena tunnuksena. Vaihtoehtoisesti voit pyytää lääkärisi tarkastamaa NFT: tä siitä, että he ovat suorittaneet lääketieteellisen koulun, tentit ja residenssin. Lisäksi tiedot, joita yritykset tavallisesti keräävät sinusta, kuten selaushistoriasi tai ostosasetuksesi, voidaan tunnistaa ja pitää sitten yksityisinä tai myydä huutokaupassa ansaitaksesi rahaa luomistasi henkilökohtaisista taloudellisista tiedoista..

ERC-721: Ainutlaatuisuuden standardi

Ylivoimaisesti suosituin NFT-tyyppi perustuu Ethereumin ERC-721-token-standardiin. Standardi koodaa ei-vaihdettavan tunnuksen luomisen ja opastaa kehittäjiä prosessoimaan sitä käyttävän älykkään sopimuksen. Standardi on tärkeä, koska se tarkoittaa, että rahakkeet pelaavat hienosti keskenään ja Ethereum-verkon kanssa. Tämä on erityisen tärkeää, kun on kyse siirroista ja markkinapaikkojen luomisesta NFT: iden ostamista, myyntiä ja kauppaa varten. ERC-721-rahakkeiden luominen on räjähtänyt kuluneen vuoden aikana, kun valtava digitaalisten keräilyesineiden ja pelipohjaisten varojen aalto on tullut verkkoon.

ERC-721 on suosituin, mutta se ei ole ainoa NFT-tyyppi. Vastapuoli sallii myös ei-vaihdettavien rahakkeiden luomisen, mutta ne toimivat Bitcoin-lohkoketjun lähdekoodilla Ethereumin sijaan. On olemassa muita pienempiä projekteja ja niihin liittyviä palveluita, jotka toimivat Ethereumin tai vastapuolen kanssa ainutlaatuisten omaisuuserien luomiseksi tietyille markkinarakoille, kuten Codex for Fine Art tai Bitcrystals for Gaming.

Kuinka käydä kauppaa NFT: llä & Mihin NFT: itä säilytetään

NFT: n ostaminen ja omistaminen ei ole kuin tyypillinen kryptovaluuttakauppa. Digitaalisen kerättävän tai merkityn omaisuuden ostamiseksi tarvitset todennäköisesti digitaalisen valuutan, kuten Ether, vaikka yksittäiset myyjät saattavat hyväksyä käteistä tai kauppaa.

Tarvitset myös jonkun, jonka kanssa olet tekemisissä. Koska jokainen tunnus on ainutlaatuinen, NFT-palveluita ei vaihdeta. Sen sijaan on markkinapaikkoja, jotka yhdistävät yksittäiset ostajat yksittäisiin myyjiin. Sinun on määritettävä hinta tunnuksen myyjän kanssa. Sitten voit ostaa sen suoraan heiltä.

Jos ostat ERC-721-tunnuksen, se menee Ethereumin lompakon osoitteeseen aivan kuten ERC-20-tunnus. Latausasiakkaasta katsominen ei kuitenkaan kerro sinulle mitään sen arvosta, vain siitä, että pidät sitä. Sen arvo tulee mistä tahansa järjestelmästä, johon token kuuluu. Joten, CryptoKitty NFT on liitetty piirustukseen kissasta, jolla on tiettyjä ominaisuuksia, ja että kisu voidaan listata avoimilla markkinoilla, jos päätät myydä.

Tulevaisuus ei-syttyvä merkki

Kun alat miettiä muiden kuin vaihdettavissa olevien omaisuuserien mahdollisuuksia, on vaikea löytää teoreettista rajaa asioille, joita NFT: t voisivat digitalisoida. Identiteettisi, pätevyytesi, todellinen omaisuutesi ja digitaaliset keräilyesineet voivat kaikki olla olemassa lohkoketjussa. Ne olisivat merkkejä, joita voit pitää, näyttää, jakaa tai myydä.

Se tarkoittaa, että voisit tehdä välitöntä liiketoimintaa kenenkään kanssa maailmassa, ja yritykset voivat hallita kokonaisia ​​varastoja digitaalisten tunnusten avulla. NFT: t ovat tulevaisuuden talouden perusta, kun otetaan huomioon muutama vuosi ja paljon työtä ekosysteemin kehittämisessä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me