Entinen Mt. Goxin toimitusjohtaja Mark Karpeles on vapaa mies, kun tuomioistuin vapautti hänet kavallussyytteistä. Japanilaiset syyttäjät olivat jättäneet asian syytteeseen häntä vastaan ​​väitettiin varojen väärinkäytöltä Mt. Gox-tilit ja yritystietojen käsittely. Syyttäjä haki 10 vuoden vankeustuomiota.

Tuomioistuin totesi Karpelesin syylliseksi tietojen käsittelyyn. Esitetyt todisteet osoittivat, että hän täytti Mt. Gox vaihto-omistusosuus 33,5 miljoonaa dollaria. Tapahtumarekisterit osoittivat, että hän käytti rahaa sijoittamaan muihin yrityksiin, mukaan lukien 3D-tulostusliiketoimintaan.

Omistussyytteet hylättiin kuitenkin riittämättömien todisteiden takia. Mt. Goxilla ei ollut kohtuullista kirjanpitojärjestelmää kukoistuksensa aikana, kun avainhenkilöt lainasivat virastolta rahaa.

Siksi tuomioistuin katsoi, että oli mahdotonta määrittää tarkkoja lukuja yrityksen kirjanpidossa, mikä vaikeutti myöhemmin vaatimusta tukevien todisteiden esittämistä.

Se totesi myös, että varainsiirrot eivät olleet laittomia, mutta olivat vastoin yrityksen etuja. Syyttäjien etualalle nostamien asioiden joukossa oli Karpelesin päätös käyttää Mt. Gox rahoittaa 3D-tulostusyrityksen ostamista. Tuomioistuin piti yritystä mahdollisesti kannattavana yritykselle ja piti kohtuullisena päättää käyttää varoja tällä tavalla.

Tuomio

Karpelesille määrättiin kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistus neljäksi vuodeksi. Tämä tarkoittaa, että Karpeles ei palvele vankilaa, ellei hän syyllisty seuraavien neljän vuoden aikana. Hänen tuomionsa keskeytettiin, koska entinen Mt. Gox execillä ei ollut aikaisempaa rikosrekisteriä.

Päätös oli yllätys monille tarkkailijoille, koska Japanin vakaumusten määrä on huomattavan korkea, 99 prosenttia. Tämä asettaa Karpelesin yhden prosentin klubiin. Kavistamisen lisäksi syyttäjät olivat myös nostaneet häntä vastaan ​​vakavan luottamustapauksen, mutta myös nämä syytteet heitettiin pois.

Mt. Gox Hack ja Aftermath

Mt. Gox-hakkerointisaaga on kestänyt vuosia ja jättänyt monia kysymyksiä edelleen vastaamatta. Bitcoin-pörssi kärsi suuresta hakkerointihyökkäyksestä, joka johti sen kuolemaan vuonna 2014. Järjestelmä oli ollut käynnissä jo vuosia ja johti yli 600 000 bitcoinin menetykseen, joiden arvo oli noin 2,4 miljardia dollaria tämän päivän kursseilla.

Hyökkäyksen aikaan Mt. Gox kohtasi taloudellisia ongelmia, ja Yhdysvaltain hallitus oli jo takavarikoinut noin 5 miljoonaa dollaria varoistaan ​​väärän tiedon toimittamiseksi pankeille.

Surullisen hakkerointihyökkäys johti tyytymättömien asiakkaiden, sijoittajien ja velkojien nostamaan yritystä vastaan ​​oikeudenkäyntien aallon, joka pakotti sen hakemaan konkurssia.

Karpeles, joka oli tuolloin toimitusjohtaja, on syyttäjien takana ja hänet pidätettiin vuonna 2015 epäiltyyn osallistumiseen hakkerointiin. Häntä pidettiin vangittuna 11 kuukautta, ja ilmoituksensa mukaan häntä kuulusteltiin jatkuvasti 50 päivän ajan. Hänen kerrotaan harkitsevan syyllisyyttä vedoten vain painajaisen lopettamiseen.

