Ellet ole ollut Internet-tauossa viimeisen kuukauden aikana, olet todennäköisesti kuullut Facebookin salaisesta Project Libra -yrityksestä ja yhtiön GlobalCoinin tulevasta lanseerauksesta. Vaikka uudesta stablecoinista tiedämme vielä vähän, useat hahmot ja uutislehdet kopioivat sitä jo seuraava Bitcoin-tappaja. Huomaa, että tarkoituksellisesti käytämme sanaa ”seuraava”.

New York Times kutsuu Bitcoinia epäonnistumiseksi

Kyllä, kyllä. Bitcoin, vika, joka tällä hetkellä ohittaa toiseksi suurimman kryptovaluutan kertoimella viisi. | Lähde: The New York Times

Joka vuosi avautuu jännittävä, uusi kryptovaluutta-projekti, joka saa itsensä julistautuneet gurut ennustamaan Bitcoinin kuolema toistuvasti. Kuitenkin kuninkaan salaus seisoo edelleen ja pitää ykkösmarkkinapaikkaa mailin verran.

Joten vaikka häikäilemätön Facebook on GlobalCoinin takana, ei todennäköisesti tuhota kuningasta. Katsotaanpa miksi.

Bitcoin-markkina-asema

Bitcoin on ollut, on ja tulee todennäköisesti olemaan edelleen hallitsevin salausvaluutta. | Lähde: CoinMarketCap

GlobalCoin on Bitcoinin vastakohta

Bitcoin on yhtä arvokas kuin se on, koska se on hajautettu, vastustuskykyinen hyperinflaatiolle ja sensuuriresistentti. GlobalCoin on päinvastainen.

GlobalCoin on ilmeisesti keskitetty, koska se on Facebookin monopoliohjauksessa. Loukkaantumisen lisäämiseksi näyttää siltä, ​​että Facebook toimii yhdessä samojen laitosten kanssa, jotka toivat ensinnäkin tarpeen Bitcoinille. Wall Street Journal raportoi Visa ja Mastercard voivat myös olla sekoituksessa. Emme voi odottaa kuulevamme GlobalCoin-maksuista, jos huhu toteutuu.

Lisäksi GlobalCoin on stablecoin, joka sisältää korin maailman valuuttoja. Tämän tyyppinen kryptovaluutta on paremmin suojattu hyperinflaatiota vastaan ​​kuin muut vakiomallit, jotka on sidottu suoraan esimerkiksi Yhdysvaltain dollariin, mutta sillä on silti virheitä.

Kuka päättää, kuinka kori on tasapainossa? Muuttuuko valuutan painotukset ajan myötä? Entä jos tietty valuutta ylipuhautuu? Vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin vaatii korruptiolle ja itsekkäille intresseille alttiita keskusviranomaisia.

Bitcoinin tärkein ominaisuus on sen sensuuriresistenssi. Kuka tahansa voi omistaa bitcoinin, saada sen mistä tahansa ja lähettää sen kenelle tahansa. Varasi eivät koskaan jäädy, eikä tapahtumiasi voida estää. Facebookilla on ollut historiaa sensuroimalla käyttäjätilejä ja ihmisten kieltäminen sen alustalta. Voimme odottaa sen tekevän saman myös taloudellasi.

Lopuksi, huhut kiertävät, että useita solmuja käyttää GlobalCoin-verkkoa, jonka pinnalla pitäisi olla salauksen harrastajia onnellisia. Kuitenkin Facebook ilmoitetaan lataavan 10 miljoonaa dollaria solmun ajamiseksi, pitämällä keskimääräinen Joe poissa “hajauttamisprosessista”.

Facebookilla on (anti) luottamuskysymyksiä

Facebook on jo joukko sääntelyvalvonta sen Instagram / Whatsapp / Facebook-ryhmittymälle. Kaikkien kolmen tuotteen kanssa integroitavan rahoitustuotteen lisääminen ei auta sen kilpailulainsäädäntöä.

Vaikka Facebook-räjähdys, jossa Federal Trade Commission (FTC) pakottaisi yrityksen irtoamaan Instagramista ja Whatsappista, on epätodennäköinen, se voi vaikuttaa kielteisesti GlobalCoinin hyödyllisyyteen. Ilman alustan yhteentoimivuutta GlobalCoin ei ole parempi kuin Facebook Messengerin nykyinen rahansiirtojärjestelmä.

GlobalCoinin puolustukseksi Facebook työskentelee väitetysti Yhdysvaltain hyödyke- ja futuurikauppakomission (CFTC) kanssa varmistaakseen, että kaikki on aluksella. SEC: n, IRS: n ja muiden valtion virastojen kanssa, jotka haluavat jonkin verran hallita salausvaroja, vaatimustenmukaiseksi pysyminen voi olla helpompaa sanoa kuin tehdä.

Mark Zuckerberg on sydämettömämpi kuin pankin toimitusjohtaja

Bitcoin-luojan Satoshi Nakamoton tarinat maalaa hänet positiiviseen valoon. Hän näyttää olevan uskomattoman älykäs henkilö (t), joille oli ja todennäköisesti on kyllästynyt valtion ja rahoituslaitosten korruptio.

Satoshi Nakamoto sisälsi “kanslerin pankkien toisen pelastamisyrityksen partaalla” Genesis-Bitcoin-lohkoon. | Lähde: Bitcoin Wiki

Toisaalta Zuckerberg myisi äitinsä todennäköisesti uudesta harmaasta t-paidasta. Hänen yrityksensä on ollut skandaalin eturintamassa käyttäjien yksityisyyttä, tietorikkomuksia ja julmaa liiketoimintataktiikkaa koskevan skandaalin jälkeen. Kerrataan muutama esimerkki. Facebook:

Ja luetteloa voidaan jatkaa. Zuckerbergin uusi yritys keskittyä yksityisyyteen ei huijaa ketään. On vain ajan kysymys, ennen kuin lisätään luetteloon GlobalCoin-häiriö.

Bitcoin on täällä jäädäkseen

Pitäkää siitä tai ei, Bitcoin ei mene mihinkään. GlobalCoin ei ole muuta kuin keskitetty valuutta, joka menettää täysin merkinnän siitä, minkä salausvaluutan tulisi olla. Jopa se kokee menestystä, se ei tarkoita Bitcoinin kuolemaa.

Bitcoin on selviytynyt hallituksen kielloista, haitallisista kaivostyöläisistä, väärää tietoa, panettelua, 80 prosentin hinnanlaskua ja lukemattomia kopioita. Se on herkkä ja vahvistuu jokaisella tapalla yrittää tappaa se.

Joten, lopeta Jumalan rakkauden vuoksi kutsuminen mitään “Bitcoin-tappajaksi”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me