Digitaaliset valuutat ja niiden taustalla oleva blockchain-tekniikka ovat luoneet uusia mahdollisuuksia maailmassa, jossa melkein kaikista verkkotrendeistä on tullut potentiaalisia kaupallistamisyrityksiä. Ja nyt salakirjoitettu rahapelaaminen on antanut pelaajille mahdollisuuden osallistua markkinoihin, joita ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu, kuten salamvetojen tekeminen julkkiksille ja poliittisille ehdokkaille.

Tällainen on potentiaalinen ja demokratisoitunut taso, jota Augur tarjoaa, markkinoiden ennustusalusta, joka käyttää salausvaluuttoja ja toimii lohkoketjussa. Sen avulla käyttäjät voivat lyödä vetoa rajattomasta vedonlyöntituloksesta, jota vain mielikuvitus rajoittaa. Se ei myöskään aseta maantieteellisiä rajoituksia ja tarjoaa lisäarvoa nimettömyydelle. Tällä hetkellä Jeff Bezos, Donald Trump ja Warren Buffett ovat kolme henkilöä, joille on jo tehty salamurhavetoja Augur-alustalla.

Esimerkiksi Trumpin salamurhaaja lukee: “Tapetaanko Donald Trump (Yhdysvaltain presidentti) milloin tahansa vuoden 2018 aikana?”

Forecast Foundationin kehittämän Augurin avulla voit luoda tapahtuman ennustaa, rakentaa sille markkinat ja sitten käydä kauppaa osakkeilla lopputuloksen perusteella. Tapahtumat vaihtelevat vaaliennusteista luonnonkatastrofeihin markkinoiden kaatumiseen.

Kun käyttäjä on voittanut tuloksen, hän voi luoda vedon perusteella raportin, ja muut käyttäjät voivat hyväksyä tai olla eri mieltä. Voittovetot maksetaan markkinoiden ratkaisemisen jälkeen. Uhkapelialusta käyttää kaupankäyntiin Ethereumin kryptovaluutta.

Tietysti on todellista pelkoa siitä, että vedot tuloksista, kuten salamurhista, voivat laukaista vastaavia tapahtumia todellisuudessa. Tämäntyyppiset vedot ovat kuitenkin ansainneet merkityksetöntä rahoitusta ja tarjoavat vain vähän kannustimia jollekin saada inspiraatiota vedoista.

augur-käyttöliittymä

Augurin käyttöliittymä

Lainsäädäntöä koskevat kysymykset

Ennustealusta kuitenkin aiheuttaa uuden ongelman. Se hämärtää online-uhkapeli- ja ennustemarkkinoiden välistä eroa. Edellinen on erityisen suosittu Augurissa ja perustuu tapahtumaennusteisiin, mutta on kielletty lukuisissa maissa, kuten Kiina, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Brunei, Japani, Kypros ja muut.

Ongelma on siinä, että vaikka Augurin todettaisiin rikkoneen lakia helpottamalla uhkapelejä tai muuta laitonta toimintaa, on olemassa muutamia tapoja panna se täytäntöön.

On myös pelkoja, jotka perustuvat alustan erittäin sääntelemättömyyteen, koska sen kehittäjä Forecast Foundation on itse asiassa etäisi itsensä protokollan omistuksesta, jota se kuvaa avoimen lähdekoodin ohjelmistona. Sen kehittäjät korostavat myös, että heillä ei ole hallintaa peer to peer -alustalla eikä heillä ole pääsyä käyttäjän yksityisiin avaimiin tai henkilökohtaisiin tunnistetietoihin. Tämä sisältää viralliset nimet, kansalliset henkilötunnukset, sähköpostiosoitteet ja lompakon saldot.

Tilanne korostaa lainkäyttövaltojen voimattomuutta, jonka tällainen foorumi voi saada aikaan kasvavien uhkapelimarkkinoiden edessä, katalysaattorina suosituissa tapahtumissa, kuten MM-kisoissa..

