Toimittajan huomautus: Seuraava artikkeli on esimerkki CoinCentral Crypto Lab -sivuston korkealaatuisen osion koulutuksellisista oivalluksista ja markkina-analyyseistä, joka on sivustomme premium-osa ja joka keskittyy perusteelliseen projektien erittelyyn ja markkinamallien tekniseen analyysiin. Pyrimme tarjoamaan aina enimmäisarvoa lukijoillemme ja premium-jäsenillemme, joten nauti tästä ilmaisesta näytteestä ja kerro meille mielipiteesi. Jos haluat lisätietoja salauslaboratoriosta, napsauta tätä.

Perusteet (substantiivi)

 1. Keskinkertaisten sijoittajien yleisesti heittämä termi shitcoin-sijoituksensa perustelemiseksi. 2. Redditorsin käyttämätön ominaisuus kuvaamaan salausvaluutaprojektia, josta he eivät tiedä mitään.

Esimerkki:

Kauppias 1: Hei, oletteko nähneet Apolloa?

Kauppias 2: Tietysti! Tuon pahan pojan perusteet ovat paikalla. Ajattelen ottaa lainan ja mennä all in.

Kauppias 3: Vitsailetko? Nuo perusteet ovat paskaa. En koskenut siihen asiaan kymmenen jalkaisella tangolla.

Kauppias 1: Apollo on koirani …

Kaikki vitsit lukuun ottamatta, kryptovaluutan perusominaisuuksien tutkiminen ja analysointi on avain vahvan salkun rakentamiseen. Tekniset ja mielipiteiden analyysit soveltuvat lyhytaikaisiin näytelmiin, mutta jos investoit projektiin pitkällä aikavälillä, sinun on varmistettava, että perustekijät ovat kalliita.

Mutta mitä helvettiä ovat “perustekijät?” Kysy kymmeneltä eri sijoittajalta, ja saat todennäköisesti kymmenen erilaista vastausta.

Kryptovaluutan perustekijät ovat ytimessä ajan koetta kestävät ominaisuudet, joihin yleensä eivät vaikuta markkinaolosuhteet tai yhteisön mielipiteet. Tässä artikkelissa erittelemme joitain tärkeimpiä perusominaisuuksia, joita sinun pitäisi tutkia arvioidessasi seuraavaa sijoitustasi.

Ajattele kuin pääomasijoittaja

Ensimmäistä kertaa historiassa (ainakin Yhdysvalloissa) sinulla on mahdollisuus sijoittaa alkuvaiheen startup-yrityksiin tarvitsematta olla akkreditoitu sijoittaja. Koska kun ajattelet sitä, se on kaikki, mitä useimmat salausvaluutat ovat. He ovat varhaisessa vaiheessa, teknisiä startup-yrityksiä.

Joten, kun etsit seuraavaa sijoitustasi, niin miksi emuloida ryhmiä, jotka tuntevat parhaiten startup-sijoitukset – riskipääomaa. Nämä mogulit tutkivat investointejaan varmistaen, että he valitsevat ne, joilla on korkeimmat mahdollisuudet päästä kuuhun, kuvaannollisesti tietysti.

Pääomasijoittajat syövät, nukkuvat ja hengittävät perustekijöitä. Ja vaikka ne saattavat priorisoida eri ominaisuuksia arviointiprosessin aikana, seuraavat perustekijät ovat kohtuullisen yhdenmukaiset sijoittajien keskuudessa tutkittaessa startup-yrityksiä, kryptovaluuttaa tai muuten.

Ongelma ja laajuus

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulisi selvittää kryptovaluutta tutkittaessa, on ongelma, jonka se ratkaisee. Nämä tiedot paljastavat joitain kriittisiä tietoja mahdollisesta sijoituksestasi.

Ongelma

Ensinnäkin se osoittaa, että joukkue voi kommunikoida ytimekkäästi ja tehokkaasti. Varo pitkiä, monimutkaisia ​​ongelmalausekkeita, jotka on täynnä markkinoiden tunnussanoja. Tämä epäselvyys on usein merkki huonosti toimivasta tiimistä.

Nyrkkisääntö: Jos et tiedä, minkä ongelman projekti ratkaisee tutkimuksen viiden ensimmäisen minuutin aikana, sinun ei pitäisi investoida.

Projektin tehtävän tulisi olla selkeä ja osoittaa markkinoiden ymmärtämistä.

