Oletko hämmentynyt salauksesta? Ymmärtääkö blockchain aivoasi? Sitten ei paniikkia. Täällä CoinCentralissa elämme ja hengitämme tätä tavaraa joka ikinen viikonpäivä. Joten aloittelijoiden hyödyksi olemme koonneet yhteenvedon siitä, miten kaikki toimii, niin yksinkertaista, jopa isoäitisi saa sen. Tämä on oppaamme nukkien Bitcoinille.

Bitcoin on peer-to-peer digitaalinen valuutta, jossa liiketoimet kirjataan a hajautettu pääkirja. Älä pelkää kaikkia termejä, koska hajotamme sen askel kerrallaan.

Vaiheittainen opas Bitcoin for Dummies -sovellukseen

“Fiat” on päivittäin käyttämiemme valuuttojen nimi, kuten Yhdysvaltain dollari, Meksikon peso tai Japanin jeni, jonka laskevat liikkeeseen keskuspankit. Nämä valuutat kehittyivät tarpeesta luoda tallennettua arvoa. Heidän arvonsa johtuu uskosta, joka meillä on keskuspankeissa kunnioittamaan tätä arvoa. Joten jos Alice antaa käteistä Bobille sanan, dollarin setelin, on Yhdysvaltain hallituksesta riippuvainen kunnioittamaan kyseisen dollarin setelin arvoa.

Oletetaan, että Alice haluaa suorittaa sähköisen rahansiirron Bobille. Hänen on tehtävä tämä pankin tai muun rahoituslaitoksen kautta. Hän ei voi vain lähettää hänelle rahaa. Se olisi hullua, eikö? Koska sähköpostin liitetiedostona voit kopioida rahat loputtoman monta kertaa. Alice voisi vain kopioida kaikki rahansa ja lähettää samat varat yhä uudelleen Charlielle, Debbielle, Ericille ja kaikille muille aakkosten kirjaimille.

pankkitoiminta

He eivät anna meidän kopioida rahojamme. Niin epäreilua.

Kaksinkertaisen kulutuksen ongelma

Digitaalisen rahan päällekkäisyyden riski tunnetaan nimelläkaksinkertainen kulutus”Ongelma. Sen ratkaiseminen tekee Bitcoinista niin nerokkaan keksinnön. Kun Alice lähettää Bobille rahansiirron pankin kautta, pankkien kirjanpitopäivitykset päivittävät molempien tilien saldot vastaamaan, että Alicella on nyt vähemmän rahaa ja Bobilla on enemmän.

Bitcoinilla on yksi digitaalinen pääkirja kaikista koskaan tapahtuneista Bitcoin-tapahtumista. Se tarkoittaa, että Alice voi lähettää bitcoinin Bobille suoraan tarvitsematta käydä pankin tai muun kolmannen osapuolen läpi. Kun bitcoinien siirto tapahtuu, Bitcoin-päiväkirja päivittyy osoittamaan, että Alicen digitaalisessa lompakossa on nyt vähemmän bitcoinia (tai BTC: tä, koska se tunnetaan myös) ja Bob’sissa on enemmän.

Huomautus: Käytämme pieniä kirjaimia “b” bitcoinille, valuuttaa ja isoja kirjaimia “B” bitcoinille, verkolle.

Digitaalisen valuutan “digitaalinen” osa tarkoittaa, että bitcoineja ei ole fyysisesti olemassa. Ne ovat digitaalisia valuutan esityksiä. Tämä on vähän kuin numerot, jotka osoittavat pankkitaseesi, kunnes käytät rahaa.

Bitcoin

Nämä eivät ole todellisia – se on maagista Internet-rahaa, kuten pankkitaseesi. Kuva Quince Median kautta https://quincemedia.com


Joten tunnemme vertaisosuuden ja tiedämme digitaalisen valuutan osan. Seuraavaksi Bitcoin for dummies – jaetut kirjanpidot.

Mikä on hajautettu pääkirja ja kuka päivittää Bitcoin-kirjanpidon?

Hajautettu pääkirja on loki tapahtumista, jotka on tallennettu useisiin tietokoneisiin. Bitcoinissa näitä tietokoneita kutsutaan solmuiksi. Solmut kaikki päivittävät ja tallentavat kirjanpidon yhdessä kaikkien tapahtumien kanssa.

Monet Bitcoin for dummies -oppaat käyttävät Google-asiakirjan analogiaa Microsoft Word -asiakirjan kanssa. Jos monet ihmiset työskentelevät MS Word -asiakirjan parissa, tarvitset yhden henkilön pitämään “master” -kopion hallitsemaan kuka päivittää mitä. Muussa tapauksessa päädyt moniin kopioihin, joissa kaikissa on erilaiset muutokset. Tämän henkilön rooli on verrattavissa pankin rooliin välittäessään rahaa.