Yhdysvaltojen osalta Commodity Futures Trading Commission tutkii, kuuluuko Augurin toiminta sen lainkäyttövaltaan.

Salauspelimaailma

Salauspelimaailma on kasvanut tasaisesti vuosien varrella, kun yhä useammat ihmiset tutustuvat kryptovaluuttoihin. Vuonna 2013 50 prosenttia kaikista bitcoin-tapahtumista liittyi uhkapeleihin, ja vuodesta 2014 lähtien vedonlyöntiympäristöissä on käytetty yli 3,7 miljoonaa BTC: tä, joiden arvo on 26 miljardia dollaria..

Ja tänä vuonna kesä- ja heinäkuussa salauspelitoiminnassa oli huomattava nousu. Tämä pätee erityisesti maihin, joissa verkkouhkapelit ovat laittomia, MM: n kannustamana. Suuntaus paljasti kuitenkin myös väärinkäytökset, kun otetaan huomioon kryptovaluutat ja niiden lohkoketjutekniikan sääntelemätön luonne.

Kiinassa viranomaiset pidättivät kuusi epäiltyä Guangdongin maakunnassa sijaitsevan maailmancupin rahapelirenkaan johtamisesta, jolla oli noin 1,5 miljardin dollarin salausvetovaluutat. Tämä on a lausunto julkaistu Kiinan viranomaiset.

Järjestelmä, pimeään verkkoon perustuen, oli hyväksynyt Ethereumin, Bitcoinin ja Litecoinin kahdeksan kuukautta ennen kuin sen operaattorit nappasivat. Se houkutteli yli 300 000 pelaajaa eri maista ja sillä oli noin 8000 tytäryhtiömarkkinoijaa tukemaan verkkoa.

Tällaisen toiminnan kasvu on osoitus siitä, kuinka valtavaksi alustaksi, kuten Auguriksi, voi tulla marginalisoituneiden markkinoiden perusteella. Esimerkiksi Kiinan kaltaisissa maissa sekä kryptovaluuttakauppa että uhkapelit ovat laitonta. Sellaisena hajautettu vedonlyöntiympäristö, kuten Augur, vaatii sääntelyviranomaisen. Se markkinoi itseään ‘ennustemarkkinoina’, joka on harmaa alue monille maille, joissa uhkapeliä pidetään laittomana, joten muutamat tähän liittyvät lainsäädäntöasiat ovat varmasti kasvamassa.

Lisäksi se antaa käyttäjän luoda tapahtuman, lyödä vetoa siitä ja rakentaa sille markkinoita. Sellaisena käyttäjä voi olla luoja, markkinoija ja potentiaalinen edunsaaja kuin peluri, kaikki samanaikaisesti. Tämä edellyttää täysin uutta monimutkaista lainsäädäntöä.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa Yhdistyneen kuningaskunnan uhkapelitoimikunta (UKGC) luokittelee vertaisverkko-protokollan, kuten Augurin, vedonlyönnin etäedustajaksi. Luokittelu ei kuitenkaan ole riittävän kattava luokittelemaan se lopullisesti sellaiseksi. Tässä otetaan huomioon käyttäjien osallistumisen kehittynyt luonne, sen perusteknologia ja kun säännöt asetettiin ensimmäisen kerran, mikä oli vuonna 2013.

Joukko viisauden potentiaalia

Nolan Bauerlen mukaan, Coindeskin tutkimusjohtaja, ennustemarkkinoilla on potentiaalia hyödyntää väkijoukon viisautta tavalla, jota muutama foorumi voi ja on suurelta osin ymmärretty väärin.

Johtajan mukaan he olisivat korvaamaton voimavara, jos heidän annettaisiin kasvaa maailmanlaajuisesti, ja ne voisivat mahdollisesti antaa harvinaisen käsityksen teollisuuden trendeistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me