Maksatko liikaa Bitcoin-transaktiomaksuja? Maksatko liian vähän ja jumissa mempoolissa? Luotatko lompakkoon tai valuutanvaihtoon valitsemaan sinulle optimaalisen maksutapahtuman? Tässä artikkelissa analysoimme kuinka lompakot määrittelevät salausvaluuttamaksut ja keskustelemme Litecoin-pehmeähaarukka-ehdotuksesta kilpailukykyisten ja avoimien maksumarkkinoiden luomiseksi.

Kun Bitcoin alkoi ensimmäisen kerran, kolikoidesi lähettämisestä ei ollut maksuja. Lohkot eivät olleet täynnä, ja palkkio oli riittävä taloudellinen kannustin ihmisille ryhtymään kaivostyöläisiksi. Satoshi Nakamoto sanoi, “En usko, että maksuja tarvitaan milloin tahansa pian, mutta jos solmun ylläpito tulee liian raskaaksi, on mahdollista suorittaa solmu, joka käsittelee vain tapahtumia, joihin sisältyy transaktiomaksu.”

Tapahtumamaksut

Nykypäivän maailmassa, jossa tapahtumien määrä kasvaa ja tilaa on rajoitettu, sinun on maksettava maksu kannustaaksesi kaivostyöläisiä valitsemaan tapahtumasi muiden sijaan. Tässä on katsaus keskimääräisiin Bitcoin-transaktiopalkkioihin viimeisten 6 kuukauden aikana.

Bitcoin Transaction Fes

Sinulla voi olla SPV-asiakas (yksinkertainen maksuvahvistus), kuten verkkolompakko, arvioimaan sinulle maksun mempoolissa tällä hetkellä olevien tapahtumien määrän perusteella. Nämä dynaamiset maksut toimivat samalla tavalla kuin Uber. Mitä suurempi verkon kysyntä, sitä enemmän hinta nousee. Vaikka Litecoinilla on myös rajoitettu lohkotila, lohkot syntyvät 2,5 minuutin välein Bitcoinin hitaamman 10 minuutin ajan sijaan. Tämä mahdollistaa kompromissin nopeuden ja turvallisuuden välillä. Bitcoin Cash -yhteisö väittää, että lohkon koon kasvattaminen ratkaisee transaktiomaksun ongelman, mutta suuremmille lohkoille, kuten kaivostyöntekijöiden keskittämiselle, on potentiaalisia haittoja.

Voit myös analysoida tapahtumamääriä ja mempoolia itse. Mutta ole varovainen, transaktiomaksun valitseminen manuaalisesti voi johtaa johonkin seuraavista tilanteista:

Liikaa maksettu maksu: Tapahtuma tekee siitä seuraavan lohkon, mutta maksoit enemmän kuin kaikki muut.

Alamaksuinen maksu: Saatat odottaa päiviä tai viikkoja tapahtuman suorittamiseen.

Vakavasti liian alhainen maksu: Uudet liiketoimet hyppäävät jatkuvasti eteenpäin korkeammilla palkkioillaan, jolloin kolikko juuttuu mempooliin pitkäksi aikaa. Tapahtuman voi peruuttaa, mutta haluat välttää tilanteen.

Litecoin pehmeä haarukka

Epäsymmetrisen palkkatiedon tämänhetkisen ongelman ratkaisemiseksi, Charlie Lee, Litecoinin perustaja, ehdottaa a pehmeä haarukka, joka vaatisi Litecoin-kaivosmiehiltä lohkon otsikon näyttämään lohkossa hyväksytyn vähimmäismaksun. Esimerkiksi, jos 10 senttiä on pienin maksu kaikista tapahtumista, jotka tekevät siitä lohkon, 10 senttiä näkyy lohkon otsikossa. Nämä tiedot olisivat hyödyllisiä määritettäessä, mitkä palkkiot peritään seuraavalle tapahtumallesi. Maksamalla minimitapahtumamaksujen mediaani tekisi todennäköiseksi, että tapahtumasi käydään läpi seuraavissa kahdessa lohkossa.


