Buck alkaa tästä: Ehdotuspyyntö

Tänään SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton ja CFTC: n päällikkö J. Christopher Giancarlo ilmestyvät senaatille. Esityslistan otsikko on “Virtuaalivaluutat: SEC: n ja CFTC: n valvontarooli”, ja sekä Clayton että Giancarlo toimittavat todistuksia senaatin pankki-, asunto- ja kaupunkiasiavaliokunnalle. Kummassakin todistuksessa molemmat sääntelyviranomaiset ottavat huomioon organisaatioidensa krypto-valuuttojen sääntelyn ja erityisesti salauksen valuutanvaihdon.

“Salausvaluutat, ICO: t ja niihin liittyvät aiheet ovat viimeisimpiä joukkoa markkinakysymyksiä, joissa me ja henkilökuntamme olemme tehneet tiivistä yhteistyötä vahvistaaksemme pääomamarkkinoitamme sijoittajien ja markkinaosapuolten kannalta”, Clayton todistus lukee.

SEC on jo säännellyt ICO: ta arvopapereina, todistus osoittaa. Nyt Clayton vetää senaattia siitä, “onko salausvaluutan kaupankäyntialustojen lisääntynyt liittovaltion sääntely tarpeen vai tarkoituksenmukaista”, koska SEC: llä tai CFTC: llä ei ole sääntelyvaltaa pörsseissä. Koska pörssit tarjoavat rahansiirtopalveluja, niillä on lisenssi ja sääntely valtioittain.

Kopio Giancarlon omasta todistus toistaa Claytonin vaatimuksen sääntelystä terveiden markkinoiden edistämiseksi. Giancarlo korosti, että CFTC: llä ei ole toimivaltaa “käteistä tai spot-tapahtumia virtuaalivaluutoissa tai muissa hyödykkeissä suorittaviin markkinoihin tai alustoihin tai tällaisten alustojen osallistujiin”. Mutta sillä on “täytäntöönpanovaltaa tutkia haastekutsujen ja muiden tutkintavaltuuksien avulla… virtuaalivaluutan johdannaismarkkinoilla ja niiden taustalla olevilla virtuaalivaluutan spot-markkinoilla”. Tähän sisältyisi “sekä sääntely- että täytäntöönpanovalta … Yhdysvalloissa kaupankäynnin kohteena olevien virtuaalivaluuttojen johdannaisten suhteen”, kuten Bitcoin-futuurit.

CFTC: llä ei siis olisi sääntelyä koskevaa sananvaihtoa, mutta se toimisi lain tutkivana osana. Itse asiassa olemme jo nähneet sen näyttävän tällaisen roolin Bitfinexille ja Tetherille joulukuussa antamissaan haasteissa.

Todistuksensa lopussa Giancarlo kuitenkin esittää liittovaltion säännellyn vaihtoympäristön. Hän uskoo, että “olisi tarkasteltava puutteita nykyisessä valtiokohtaisen rahansiirtoluvan myöntämisessä, joka jättää aukkoja virtuaalivaluutta-kauppiaille ja sijoittajille”, väittäen, että “järkeistetty liittovaltion kehys voi olla tehokkaampi varmistaa markkinoiden eheys “

Yhdysvaltain kansalaisille askel selkeämpään suuntaan

Verrattuna joihinkin eurooppalaisiin ja aasialaisiin kollegoihinsa Yhdysvallat ei ole tehnyt juurikaan lainsäädäntöä selventääkseen hallituksen asemaansa kryptovaluutoissa. Lisäksi säädökset ovat olleet vähäisiä, ja kaikilla ponnisteluilla on tehty pieniä askelia suurten harppausten sijaan kohti lapsivarojen sijoittamista.

Pieni tiedämme, että SEC on määritellyt ICO: t (ja useimmat rahakkeet) arvopapereiksi, ja niihin sovelletaan tällä hetkellä voimassa olevia arvopaperilakeja. IRS on myös merkinnyt salausvaluutat kiinteistöiksi, kun taas sijoittamisesta mahdollisesti saatavat voitot tulisi sisällyttää yksilön tuloveroon. Lopuksi valtiot ovat osoittaneet tietä – lain edellyttämällä tavalla – suojellakseen kansalaisia ​​petollisilta alustoilta ja vaihdolta, kuten Texas ja Pohjois-Carolina lopettivat ja luopuivat Bitconnectin tilauksista..

Sekä Clayton että Giancarlo uskovat, että liittovaltion sääntelyn lisääminen, lainsäädännön selkeys ja yleinen valvonta ovat välttämättömiä sijoittajien suojelemiseksi ja terveempien markkinoiden vaalimiseksi. Näiden aloitteiden, heidän todistustensa mukaan, pitäisi tasoittaa tietä kryptovaluutan tulevaisuudelle, tulevaisuudelle, jonka molemmat sääntelyviranomaiset pitävät valoisana eikä niitä pidä jättää huomiotta:

“Yksinkertaisesti sanottuna meidän pitäisi omaksua teknologisen kehityksen tavoittelu sekä uudet ja innovatiiviset tekniikat pääoman hankinnassa, mutta ei niiden periaatteiden kustannuksella, jotka heikentävät perusteltua ja todistettua lähestymistapaa sijoittajien ja markkinoiden suojaamiseen”, Clayton kertoo senaatti tänään viimeisissä huomautuksissaan.

Ja Giancarlo on täysin samaa mieltä:

”Olemme siirtymässä uuteen digitaaliseen aikakauteen maailman rahoitusmarkkinoilla. Kuten näimme Internetin kehityksen myötä, emme voi laittaa tekniikan genieä takaisin pulloon. Virtuaalivaluutat merkitsevät paradigman muutosta siinä, miten ajattelemme maksuja, perinteisiä rahoitusprosesseja ja taloudellista toimintaa. Tämän kehityksen huomiotta jättäminen ei tee niitä katoaviksi, eikä se ole myöskään vastuullinen sääntelytoimi. Näiden omaisuuserien kehitys, niiden volatiliteetti ja kiinnostus, jota he houkuttelevat kasvavasta vuosituhannen väestöstä, vaativat vakavaa tutkimusta. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me