Kanadan sijoitusalan sääntelyorganisaatio (IIROC) ja Kanadan arvopaperimarkkinaviranomaiset (CSA) ovat yhdessä julkaisseet kommunikea etsimällä maan salausalan toimijoilta panosta sääntelyyn.

Kaksi valtion virastoa pyrkii suojaamaan sijoittajia viimeaikaisen QuadrigaCX -vaihtotapahtuman jälkeen, joka ravisteli markkinoiden tunnetta. Noin 145 miljoonaa dollaria katosi sen jälkeen, kun alustan toimitusjohtaja kuoli hallussaan verkon yksityisiä avaimia. Tutkijat yrittävät edelleen saada takaisin varoja.

Julkaistussa asiakirjassa korostetaan, ettei yksikään jälleenmyyjä ole vielä saanut lupaa toimia maassa, mikä jättää sääntelytilan tyhjiön. Virastot painottavat, että vain räätälöity lainsäädännöllinen ratkaisu voi suojata kanadalaisia ​​kryptovaluutan käyttäjiä ja sijoittajia markkinoiden häiriöiltä.

Turvatoimet ja sisäinen valvonta on korostettu tärkeinä aloina, jotka edellyttävät laajaa auditointia, ennen kuin salakauppaliiketoiminta voi toimia maassa.

Joillakin alustaoperaattoreilla ei ilmeisesti ole riittävästi teknistä taitotietoa järjestelmien analysoimiseksi haavoittuvuuksien varalta ja aukkojen korjaamiseksi..

Muita ehdotuksessa kuvattuja vertailumääräyksiä ovat riittävän omaisuuden kattaminen sijoittajan saatavien rikkomisesta tai konkurssista.

Salaussäännöt Meksikossa, Intiassa ja Israelissa

Intia kamppailee edelleen salauksen sääntelyn kanssa

Lukuisilla lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa kamppailevat salauksen sääntelykysymykset. Erityisesti Intian hallitus on ollut jo vuoden ajan oikeudellisessa yhteistyössä oikeuslaitoksen ja teollisuuden kannattajien kanssa.

Tämä alkoi sen jälkeen, kun Intian keskuspankki (RBI), maan keskuspankki, antoi viime vuoden huhtikuussa direktiivin, joka kieltää pankkeja olemasta tekemisissä krypto-merkantiilien kanssa. Tilaukseen vastattiin kovaa vastustusta ja alan sidosryhmien oikeusjuttuja.

Ja vain muutama viikko sitten Intian korkein oikeus päätti sen hallituksen tulisi laatia selkeä sääntelykehys, joka on suunniteltu korjaamaan sotku. Hallituksella oli neljä viikkoa aikaa laatia toimintaohjeet. Tuomioistuimen on määrä antaa oma direktiivi asiasta, jos Intian hallinto ei tee niin, ja lopettaa myöhemmin salauskieltoon liittyvien asioiden käsittelyn.

Monet kryptovaluuttayhtiöt pitävät kieltoa perustuslaillisesti pätemättömänä, koska päätökselle ei ole annettu tutkimuslähtöisiä selityksiä.

RBI julkaisi äskettäin a lausunto myöntää, että salausala aiheuttaa vähäisiä riskejä koko finanssialalle, mutta varoitti, että sen kielteiset vaikutukset voisivat voimistua, kun digitaalisia valuuttoja käytetään laajasti.

Meksiko salausasetuksen huomioon ottaminen

Meksikon hallitus on myös valmistautunut sääntelemään kryptovaluuttoja viimeisimmän mukaisesti Uutisraportit.

Aivan kuten Kanadassa, maan keskuspankin, Banxico, hallinto pyytää sidosryhmiltä ehdotuksia ennen kuin se alkaa panna täytäntöön ohjeita.

