Venezuelan katastrofaalinen poliittinen tilanne ajaa kryptovaluutan käyttöönottoa, koska nopeasti nouseva inflaatio tuhoaa taloutta. Sen arvioidaan olevan tällä hetkellä 10 miljoonaa vuoden 2019 loppuun mennessä IMF: n viimeisin talousennuste. Bitcoin on tulossa yhä suositummaksi Petron salausräpälöinä.

Kohdennetut pakotteet heikentävät Venezuelan keskuspankkia

Erityisesti Yhdysvallat on kohdistanut jatkuvaa painostusta Maduron hallitukseen kohdentamalla tärkeitä aloja ja hänen sisäpiirinsä. Esimerkiksi Banco Central de Venezuela (Venezuelan keskuspankki) löi äskettäin pakotteita.

Mukaan a valtiovarainministerin Steven T. Mnuchinin julkilausuma, “Valtiokonttori nimeää Venezuelan keskuspankin estääkseen sitä käyttämästä laitonta Maduron hallintoa, joka edelleen ryöstää Venezuelan varoja ja hyödyntää valtion instituutioita rikastuneiden sisäpiiriläisten rikastamiseksi.”

Muiden länsimaiden määräämät taloudelliset pakotteet ovat pahentaneet tilannetta entisestään, koska Maduron hallinnon on vaikeampaa tukea Venezuelan Bolivarin arvoa, joka on vapaassa pudotuksessa.

Talouden vakava tila on johtanut siihen, että useampi venezuelalainen hyväksyy salauksen kiertääkseen estettyjä kansainvälisiä rahansiirtojärjestelmiä osallistuakseen maailmanlaajuiseen kauppaan ja rahalähetyspalveluihin.

Banco Central de Venezuela sai äskettäin pakotteita.

Valtiokonttori on asettanut Venezuelan keskuspankille sanktioita estääkseen sitä käyttämästä pääsyä Yhdysvaltain rahajärjestelmään. (Kuvahyvitys: WSJ)

Petro vs Bitcoin

Venezuelan hallitus on jo jonkin aikaa yrittänyt mainostaa Petro-digitaalirahaaan kansainvälisesti ja väestön keskuudessa, mutta projekti on suurelta osin floppi. Väitetään maan öljy- ja mineraalivarantojen tukemana, että se käynnistettiin vuonna 2018, mutta sitä ei ole vielä saavutettu hyväksynnässä suurissa kansainvälisissä kryptovaluutanvaihdoissa.

Alun perin lupa laskea liikkeeseen kolikko oli kuusi paikallista pörssiä, ja niihin sisältyy Amberes-kolikko, Criptolago, Bancar, Cave Blockchain, Afx Trade ja Cryptia, mutta nykyinen kauppavolyymi on hyvin pieni.

CoinMarketCap osoittaa Petrossa viimeisten 24 tunnin aikana suoritettujen tapahtumien kokonaismäärä on nolla. Sitä vastoin bitcoin-kaupat ovat keskimäärin yli 20 miljardia dollaria päivässä.

Bitcoinin suosio kasvaa

Nykyisen poliittisen sekasorton vuoksi monet venezuelalaiset ovat skeptisiä Petroa kohtaan, koska sen olemassaolon määrää ruorissa oleva hallinto. Sellaisena monet kansalaiset käyttävät nyt mieluummin BTC: tä vaihtovälineenä ja arvon säilyttäjänä. Maduron hallituskausi on tällä hetkellä epävarmuuden peitossa ja hänen erottamisensa voi johtaa Petron merkityksen loppumiseen.

Venezuelan oppositiojohtaja Juan Guaidó pyrkii ottamaan vallan Madurolta, mutta on vankka bitcoin-ristiretki ja erittäin Petro-vastainen. Hän on levittänyt esityksiä hallituksen tukemaan kryptovaluuttaan sosiaalisen median kautta kolikon perustamisesta lähtien.