Hyviä esimerkkejä

 • Bitcoin on innovatiivinen maksuverkosto ja uudenlainen raha.
 • Ethereum on hajautettu alusta sovelluksille, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoituna ilman petosmahdollisuuksia, sensuuria tai kolmansien osapuolien puuttumista.
 • Monero on digitaalinen valuutta, joka on turvallinen, yksityinen ja jäljittämätön.
 • Wanchain tavoitteena on rakentaa digitaalisten omaisuuserien supermarkkinat. Se on infrastruktuuri, joka yhdistää erilaisia ​​digitaalisia resursseja.

Huonoja esimerkkejä

 • Sumut on seuraavan sukupolven julkinen lohkoketju, jonka tavoitteena on jatkuvasti parantuva ekosysteemi. Mikä projekti ei paranna jatkuvasti heidän ekosysteeminsä?
 • SmartCash on yhteisön hallinto, yhteistyö & kasvuun keskittynyt blockchain-pohjainen valuutta & hajautettu talous. Joten, kuten kaikki muutkin blockchainit siellä.
 • Sukulaiset on hajautettu digitaalisten palvelujen ekosysteemi jokapäiväiseen elämään. Tarkempaa tietoa ei voitu tehdä?

Nebulas-ongelma

Nebulas-ongelmalausekkeessa ei mainita selvästi, mitä projekti todella tekee.

Markkinoiden koko

Lisäksi ongelman ymmärtäminen auttaa mittaamaan markkinoiden kokoa. Jotkut joukkueet kertovat sinulle, kuinka suuret markkinat ovat, joko verkkosivustollaan tai valkoisessa kirjassaan. Mutta useimmiten joudut tekemään joitain laskelmia ja arvauksia.

Markkinakoko on olennainen tekijä sille, kuinka kannattava sijoitetun pääoman tuottosi voisi olla. Esimerkiksi OmiseGon kaltainen projekti, joka on suunnattu koko rahoitusjärjestelmälle, tuottaa korkeamman tuoton (jos se onnistuu) kuin esimerkiksi FunFair, joka keskittyy vain verkkouhkapeleihin.

Rahoituspalvelut ja online-pelimarkkinoiden koot

Rahoituspalvelumarkkinat jäävät verkkopelaamisen kääpiöksi.

Markkinoiden koon ero ei tarkoita, että sinun pitäisi sijoittaa toiseen, mutta sinun on pidettävä se mielessä analysoitaessasi riskiäsi suhteessa palkkioon.

Voiko Blockchain auttaa?

Lopuksi, kun tiedät ongelman, voit nopeasti päättää, auttaako blockchainin käyttöönotto. Muista, että estoketjut menestyvät erinomaisesti välittäjien eliminoinnissa, vähentävät luottamuksen tarvetta ja lisäävät liiketoimien avoimuutta. Ne eivät välttämättä ole nopeampia kuin keskitetyt järjestelmät ja ovat yleensä monimutkaisempia.

Jos jokin edellisistä ominaisuuksista ei ratkaise ilmoitettua ongelmaa, se ei ehkä ole hyvä sijoitus.

Tästä säännöstä on tietysti poikkeuksia. 0x ja muut vastaavat projektit ovat protokollia, jotka parantavat taustalla olevaa blockchain-infrastruktuuria. Ne helpottavat muiden projektien kykyä hyödyntää tehokkaammin blockchain-tekniikkaa.

Tiimi, neuvonantajat ja kumppanuudet

Salausvaluutan ratkaiseman ongelman jälkeen salauksen rakentava tiimi on seuraavaksi tärkein tarkistettava peruste. Jotkut sijoittajat jopa väittävät, että joukkue on itse asiassa tärkein asia.

Salausvaluutta luovan tiimin tulee olla kokemusta paitsi blockchainista, ja mikä tärkeintä, teollisuudessa, johon he ovat siirtymässä. Blockchain-tekniikka on suhteellisen uusi, joten joukkueen löytäminen blockchain-täytetyillä jatkoilla on harvinaista. Blockchain-kokemuksen sijasta voit etsiä aikaisempaa työtä, johon liittyy salaus tai kyberturvallisuus.

VeChain toimii loistavana esimerkkinä tiimi että haluat. VeChain on dapp-alustan ja yrityksen blockchain-ratkaisu toimitusketjuille, erityisesti ylellisyystuotteille. Perustaja ja toimitusjohtaja Sunny Lu oli aiemmin Louis Vuitton China: n tietohallintojohtaja, kun taas Jie Zhang, yksi perustajista ja talousjohtaja, erikoistunut PwC: n ja Deloitten IT-vakuutuksiin..

VeChain-tiimi

VeChain-tiimillä on runsaasti kokemusta ylellisyystuotteiden, toimitusketjujen ja teknologiapalveluiden parissa.