Karpeles on aina väittänyt syyttömyyttä kohdatessaan syytöksiä ja syyttää edelleen hakkerointitapahtumia ulkopuolisilta toimijoilta. Hän on kuitenkin aiemmin myöntänyt, että hänen hallintomenetelmänsä yrityksen johdossa olivat haluttomia ja jotkut suorastaan ​​väärässä. Hän on pyytänyt anteeksi uhreja, toteamalla seuraavat:


”Tein parhaani yrittäessäni kasvattaa ekosysteemiä suorittamalla tuolloin suurimman vaihdon. Siinä oli suuria ongelmia, mutta onnistui silti roikkua siellä … Päivän päätteeksi menetelmät, jotka päätin yrittää saada MtGox pois ongelmistaan, olivat lopulta riittämättömiä, riittämättömästi toteutettuja tai selkeästi väärässä.

Tiedän, että en käsitellyt viimeisten, stressaavien päivien vedettyä ja tuskallista Gox-romahtamista hyvin. Voin olla nöyrä siitä vain jälkikäteen. Olen vielä kerran pahoillani. “

Heurastuksen jälkeen Karpeles pystyi palauttamaan noin 200 000 bitcoinia tallennuslaitteesta. Sen korkeudella Mt. Gox hoiti noin 80 prosenttia kaikista bitcoin-tapahtumista maailmassa.

Viimeisimmät uutiset tulevat sen jälkeen, kun Illinoisin tuomioistuin esti hänen yrityksensä erottaa a ryhmäkanne nyt käytöstä poistetun Mt. Gox-vaihto.

Alexander Vinnik-Mt. Gox-yhteys

Lukuisissa raporteissa väitetään, että Venäjän kansalainen Alexander Vinnik oli avainhenkilö hakkerointioperaatiossa, joka johti Mt. Gox. Hänen kryptovaluutanvaihtoaan, BTC-e, käytettiin ilmeisesti pesemään noin 300 000 verkosta varastetusta yli 600 000 bitcoinista.

WizSecin tutkinnan mukaan raportti, hakkerointi alkoi vuonna 2011, kun Mt. Gox oli vielä lapsenkengissään. Hakkerit varastivat yksityisiä avaimia kuumiin lompakkoihin, jolloin heillä oli pääsy merkittävään osaan verkon omistuksista. Digitaaliset varat, jotka on talletettu vaarantuneille tileille, poistettiin alustalta seuraavina vuosina.

Suurin osa siirroista toteutettiin vuosina 2012–2013 ja lopetettiin vuoden 2013 puolivälissä. Siihen mennessä noin 630 000 bitcoinia oli jo siirretty Vinnikin hallinnoimiin lompakkoihin. Muilta pörsseiltä, ​​kuten Bitcoinica ja Bitfloor, varastetut kolikot jäljitettiin myös venäläisen valvomiin tileihin.

Vinnik on tällä hetkellä vankilassa Kreikassa ja odottaa luovuttamista kotimaahansa, Venäjälle. (Kuvahyvitys: CBS-uutiset)

WizSecin tutkimuksessa paljastui myös, että hän oli siirtänyt varoja takaisin Mt. Gox. Syyt muutokseen ovat edelleen epäselvät, mutta tämä on tärkein todiste, joka sitoo hänet rahanpesutoimintaan.

Vinnik on tällä hetkellä vankilassa Kreikassa ja odottaa luovuttamista kotimaahansa, Venäjälle. Hänet pidätettiin heinäkuussa 2017 Yhdysvaltojen hallituksen antaman pidätysmääräyksen jälkeen. Häntä syytetään 4-9 miljardin dollarin rahanpesusta BTC-e: n kautta.

Vinnik on edelleen protestoinut hänen mielestään laittomasta pidätyksestä ja on ollut nälkälakossa marraskuusta 2018 lähtien. Hänet myös haetaan Ranskassa. Venäjän ihmisoikeusvaltuutetun Tatyana Moskalkovan mukaan, hänet olisi luovutettava takaisin kotimaahansa, koska hän on Venäjän kansalainen eikä todennäköisesti saa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä toisessa maassa.

Ei ole ollut virallista ilmoitusta hänen osallistumisestaan ​​Mt. Eri hallitusten Gox-tapaus. Joten häntä vastaan ​​esitetyt väitteet ovat edelleen perusteettomia.

(Esitelty kuvahyvitys: CNN)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me