Venezuelalaiset vaihtavat nyt enemmän kuin koskaan ennen bolivareita Bitcoiniksi Etelä-Amerikan kansaa valloittaneen poliittisen epävarmuuden vuoksi. Viime vuonna tapahtunut erittäin kiistanalainen uudelleenvalinta ja sitä seuraava 10. tammikuuta tapahtunut vannomisseremonia ovat nostaneet jännitteet kiehumispisteeseen.

Uudelleenvalinnassa presidentti Nicolás Maduro säilytti presidenttinsä sen jälkeen, mitä yleisesti kutsuttiin näyttelyvaaleiksi. Ryöstetty presidentti ei ole ottanut huomioon Euroopan unionin ja kansainvälisen yhteisön kehotuksia eroamaan. Protestit hänen johtajuutta vastaan ​​ovat myös järkyttäneet maata.

Poliittinen standoff

Nykyinen poliittinen umpikuja ruokkii sekaannusta bitcoinin hankkimiseen. Useampi Venezuelan kansalainen päättää käyttää digitaalista valuuttaa, koska sen arvo on pidempi kuin Bolivarilla. Maan inflaatio oli 1000000 prosenttia vuonna 2018, joten siirtyminen kohti kryptovaluuttoja.

Crypto P2P -kauppapaikka, LocalBitcoins on raportoinut jalostaneensa yli 15 miljoonaa dollaria Bolivarissa BTC-kauppoihin viimeisten seitsemän päivän aikana. Nämä luvut on vahvistettu CoinDancesta johdetut tilastot.

Venezuelaan kohdistuu tällä hetkellä Yhdysvaltojen hallituksen määräämät monimutkaiset taloudelliset sanktiot. Tämä johtuu ihmisoikeusloukkauksista ja räikeistä korruptioista, jotka nykyinen hallinto on tehnyt kansalaistensa kustannuksella. Monet pakotteista kohdistuvat presidentti Maduron sisäpiiriin sekä useisiin valtion virastoihin.

Viimeisin valtion laitos, johon Yhdysvaltain sanktiot kohdistuvat, on valtion hoitama öljy-yhtiö PDVSA. Yhdysvallat löi PDVSA: n laaja-alaisilla pakotteilla, jotka estivät sitä viemästä öljyä Yhdysvaltoihin. PDVSA saa tehdä niin vain, jos se suostuu hyväksymään maksuja, jotka suoritetaan estettyjen escrow-tilien kautta, jotka eivät ole maan johdon valvonnassa..

Pro-Bitcoin-presidentti

Venezuelan itse julistautunut väliaikainen presidentti Juan Guaido on aktiivinen Bitcoinin kannattaja ja on julkisesti koonnut Maduron kryptovaluutta, petroa, vastaan. Venezuelan hallinto on yrittänyt ajaa sen käyttöä väestön keskuudessa pakottamalla joitain valtion myöntämiä maksuja, kuten eläkkeitä, maksamaan petroa. (Lähdeartikkeli: hvordan kjøpe bitcoin)

Tämä ei ole juurikaan tuottanut laajaa hyväksyttävyyttä. Ulkomaalaisten, jotka haluavat saada passin, vaaditaan myös maksamaan petrokryptovaluutalla.

Venezuelan kansalaiset ovat yleensä epäluuloja hallituksen valvomasta petro-kryptovaluutasta. Tämä johtuu siitä, että maan johtajuus määrää suurelta osin sen omaisuuden. On todennäköistä, että Guaido ojentaa petron, jos hän ottaa vallan.

Nykyinen hallinto kehitti petron kiertämään kansainvälisiä pakotteita. Guaidoa tukevat monet E.U. kansakuntien ja Yhdysvaltojen välillä ja ei todennäköisesti tarvitse valtion kryptovaluuttaa voidakseen voittaa pakotteet, jotka on tarkoitus poistaa, jos hän usurrtaa Maduron.

Hyvä uutinen BTC-salausyhteisölle on, että hän on osoittanut suurta tukea Bitcoinille vuodesta 2014. Lukuisat twiitit kuvaavat hänen innostustaan ​​digitaalivaluutasta sen muodostumisvuosina.

Joulukuussa 2017, jolloin Bitcoinilla oli noususuhdanne, hän erosi Maduron petro-kryptovaluutta, joka hylkäsi sen digitaalisena huijauksena. Hänen lausuntonsa mukaan kukaan ei voinut selvittää, tukeeko sitä todella maan öljyvarat.

Guaido on myös tukenut Bitcoinin sopeutumistoimia maassa ja ilmoitti nopeasti Plataforma Sur Bitcoin -salauksenvaihtofoorumin käynnistämisestä, jonka avulla venezuelalaiset voivat käydä kauppaa bolivarillaan BTC: lle.

Poliittiset levottomuudet viivästyttävät ensimmäisen Bitcoin-pankkiautomaatin asentamista

Venezuelan on määrä saada ensimmäinen bitcoin-pankkiautomaatti tulevina viikkoina. Tämän sanoo Panoraassa toimivan kryptoautomaattiyrityksen Cryptobuyerin toimitusjohtaja Jorge Farias. Hän ilmoitti tämän äskettäisessä haastattelussa Union Radio.

Farias paljasti, että pankkiautomaatti oli jo maassa asennusta odottavaa. Puhuminen Coindeskille, hän mainitsi poliittiset levottomuudet yhtenä tärkeimmistä syistä, miksi hänen tiiminsä epäröi aloittaa asennuksen heti.

Uusi Bitcoin ATM -kehitys on seurauksena raporteista, joiden mukaan Venezuelan hallitus on ajoittain estänyt pääsyn LocalBitcoins P2P -salakauppasivustolle. Tämä on keskellä hallituksen huolta siitä, että pääoman pakeneminen tällä ratkaisevalla hetkellä voi edelleen heikentää maan taloutta.

LocalBitcoins on tiettävästi käsitellyt yli 15 miljoonaa dollaria bitcoin-Bolivar-tapahtumia viimeisen kuukauden aikana. Lohkon raportit ovat vahvistamattomia, koska CoinDance osoittaa edelleen, että alustalla olevat Bolivar-bitcoin-kaupat ovat nousussa.

Venezuelalaiset levittävät kryptovaluutan käyttöä Latinalaisessa Amerikassa

Venezuelan kansalaisilla on pitkä historia kryptovaluuttojen kanssa, jotka ovat vuosien ajan tarjonneet hengähdystaukon Bolivarin korkeasta inflaatioasteesta. Niitä pidetään myös sopivana rahansiirtotapana.

Athena Bitcoinin johtajan Matias Goldenhörnin mukaan Etelä-Amerikan kryptoautomaattimarkkinat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Tämä johtuu suurelta osin Venezuelan diasporaa-yhteisön levittämästä laajasta tietoisuudesta.

Taloudellisten pakotteiden takia, jotka ovat lamauttaneet maan kansainvälisen rahansiirtojärjestelmän, monet päättävät lähettää varoja sukulaisille takaisin kotiin kryptovaluuttaverkkojen kautta. Venezuelan diasporaa-yhteisö auttaa myös levittämään salaustietoisuutta koko mantereella.

Goldenhörnin ja Welche Aktien Kaufen 2020, Athena Bitcoin on pystynyt saamaan noin 3 miljoonan dollarin voitot Latinalaisessa Amerikassa asennetuista 25 kryptoautomaatista suurelta osin tämän sosiaalisen elementin takia.

(Esitelty kuvahyvitys: Aljazeera)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me