Bitcoin-valaat ostivat upotuksen kuuden kuukauden pituisen salaustalven aikana. Viime vuoden marraskuussa tapahtunut äkillinen markkinoiden laskusuhdanne näki BTC: n laskevan alle 4 000 dollarin tasolle ja syrjäyttäen heikot kädet.

Se antoi kuitenkin myös bitcoin-valaille mahdollisuuden ostaa satoja tuhansia bitcoineja alennettuun hintaan. Uuden mukaan Diarin julkaisema tutkimusraportti, salausvalaat pystyivät hankkimaan yli 450 000 BTC: tä alle yhdeksässä kuukaudessa.

Tiedonanto paljastaa, että noin 25 prosenttia kaikesta liikkeessä olevasta BTC: stä pidetään osoitteissa, joiden saldo on 100-10 000 bitcoinia. Elokuussa 2018, jolloin bitcoinin arvo oli 8000 dollaria, tämän segmentin lompakoilla oli noin 20 prosenttia liikkeeseen laskettujen kolikoiden kokonaismäärästä, mikä on noin 5 prosenttia vähemmän kuin nykyään.

Crypto Whale Watcher Scare

Salausyhteisö on suurelta osin valppaana bitcoin-valaita, koska he pystyvät tekemään merkittäviä liikkeitä, jotka voivat aiheuttaa salauksen hintojen säiliön tai nousun vallitsevan markkinatien sietokyvyn mukaan..

NEO-yhteisö herätti äskettäin hälytyksen, kun yli 300 miljoonan dollarin kolikot siirrettiin tuntemattomaan lompakkoon. Valtava siirto aiheutti laajaa paniikkia sijoittajien keskuudessa pakottaen NEO-tiimin antamaan lausunnon.

Mitä. . Todellinen. pic.twitter.com/kCFlP2X3bc

– Billy Saurus (@ BillySaurus42) 23. toukokuuta 2019

Yrityksen mukaan, muutos oli rutiinia ja suunniteltua. Ilmoituksessa sanottiin osittain: “NF siirsi 23. toukokuuta 5 538 832 vasta avaamatonta NEO-lukitusta osoitteeseen. Loput 29 461 168 NEO lähetettiin ensin muutososoitteeseen ennen kuin ne siirrettiin takaisin lukittuun osoitteeseen. Tämä tehtiin tapahtumien erottamiseksi yhteisön viitteeksi. “

Johto mainitsi digitaalisen valuutan valkoisen kirjan, jonka mukaan omaisuutta ei ole myytävänä pörssissä, vaan se on varattu käytettäväksi yhteisön kasvussa. 29 461 168 NEO on noin puolet liikkeessä olevasta kokonaismäärästä, mikä on 65 000 000 digitaalista kolikkoa. Tällaisen valtavan määrän myynti pörssissä kaataisi hinnat.

Kuinka salausvalaat manipuloivat markkinoita

Salausvalaat luottavat tyypillisesti markkinoiden pudotuksiin kerätäkseen huomattavaa digitaalista omaisuutta, jota käytetään hinnankäsittelyssä. Mitä enemmän kryptovaluuttoja heillä on valvonnassaan, sitä enemmän vaikutusvaltaa heillä on.

Huuhtelu- ja toistotaktiikat ovat tyypillinen strategia, jota tämä sijoittajaryhmä käyttää omaisuuden arvon muuttamiseen. Esimerkiksi markkinoiden tulva myyntitilauksilla vallitsevien hintojen alapuolella ylittää kysynnän ja säiliöiden hinnat.


Jos vala toteutetaan täydellisesti, valas voi hitaasti ostaa takaisin myytyjen kolikoiden määrän ja enemmän deflatoituneilla nopeuksilla, kunhan markkinoiden ilmapiiri pysyy muuttumattomana kestävän ajan. Vaihtoehtoisesti OTC-pöytiä voidaan käyttää ostamaan enemmän digitaalisia varoja halvemmalla markkinahinnalla.

Käänteisesti kryptoalalle voidaan pumpata kymmeniä miljoonia dollareita pörssien kautta käyttämällä nykyisten hintojen yläpuolella asetettuja ostotilauksia. Tämä saa hinnat nousemaan. Valaan kauppamaton omaisuus voidaan sitten myydä korkeammalla arvolla suuremman tuoton tuottamiseksi.