Uuden haarukan avulla käyttäjät voivat myös valita uuden vähimmäismaksun 0,0001 LTC / kb. Tällä hetkellä se merkitsisi alle 3 sentin transaktiomaksua kilotavulta. Koska suurin osa tapahtumista on 300 tavua, tarkastelet alle yhden sentin maksuja. Käyttäjät voivat ilmoittaa palkkioista, jotka he ovat valmiita maksamaan, ja kaivostyöläiset voivat nyt ilmoittaa selvästi vähimmäismaksun, jonka he ovat valmiita asettamaan lohkoon. Vaikka se ei todellakaan ole heidän etujensa mukaista, niin tämän uuden järjestelmän puitteissa kaivostyöläinen voisi teoriassa ilmoittaa kaikille, että he hyväksyvät vain korkean palkkion liiketoimet lohkoon yrittääkseen vakuuttaa tulevat liiketoimet kalliimmiksi. Tämän lohkon otsikossa olevan lisätiedon pitäisi kuitenkin väistämättä johtaa vapaiden markkinoiden palkkiomarkkinoihin.

Maksumarkkinat

Satoshi ennusti, että palkkiomarkkinat saattavat olla välttämättömiä monien vuosien päästä, kun lohkopalkkiot loppuivat. Charlie uskoo, että idean testaamisessa on arvoa nyt. Kun käyttäjät maksavat jo maksuja, miksi ei optimoida tilannetta maksumarkkinoilla? Sähköpostissa Mike Hearn, entinen Bitcoin-avustaja, Satoshi sanoi Markkinoiden asettaman maksun tulisi olla minimaalinen. Jos solmu vaatii suurempaa maksua, kyseinen solmu siirtää kaikki transaktiot pienemmillä maksuilla. Se voisi tehdä enemmän volyymia ja todennäköisesti ansaita enemmän rahaa käsittelemällä niin monta maksavaa liiketointa kuin pystyy. Siirtymää ei kuitenkaan hallitse joku järjestelmästä vastaava ihminen, vain yksilöt reagoivat itsenäisesti markkinavoimiin. “

Kuinka kaivostyöläiset reagoivat?

On joitain huolenaiheita siitä, että kaivostyöläiset salaa hyväksyvät vain korkeammat palkkiot. Charlie puolustaa kuitenkin pehmeää haarukkaa sanomalla ”He voivat tehdä sen jo tänään. Tämä ehdotus ei tee siitä helpompaa. Niin kauan kuin on kaivostyöläisiä, jotka haluavat kaivaa alhaisempia maksuja, alhaisen palkkion kauppasi kaivetaan. Kestää vain kauemmin. “

Kaivostyöläiset eivät tällä hetkellä ole yhteistyössä useista syistä

  1. Palkkioiden korottaminen ja tapahtumien hidastaminen voivat vahingoittaa Litecoinin käyttöönottoa valuuttana. Litecoinin sabotointi alentaisi kolikon hintaa, jonka kaivostyöläiset työskentelevät niin kovasti saadakseen. Näemme jo kritiikkiä Bitcoinista kalliiden palkkioiden ja pitkien tapahtumien vuoksi.
  2. Bitcoinin ja Litecoinin hinnan viimeaikaisen nousun myötä lohkopalkkiot ovat erittäin kannattavaa. Niin paljon, että kaivostyöläisten ei näytä olevan kannattavaa harjoittaa mahdollisesti laitonta toimintaa ansaitakseen hieman enemmän rahaa maksuihin.
  3. Kaivostoiminta on kilpailukykyinen ala. Jos nykyiset kaivostyöläiset tekevät yhteistyötä hintojen nostamiseksi, ihmiset voivat investoida kaivoslaitteisiin ja alkaa kaivaa halvempia kauppoja. Voit myös perustaa uuden kaivosaltaan, joka päättää hyväksyä halvempia maksuja. On tärkeää varmistaa, että kaivostoiminta pysyy kilpailukykyisenä ja hajautettuna. Yhteisön tulisi valvoa, että yksi kaivosaltaasta tulee liian voimakas tai pääsykustannukset kohtuuttoman kalliit.

Vaikka Litecoinilla on jo suhteellisen halvat transaktiomaksut (noin 28 senttiä tämän artikkelin aikaan), ehdotetun pehmeän haarukan pitäisi johtaa vielä halvempiin transaktioihin ja parempaan kokonaiskokemukseen kaivostyöläisille ja käyttäjille. Litecoin tasoitti tietä Bitcoinille ennen SegWitin käyttöönottoa. Näemme, onko tämä pehmeä haarukka menestys Litecoinille ja onko Bitcoin jälleen kerran perässä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me