Sellaisena hänen liittymisensä valtaan voi johtaa Petron romuttamiseen. Loppujen lopuksi se kehitettiin kiertämään Yhdysvaltojen pakotteita, jotka todennäköisesti poistetaan, jos hän ottaa johtajuuden.

Viimeisimmät kauppatilastot osoittavat, että BTC-kaupat maassa ovat nousussa. CoinDance-luvut, Venezuelalaiset vaihtavat nyt yli 39 miljardin dollarin arvosta bitcoineja viikossa P2P-alustan LocalBitcoinsin kautta.

Jotkut Venezuelan tärkeimmät vähittäiskauppiaat hyväksyvät nyt salauksen

Jotkut suuret venezuelalaiset jälleenmyyjät ovat liittyneet salakirjoitukseen ja hyväksyvät nyt digitaaliset valuuttamaksut. Traki, vähittäiskaupan yritys, jolla on 49 myyntipistettä, on heidän joukossaan, ja uusimpien raporttien mukaan se hyväksyy nyt suuret digitaaliset valuutat, kuten Bitcoin Cash, Bitcoin, Dash, Ethereum ja Litecoin.

Sitoumus toteutettiin yhteistyössä virtuaalisen myyntipisteprosessorin Cryptobuyer Payn kanssa. Traki myy tavaroita muodista ruokaan.

Cryptocurrency Groups ajaa salauksen käytön tapauksia

Venezuelassa on lukuisia salauksen hyväntekeväisyysaloitteita, joiden tarkoituksena on lievittää vaikeuksia, jotka vaikuttavat suurimpaan osaan väestöä. Yli 80 prosentin kansalaisista uskotaan elävän köyhyydessä.

Hyväntekeväisyysjärjestöt tarjoavat merkityt rahat, kuten bitcoin, Dash ja EOS köyhyydestä kärsiville kansalaisille, tarkoituksena paitsi auttaa myös rohkaista kryptovaluutan käyttöä. Yksi hyväntekeväisyysjärjestö, GiveCrypto, on tarjonnut noin 7 dollaria viikossa perheille, jotka eivät pysty toimeentuloon.

Määrä vastaa kansallista kuukausittaista keskimääräistä vähimmäispalkkaa ja lähetetään perheille sovellusten kautta. Joe Waltmanin mukaan, järjestön pääjohtaja, aloitteen päätavoitteena on auttaa ihmisiä ottamaan käyttöön kryptovaluutat erityisesti tapauksissa, joissa perinteiset rahajärjestelmät ovat rikki, ja Venezuela on loistava paikka aloittaa.

Projektipäällikkö Efrain Pineda on myös korostanut, että on tärkeää auttaa väestöä voittamaan tietyt käsitykset digitaalisesta omaisuudesta, mukaan lukien myytti, että vain teknisesti taitavat henkilöt voivat käydä kauppaa kryptovaluutoissa.

Maan ruokakriisi ja arvaamattomat humanitaarisen avun saartot rajoilla ovat tehneet salauksen lahjoituksista toteuttamiskelpoisemman vaihtoehdon organisaatioille, jotka haluavat tukea köyhiä kansalaisia ​​näinä koettelemina aikoina..

AirTM on toinen yritys, joka toteuttaa kryptovaluuttaan perustuvaa avustushanketta Etelä-Amerikan maassa. Sen yritystä, jonka nimi on Airdrop Venezuela, johtaa John Hopkinsin yliopiston soveltava taloustieteen professori Steve Hanke. Sen tavoitteena on kerätä yli miljoona dollaria venezuelalaisten auttamiseksi ja salauksen käyttöönoton edistämiseksi.

Airdrop Venezuela on tähän mennessä onnistunut keräämään yli 290 000 dollaria lahjoituksia ja sillä on tällä hetkellä noin 60 000 rekisteröitynyttä edunsaajaa.

(Esitelty kuvahyvitys: CNN)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me