Valaat voivat manipuloida markkinoita lyhyellä aikavälillä, mutta ei pitkällä aikavälillä

Viimeaikainen algoritmisesti hallinnoitu 100 miljoonan dollarin BTC-ostotilaus on täydellinen esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun riskialttiit valaat liikkuvat. Ostotilaus asetettiin vallitsevien markkinakorkojen yläpuolelle ja toteutettiin kolmessa suuressa pörssissä. Muutos sai BTC: n hinnan ilmeisesti nousemaan yli 25 prosenttia 24 tunnin kuluessa.

Tällainen taktiikka on tehokasta tietyissä tapauksissa, mutta ei kaikissa. Markkinoiden turbulenssi voi vaikuttaa näiden strategioiden tehokkuuteen. Kun pesukauppaa ja manipulatiivista ostamista ja myymistä tapahtuu koko ajan, tällaisen siirron vaikutukset voivat joskus olla tylsät lukemattomilla tekijöillä. Onnistuneet teloitukset edellyttävät yleensä hyvää ajoitusta ja kymmeniä miljoonia fiat- tai digitaalivaluutassa suunnitelluista liikkeistä riippuen.

Mahdollisuudelle on rajoituksia

Lukuisat tekijät, mukaan lukien likviditeetti, rajoittavat hintojen manipulointistrategioiden tehokkuutta, ja monet niistä ovat sidoksissa mielipiteisiin. Valaat voivat aiheuttaa esimerkiksi laskusuhdanteita, mutta tällä on ei-toivottu vaikutus, joka vaikuttaa haitallisesti omaisuuden näkymiin. Se johtaa vastuskohdan syntymiseen ja aiheuttaa likviditeetin romahtamisen.

Jos tiettyyn omaisuuteen liittyvä mielipide tulee ylivoimaisesti negatiiviseksi, sitä on vaikeampaa myydä, koska sijoittajat suhtautuvat luonnollisesti skeptisesti näkymiin. Tämä johtaa vähemmän ostotilauksiin, kun kolikoista on ylitarjontaa.

On myös rajoituksia, kun hintoja manipuloidaan ylöspäin. Markkinoiden epävakaan luonteen ja laajalle levinneiden manipulointistrategioiden takia pelko, epävarmuus ja epäily aiheuttavat sijoittajien epävarmuuden oikeasta osto- tai myyntiaikasta. Tämä johtaa lopulta piikin ympärillä olevan hulluuden loppumiseen ja kysynnän heikkenemiseen, ellei markkinoita ajaa luonnollisesti vahvoja tekijöitä.

Tietenkin on olemassa pelko puuttumisesta (FOMO), mikä on todellinen asia ja lisää joskus euforiaa ja lisää siten omaisuuden arvon nousupainetta.

Viimeinkin salausvalaat eivät määritä bitcoinin arvoa, mutta yhteisö ja sen taustalla oleva verkkoprotokolla tekevät. Jaksot, kuten BTC: n puolittamistapahtuma, vaikuttavat suoraan kolikoiden kysyntään ja tarjontaan ja vaikuttavat kaikkiin salauksen käyttäjiin tiloista riippumatta.

Digitaalivaluutan yleinen kysyntä keinotteluvälineenä ja arvon säilyttäjänä määrää edelleen myös bitcoinin markkinahinnan ja yleensä ohittaa lyhytaikaisen manipuloinnin.

Salausvaihdot vahingossa auttavat valaita

Monet salauspörssit tarjoavat nyt marginaalikauppatoimintoja, mikä mahdollistaa vahingossa markkinoiden suuremman manipuloinnin. Tällaiset palvelut antavat elinkeinonharjoittajien lainata rahoituskaupan varoja ja antavat manipulaattoreille paremman pääsyn varoihin, joita voidaan käyttää toimialan vaikuttamiseen.

Sekä salausmarkkinoiden likviditeettiä että varojen hintoja voidaan manipuloida marginaalikaupan avulla. OTC-kauppapisteiden sisällyttäminen lisää manipulointimahdollisuuksia. On arvioitu, että noin kaksi kolmasosaa kaikista kryptovaluuttakaupoista tapahtuu näillä markkinapaikoilla.

Ne antavat sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa ilman liikkuvia markkinoita, mutta valaat voivat manipuloida salausvarojen hintoja pörssien kautta ja ostaa sitten aliarvostetut omaisuuserät yrityksiltä, ​​jotka tarjoavat tiskin kaupankäyntipalveluja. Yliarvostettuja kolikoita voidaan myydä myös näiden alustojen kautta.

(Esitelty kuvaluotto: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me