Google-dokumentin avulla monet ihmiset voivat työskennellä saman asiakirjan parissa. Google päivittää sen reaaliajassa, joten pääohjaimen roolia ei tarvita.

Hajautetun kirjanpidon kotelon alla

Ok, tiedämme, että sanoimme “Bitcoin for dummies”, mutta meidän on saatava hieman yksityiskohtaisempi nyt. Jaetulla pääkirjalla kulissien takana tapahtuva on monimutkaisempaa kuin vain asiakirjan tallentaminen pilveen. Bitcoinissa transaktiot ryhmitellään lohkoiksi. Ja jokainen Bitcoin-kaivosmies kilpailee kaikkien muiden kanssa kilpailussa seuraavan lohkon louhimiseksi. Kilpailun voittamiseksi heidän on käytettävä valtava määrä laskentatehoa kryptografisen palapelin ratkaisemiseksi. Bitcoinissa me kutsumme tätätodiste työstä.”

kaivosmies

Tämä on kaivosmies – he työskentelevät todella kovasti.

Tämä voimankulutus pelaa peliteorian periaatteita. Virrankulutus tarkoittaa, että kaivostyöläisillä on jonkin verran ihoa pelissä. Vastineeksi he saavat joitain vasta lyötyjä bitcoineja, kun he onnistuneesti louhivat seuraavan lohkon.

Kun kaivosmies kaivaa lohkon onnistuneesti, kaikkien muiden verkon tietokoneiden (solmujen) on hyväksyttävä, että se on kelvollinen. Vaikka lohkon kaivosprosessi on monimutkainen, sen todentaminen on suhteellisen helppoa.

Hajautus

Jokaisella lohkolla on oma kryptografinen hajautus, joka on kuin eräänlainen ainutlaatuinen kuvaus kiinteästä pituudesta. Jokainen uusi lohko sisältää viittauksen välittömän edeltäjänsä ainutlaatuiseen hashiin. Tämä luo ketjun, missä sana estoketju tulee.

Jos pysyt edelleen mukana, niin hyvin tehty. Olet valmistunut Bitcoin for dummiesista jollekin, joka tietää hieman enemmän kuin keskimääräinen Joe.

Yksi vielä huomioitava asia koskee sitä, miten hash-toiminto toimii. Kun luot hash, sinun on aina annettava täsmälleen samat tulot, jotta saat saman hash-lähdön. Pieni muutos tulossa johtaa erilaiseen hajautusulostuloon.

Siksi, jos joku yrittää muuttaa aikaisempaa tapahtumaa, hänen on toistettava muutos jokaisessa seuraavassa lohkossa. Tämä tekee lohkoketjun muuttamisen laskennallisesti mahdottomaksi, ellet hallitse suurinta osaa koko verkon laskentatehosta.

Niiden muuttamattoman luonteen vuoksi kutsumme Bitcoin-tapahtumia muuttumaton. Kutsumme skenaariota, jossa joku saa enemmistön hallinnan laskentatehosta a 51% hyökkäys koska 51% edustaa enemmistöä.

Siten kaivostoiminta ei vain luo uusia bitcoineja, vaan se toimii myös tapana, jolla koko verkko saavuttaa yksimielisyyden kirjanpitotilasta. Jokaisella pelaajalla on kannustin toimia verkon hyväksi. Ne varmistavat liiketoimien eheyden, joista he ansaitsevat bitcoineja.

Kuka tuli kaiken tämän kanssa?

Se on yksi suurimmista salaisuuksista kryptovaluuttojen maailmassa. Kukaan ei tiedä kuka keksi Bitcoinin. Tiedämme, että se oli joku tai useita ihmisiä, jotka toimivat salanimellä Satoshi Nakamoto. Vaikea Satoshi on kuitenkin kieltäytynyt koskaan paljastamasta henkilöllisyyttään. Kuka hän onkin, hänellä on paljon bitcoineja, ja arvon arvostuksen vuoksi hän on nyt hyvin varakas mies.

Bitcoin on epäilemättä nero, joka luo taloudellisen vallankumouksen itsestään. Yhden bitcoinin arvo oli 20 000 dollaria vuoden 2017 lopussa. Todellinen nero on kuitenkin lohkoketjun keksinnössä. Bitcoinia tukeva tekniikka on osoittamassa arvonsa muun muassa toimitusketjussa, rahoituksessa ja jopa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Vaikka hupun alla tapahtuu paljon enemmän, tämän Bitcoin for dummies -oppaan pitäisi antaa kaikille uusille tulokkaille tarpeeksi tietoa kuulostaakseen siltä, ​​että he tietävät vähän mitä puhuvat. Ja tietysti, jos haluat oppia lisää, niin salaustekijöiden tähtijoukolta löytyy enemmän kuin tarpeeksi informatiivisia artikkeleita täällä CoinCentralissa.

Esillä oleva kuva Pixabaystä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me