Meksikon keskuspankki on antanut kryptovaluutta-asetusta koskevan kiertokirjeen, jossa pyritään saamaan tietoa kryptovaluutta-alalta. (Kuvahyvitys: Forbes)

Meksikon keskuspankki on jo antanut kiertokirjeen, ja tärkeimpien suositusten joukossa on pörssien ja vastaavien yritysten kaupankäyntilupa.

Meksikon kryptovaluuttamarkkinat ovat vallankumouksen kynnyksellä. Se on saavuttanut valtavan kasvun kahden viime vuoden aikana ja osoittaa edelleen valtavia lupauksia. Noin puolella 130 miljoonan maan väestöstä puuttuu pankkitilejä. Joten useimmat ihmiset luottavat vaihtoehtoisiin keinoihin, kuten salaus- ja mobiilirahansiirtoverkkoihin, rahansiirtojen suorittamiseen.

Salausasetukset Israelissa

Israel on ylistetty merkittävänä teknologiakeskuksena. Sitä kutsutaan laajalti maailman Startup Nationiksi, ja sillä on tällä hetkellä yli 200 blockchain-aloitusta. Salakirjoitusteollisuuden nousun vuoksi hallitus etsii parhaillaan tapoja säännellä alaa.

Maa on työskennellyt salauksen sääntelykehyksen parissa vuodesta 2017 lähtien nimitetyn komitean kautta, jonka tehtävänä on laatia kattava raportti asiasta.

Komitea toimitti lopulliset havainnot ja suosituksia noin kaksi viikkoa sitten Anat Guettalle, Israelin arvopaperimarkkinaviraston puheenjohtajalle. Sen on nyt julkaissut Israelin arvopaperimarkkinaviranomainen.

Ehdotettujen ohjeiden joukossa on julkistamisvaatimusten tarve. Ehdotetun kehyksen ytimessä oli tarve säännellä alkuperäisiä kolikoiden tarjouksia, koska ne heikentävät tai lisäävät helposti sijoittajien luottamusta. Komissio suosittelee lisäksi, että tietoturvatunnistetarjoukset (STO) määritellään selkeästi ja että niille annetaan asianmukaiset ohjeet.

Sääntelyvaliokunnan puheenjohtajan tohtori Gitit Gur-Gershgorenin mukaan Israelin salaussektorin kasvu riippuu ensisijaisesti alan “suhtautumisesta sääntelyyn” ja lisäsi, että valvonnan tarkoituksena oli edistää sen menestystä.

Israelin Bitcoin-yhdistyksen puheenjohtaja Meni Rosenfeld on myös kommentoinut raporttia ylistäen sitä askeleena oikeaan suuntaan. Hänen mielestään tiukemmalla valvonnalla puututaan luottamukseen liittyviin huolenaiheisiin ja lisätään lisäarvoa ostajille.

Hän kuitenkin ilmoitti, että maan sääntelyelimellä on vielä pitkä tie kulkemaan suurten salausyhteisön huolenaiheiden ratkaisemisessa. Hän toi esimerkin nykyisestä kryptovaluutasta ja pankkisektorin haarautumisesta korostaen, että se oli edelleen suuri ongelma, jota usein unohdetaan.

Maan rahoituslaitoksia sitoo rahanpesulaki, mikä vaikeuttaa Israelin kansalaisten salauksen toteuttamista pankkitilijärjestelmän kautta. Monet kryptovaluutan käyttäjät luottavat tällaisten liiketoimien tekemiseen alustoille, kuten Coinbase, mutta on esimerkiksi lähes mahdotonta ostaa merkittäviä määriä digitaalikolikoita pankkitalletuksilla.

Pankkien on ilmoitettava automaattisesti yli 50 000 NIS: n (14 000 dollarin) talletukset maan oikeusministeriölle. Asiakkaiden on myös ilmoitettava varojen lähde. Koska salausvaluutat ovat luonteeltaan nimettömiä, useimmat israelilaiset pankit kieltäytyvät osallistumasta salaustoimiin peläten joutuvan rahanpesupakotteisiin..

(Esitelty kuvaluotto: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me