He tuntevat selvästi ylellisyystavarateollisuuden paremmin kuin useimmat muut ihmiset, ja heillä on kyljykset ylläpitää yritystason ohjelmistoratkaisua.

Neuvonantajat

Kokeneet neuvonantajat voivat täyttää kaikki tiimin kokemat aukot. Kunnioitettavien teknologien ja liikemiesten tuki tuo projektille myös uskottavuutta.

Luuletko Gavin Andresen tai Vitalik Buterin pilaavan heidän maineensa neuvomalla köyhiä hankkeita? Todennäköisesti ei.

Kyllä, olen wetrustin neuvonantaja. Ei, minulla ei ole rahakkeita. Ei, kiinnostustani hajautettuun vakuutukseen EI pidä tulkita….

– Vitalik Eterin antaja (@VitalikButerin) 8. lokakuuta 2017

Kumppanuudet

Kuten neuvonantajat, hyvämaineisten kumppaneiden kanssa tehtävän projektin tulisi pysyä tutkaasi. Kumppanuudet voivat olla strategisten investointien, yhteistyön tai jopa yritysostojen muodossa.

Varoitus: Tee aina huolellisuus kumppanuuksien suhteen. Monet salausprojektit ovat kohtuullisen löysä niiden kanssa, joiden kanssa he mainitsevat “kumppanin”. Ne voivat sisältää palveluntarjoajia, potentiaalia kumppaneita tai jopa valehtelevat siitä, kenen kanssa he työskentelevät.

Pito

Joukkueella voi olla suurin kryptovaluutta maailmassa, mutta jos kukaan ei käytä sitä, se on arvoton. Koska monet blockchain-projektit ovat esituotteita, merkittävän vetovoiman löytäminen voi olla vaikeaa. Jos löydät sellaisen, jolla on toimiva tuote ja todellinen asiakaskunta, se on hieno merkki. Se osoittaa, että joukkue on jo päässyt yli 90 prosenttiin muista startupeista.

Todellisen pidon sijasta voit etsiä projekteja, joilla on ainakin asiakkaita, jotka käyttävät beetaa tai tuotetta testiverkossa.

Jotkut blockchain-projektit kohdistuvat yritysyrityksiin. Niille yritä löytää yritykset, joiden kanssa heillä on jo sopimuksia.

Token Economics

Kun olet arvioinut tuotteen, tiimin ja markkinat, seuraava kysymys, jonka sinun tulee kysyä itseltäsi, on: “Mikä on tunnuksen tarkoitus tässä ekosysteemissä?” Ihannetapauksessa haluat tunnuksen, josta tulee arvokkaampi, kun alusta saa käyttöönoton. Se saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta on olemassa projekteja, joissa taustalla oleva valuutta on näennäisesti tarpeeton. * yskä * ripuli * yskä *

Sinun tulisi olla tietoinen myös muista tunnisteista, kuten:

 • Inflaatio vs. deflaatio. Deflaatiovaluutan hintapaineet nousevat enemmän kuin inflaatiovaluutat. Kun kolikko on inflaatio, sen tarjonta kasvaa jatkuvasti, mikä yleensä vahingoittaa hintaa.
 • Jakelu. Mitä suurempi kolikoiden jakauma on, sitä parempi. Kun pienellä joukolla ihmisiä on hallussaan suurin osa kolikoista, vallassa on epätasapaino. Hintojen romahtaminen on jatkuvasti vaarassa, jos harvat huipusta päättävät koskaan myydä.
 • Konsensusmekanismi. Jotkut yksimielisyysmekanismit tarjoavat tosiasiallisesti osinkoja merkkien haltijoille. NEO antaa sinulle kaasua, VeChain tuottaa THORia, ja jopa jotkut delegoidun osuuden (DPoS) kryptot, kuten Ark, tuovat sinulle tasaista tuottoa riippuen siitä, kenelle edustajalle äänestät..
 • Tunnus palaa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, projektit, jotka jatkuvasti polttavat rahakkeita, auttavat vähentämään tarjontaa, mikä puolestaan ​​nostaa hintaa. Sekä Binance että Factom toteuttavat polttamisen symbolisissa taloudellisissa malleissaan.

#Binance 4. vuosineljänneksen tunnuksen polttaminenhttps://t.co/2NyGN0osAM pic.twitter.com/nclBSCrn8a

– Binance (@binance) 17. heinäkuuta 2018

Kilpailijat

Vaikka se ei ole mitenkään varma, yksi tapa saada arvio kolikon mahdollisesta arvosta on tarkastella sen kilpailijoita. Kilpailijoita on sekä lohkoketjutilassa että perinteisillä teollisuudenaloilla.

