Viime vuoden bitcoin-hintojen nousu johti uudelle kiinnostukseen kryptovaluuttamarkkinoihin, ja sijoittajat ja harrastajat kiirehtivät käteistä. Se kuitenkin paljasti mahdollisuuden laajalle levinneeseen väärinkäyttöön kasvavilla markkinoilla.

Hakkeroinnit, huijaukset ja epäilyttävät hinnankäsittelykäytännöt levisivät ja lähettivät hallitukset ympäri maailmaa paniikkitilaan, kun muun muassa Yhdysvaltojen, Japanin ja Kiinan hallitukset ryhtyivät hallitsemaan uudessa villissä.

Digitaaliset valuutat olivat avanneet uuden rajan, ja niiden monitahoisuus ja hajautetun lohkoketjuteknologian tukeminen tekevät niistä vaikeasti säädeltäviä. Luonnollisesti monet hallitukset olivat huonosti valmistautuneita.

Uusi haaste sai maat, kuten Yhdysvallat ja Kiina, ottamaan käyttöön lainsäädäntöä koskevaa kryptovaluuttapolitiikkaa, jolla pyritään rajoittamaan luvattomia alkuperäisiä kolikoiden tarjouksia ja rahanpesua sen sijaan, että edistettäisiin teollisuuden kasvua..

Yksi ensimmäisistä Yhdysvaltain hallituksen toimista oli varoittaa sijoittajia alkuperäisiin kolikoihin sijoittamiseen liittyvistä riskeistä.

Tämä tapahtui Securities and Exchange Commissionin (SEC) välityksellä, kun se yritti luoda perustan kattavalle sääntelykehykselle.

Commodity Futures Trading Commission oli ensimmäinen yhdysvaltalainen virasto, joka salli kryptovaluuttajohdannaisten julkisen kaupan.

SEC ei ole toistaiseksi hyväksynyt kolikkotarjouksia. Sellaisena kryptovaluuttayhtiöiden on vaikea hankkia varoja tehdä niin Yhdysvalloissa.

Ystävällisten markkinoiden vetoomus

Ja nyt useammat heistä harjoittavat sellaisia ​​maita kuten Bermuda, Malta, Gibraltar ja Liechtenstein, jotka houkuttelevat teollisuuden toimijoita markkinaystävällisillä säännöillä.

Ne antavat yrityksille mahdollisuuden hyötyä taloudellisista ja geopoliittisista eduista, jotka johtuvat maailmanlaajuisesta pääomaystävällisestä lainkäyttöalueesta, toisin kuin Yhdysvaltojen omaksuma voimakas täytäntöönpano.

Amerikan salaustoimistoille annetaan suurelta osin vain kaksi varainhankintavaihtoehtoa. Ensimmäinen on myöntää tunnuksia erittäin rajoittavalla prosessilla, kuten rekisteröimällä arvopaperiksi, mikä rajoittaa jälleenmyyntiä ja jolla on rajallinen asiakaskunta.

Toinen koskee D-säännön mukaista poikkeushakemusta, jota on vaikea saada. Kolmas vaihtoehto on yksinkertaisesti lähteä Yhdysvalloista.

Kiinan tilanne ei ole parempi. Vuoden 2017 kryptovaluutta-vimma sai monet harrastajat ja hodlerit sijoittamaan elämänsä säästöt digitaalisiin valuuttoihin hintojen nousun ennakoimiseksi.

Tämä ei juurikaan kiinnittänyt huomiota ryöstöretkeilijöihin, jotka haluavat käteistä rahalle. Hämmästyminen yhdistettynä markkinoiden erittäin sääntelemättömään ja spekulatiiviseen luonteeseen sai aikaan nopean kiellon kryptovaluuttakaupasta maassa..

Binance, maailman suurin kryptovaluutanvaihtoyritys, jonka juuret ovat Kiinassa, pakotettiin pois. Nykyään sen pääkonttori on Maltalla.

Salausvaluuttamarkkinat pienemmissä maissa

Malta on lämmennyt blockchain- ja cryptocurrency -yrityksiin jo jonkin aikaa.

4. heinäkuuta 2018 se hyväksyi laskuja, joiden tarkoituksena oli säännellä hajautettua kirjanpitoteknologiaa (DLT), mikä teki siitä ensimmäisenä kansakunnan maailmassa, joka laati kattavan sääntelykehyksen teollisuudelle.

Bermuda on toinen maa, joka sijoittuu suureksi salauskeskukseksi. Se hyväksyi äskettäin lain, joka mahdollisti ICO: n nopean hyväksynnän, ja sallii pian kryptovaluutanvaihdon toimia maassa.

Maan kansallisen turvallisuuden ministerin Wayne Cainesin mukaan oli konferenssi liike-elämän kanssa huhtikuussa maa vastaanotti huomattavan määrän pyyntöjä fintech- ja cryptocurrency -yrityksiltä, ​​jotka haluavat perustaa tukikohdan saarivaltioon.

Lydia Dickens, hallituksen liiketoiminnan kehittämisyksikön johtaja, huomautti, että salausyritysten suurin huolenaihe oli oikeudellinen epävarmuus. Hänen mukaansa he haluavat harjoittaa liiketoimintaa joutumatta joutumaan vankilaan. Kuluttajansuoja on myös avain prosessissa.

Bermuda hyväksyi alkuperäisen kolikoiden tarjoamisen lainsäädännön 27. huhtikuuta 2018. Se tuli voimaan 10. heinäkuuta 2018.

ICashin kryptovaluutan perustajan Will McDonough’n mukaan Bermuda on erityisen houkutteleva fintech-startupien kohde koska sillä on kokemusta kansainvälisestä rahoituksesta. Hallitus on myös halukas kuuntelemaan liike-elämää.

Gibraltar on myös siirtymässä täyttä höyryä kohti kriittisen valuutan teollisuuden tilaa ja työskentelee lainsäädännössä, joka sallii kaupankäynnin ja kaupankäynnin digitaalisten rahakkeiden liikkeeseenlaskun. 35 yritystä on jo hakenut blockchain-lupaa.

Liechtensteinin osalta se laatii edelleen teollisuudelle tärkeitä lakeja. Se on tähän mennessä sallinut vain viisi ICO: ta, jotka ovat keränneet noin 37,5 miljoonaa dollaria.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me