Facebook on tiettävästi käynyt keskusteluja suurten salauspörssien kanssa saadakseen salausvaluutan listalle. Huhut alkoivat pyöriä viime vuonna paljastamisen jälkeen Bloombergin raportti.

Se paljasti, että sosiaalisen median jättiläinen työskenteli intialaisen WhatsApp-käyttäjille suunnatun stablecoinin parissa. Halu siirtyä maan kasvaville rahalähetysmarkkinoille mainittiin tärkeimpänä syynä muutokseen.

New York Timesin toimittajat Nathaniel Popper ja Mike Isaac uutiset viimeisimmästä kehityksestä torstaina. Postinsa mukaan Facebook on työskennellyt salausvaluutan parissa, jonka he aikovat sisällyttää WhatsAppiin. WhatsApp-viestisovelluksella on yli 1,5 miljardia käyttäjää, kun taas Facebookin käyttäjäkunta ylittää 2 miljardia käyttäjää. Tämä on tilastojen mukaan Statistalta.

Tämä antaa molemmille alustoille vertaansa vailla tavoittavan edun valtavirran salauksensiirtokilpailijoihin nähden. Jos yritys käynnistää virallisesti salausprojektinsa, uudet väestötiedot epäilemättä kaiverretaan ja kartoittamattomat markkinat avautuvat.

New York Times -raportti paljastaa, että Facebookilla on tällä hetkellä yli 50 insinööriä, jotka työskentelevät “Basketcoinissa”. Projektissa työskentelevä henkilöstö sijaitsee ilmeisesti yrityksen erillisessä osastossa, johon pääsevät vain avainkortilla olevat jäsenet.

Tämä paljastus korostaa projektia ympäröivän tärkeyden ja salaisuuden tasoa. Päinvastoin kuin vakiokolikoissa, basketcoinin arvo ei ole sidottu vain yhteen fiat-valuutaan, vaan se on yhdistetty samanaikaisesti muiden vastaavien varojen valikoimaan. Tässä tapauksessa spekuloidaan, että Facebookin kolikon arvo kiinnittyy Japanin jeniin, Yhdysvaltain dollariin ja euroon..

Stablecoinien ja korikolikoiden tärkein etu tavanomaisiin kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoiniin, verrattuna on, että niiden arvo ei vaihtele niin rajusti. Tämä on tärkeä tekijä, joka auttaa lievittämään hintojen liikkumispelkoa kuluttajien keskuudessa.

Tällä hetkellä Facebook näyttää kohdistavan kuluttajamarkkinat, jotka käyttävät krypto-valuuttoja vaihtovälineenä eivätkä arvon säilyttäjinä. Salausvaluutan kehittämisen lisäksi yritys on etsinyt tapoja integroida lohkoketju sovelluksiinsa.

Viime aikoina video- Lähetti noin viikko sitten toimitusjohtaja Mark Zuckerberg, hän mainitsi, että blockchain-tekniikka voisi tarjota yritykselle ja sen käyttäjille enemmän mukavuutta. Tämä sallitaan jälkimmäisen tallentaa sisäänkirjautumistiedot blockchainiin. Tällainen ominaisuus antaisi käyttäjille mahdollisuuden kirjautua turvallisesti sisään eri sijainneista ilman, että heidän tarvitsee antaa tietojaan kolmannelle osapuolelle.

Hän puhui joistakin suurimmista haasteista, joita sovelluskehittäjät kohtaavat juuri nyt, ja yksi niistä pakotettiin käyttämään välittäjiä, kuten Google Play tai Apple Store. Hänen mielestään blockchain näyttää kannattavalta ratkaisulta.

Muut sosiaalisen median verkostot kehittävät omia kryptovaluuttojaan

Facebookin lisäksi muut suuret sosiaalisen verkostoitumisen alustat ovat viime aikoina ilmaisseet halunsa siirtyä salaussegmenttiin, ja sähke on yksi niistä.

Kahden venäläisen veljen, Nikolai ja Pavel Durov, perustaman Telegramin käyttäjäkanta on noin 300 miljoonaa. Sillä on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä WhatsAppiin, mutta sillä on vankempi salausjärjestelmä. Aikaisemman tutkimuksen mukaan julkaisija Global Web Index, BBM: n, Telegramin ja WeChatin jäsenet arvostavat paljon todennäköisemmin rahansiirto-ominaisuutta kuin sellaiset verkostot kuin Snapchat ja Facebook.

Raportin mukaan noin 89 prosenttia sähkeen käyttäjistä olisi mielellään rahansiirtointegraatio. Toisaalta vain 46 prosenttia kaikista Facebookin käyttäjistä todennäköisesti suosisi tällaista palvelua.

Sanottu, kauan odotettu salaustekniikan avoimen verkon (TON) projekti on ilmoitettu olevan noin 90 prosenttia valmis. Tämä on äskettäin vuotaneet asiakirjat. Erittäin salamyhkäinen projekti keräsi hämmästyttävän 1,7 miljardia dollaria ICO: nsa kautta viime vuonna.

Asiakirjoissa korostetaan, että projektin kehittäjät ovat jo ottaneet yhteyttä suuriin Aasian pörsseihin listalleottamisen jälkeen, kun testnet on käynnissä. Muita viestintä- ja verkostoyrityksiä, jotka tiettävästi työskentelevät omien kolikoidensa parissa, ovat Etelä-Korean Kakao ja Japanin Line.

Suurimmat haasteet edessä

Salausvaluutan hajautetun luonteen vuoksi yritykset, jotka haluavat käynnistää ne, kohtaavat todennäköisesti merkittäviä vastatuulia, etenkin kansallisiin säännöksiin liittyen. Jotkut lainkäyttöalueet, kuten Saudi-Arabia, ovat jo kieltäneet salauksen kaupan. On myös kysymys väärinkäytöksistä.

Suurin osa suurimmista kryptovaluutta-alustoista on joutunut käsittelemään lukuisia turvallisuuskysymyksiä, ja hakkerit ovat osoittautuneet säälimättömiksi pyrkimyksissään heikentää tähtien vastatoimia. Miten yritykset, kuten Facebook, aikovat käsitellä näitä asioita, ei ole vielä tiedossa.

On mielenkiintoista nähdä, miten sosiaalisen median alustojen kaksintaistelu päättyy todellisuudessa. Vaikka suurilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookilla, on merkittävä ulottuvuus, käsite kryptovaluutoista on edelleen suhteellisen uusi, etenkin kehitysmaiden kohdalla. Ja tämän väestön vakuuttaminen liittymisestä on todennäköisesti merkittävä este.

(Esitelty kuva CNBC: n kautta)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me