Blockchain-kilpailijat

Kun katsot lohkoketjua, vertaa vastaavien toimivien merkkien markkina-alueita nähdäksesi, onko potentiaalinen sijoituksesi aliarvostettu.

Älä vertaa hintoja. Tarjonnan ero voi antaa kahdelle kolikolle huomattavasti erilaiset hinnat, vaikka niillä on edelleen sama arvostus (markkina-arvo).

Tehdään matematiikkaa Huobi Tokenille, joka on Huobi-pörssin kryptovaluutta. Tällä hetkellä kolikon markkina-arvo on noin 180 miljoonaa dollaria. Tämä arvostus on huomattavasti alhaisempi kuin kaksi muuta KuCoin-osaketta (290 miljoonaa dollaria) ja Binance-kolikkoa (1,5 miljardia dollaria)..

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että Huobi Token ja ehkä jopa KuCoin-osakkeet ovat aliarvostettuja. Koska näiden merkkien käyttö korreloi suoraan kaupankäyntimäärän kanssa, meidän tulisi tarkistaa myös nämä luvut. Tässä ovat 24 tunnin kaupankäyntimäärät jokaiselle pörssille:

 • Huobi: 1,1 miljardia dollaria
 • KuCoin: 37 miljoonaa dollaria
 • Binance: 2 miljardia dollaria

Kuten näette, Huobin kaupankäyntivolyymi on hieman yli puolet Binancen osakkeista, mutta sen merkin markkina-arvo on hieman yli kymmenesosa. Lisäksi Huobin kaupankäyntivolyymi on merkittävästi korkeampi kuin KuCoinin, mutta sen markkina-arvo on pienempi.

Tämänkaltaisilla tuloksilla Huobi Token on edelleen tutkimuksen arvoinen, koska se voi olla aliarvostettua.

Sinun ei pitäisi koskaan toimia missään näistä perustekijöistä yksin. Käytä sen sijaan niitä yhdessä maalaamaan kokonaisvaltainen kuva koko projektista.

Toimialojen ulkopuolella

Toinen strategia arvon asettamiseksi blockchain-sijoituksellesi on verrata sitä ei-blockchain-vastaavaan. Tarkastellaan esimerkiksi tiedostojen tallennustilaa.

Siacoin on suurin tiedostojen tallennustilaa käsittelevä kryptovaluutta, jonka markkina-arvo on hieman yli 450 miljoonaa dollaria. Dropbox palvelee samaa toimintoa ei-blockchain-maailmassa. Maaliskuusta 2018 Dropboxilla on 11 miljardin dollarin markkina-arvo.

Kun Siacoin oli tarkoitus häiritä tiedostojen tallennusalaa ja korvata Dropbox, voit väittää, että se on aliarvostettu massiivisesti nykyiseen hintaan.

Muu

Yllä oleva luettelo perusominaisuuksista ei ole tyhjentävä, ja saatat huomata omasta kokemuksestasi, että on tärkeämpiä asioita, joihin sijoituspäätöksesi perustuvat. Jotkut kauppiaat luottavat esimerkiksi sosiaalisen median seurantaan ja yhteisön kokoon, kun taas toiset uskovat, että GitHub-toiminta on kriittisin ominaisuus.

Sinun on selvitettävä, mitkä ominaisuudet ovat arvokkaimmat sinun kaupankäyntistrategia ja sijoita vastaavasti. Vahvistettu peruskriteeri auttaa pitämään tunteet ja ennakkoluulot poissa investoinneistasi.

Upota itsesi

Arvioi jatkuvasti niiden projektien perusteita, joihin olet sijoittanut. Tiimin jäsenet tulevat ja menevät, etenemissuunnitelmat muuttuvat ja käynnistävät salauksen tai rikkovat kryptovaluuttoja. Ainoa tapa pysyä nopeasti kehittyvän teollisuuden kärjessä on uppoutua siihen.

Liity sijoituksesi Telegram-ryhmiin. Seuraa heitä Twitterissä. Selaa cryptocurrency -tuotteita, kun menet vessaan. Ja tietysti saat päivittäisen annoksen CoinCentral-artikkeleita.

Mitä enemmän tutkit ja saat mukavaa lukea valkoisia kirjoja, sitä parempi sijoittaja sinusta tulee. Aikaa ei voi korvata, mutta tarpeeksi pian, sinulla ei ole mitään ongelmaa kitkemään helmet paskaasta.

Toimittajan huomautus: Crypto-laboratorio keskittyy tarjoamaan perusteellista, hyvin tutkittua ja asiaankuuluvaa tietoa, kuten yllä näet. Jos haluat lisätietoja salauslaboratoriosta, napsauta tätä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me