Ei ole usein mahdollista nähdä Venäjän ja Kanadan ohjelmoivan wunderkind-lauseen keskitettyä vaihtoa helvettiin, mutta TC-istunnot: Blockchain sain nähdä sen livenä.

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin vangitsi kriittisen rahayhteisön tunteet turhautuneena teollisuuden painostuksesta kohti keskittämistä kommentoimalla “Toivon ehdottomasti, että keskitetyt pörssit palavat helvetissä mahdollisimman paljon.”

Keskittämisestä on tullut yhä tärkeämpi aihe, kun lukuisat hajautetut vaihdot ja hajautetut projektit ovat siirtyneet testaamaan ja käynnistämään projekteja. On kuitenkin syytä sukeltaa keskitetyn maan vihamielisyyden taustaan.

Hyvä, huono ja keskitetty

Kaikille vihan keskitetyille keskusteluille tuomio on edelleen julki, ansaitsevatko he sen todella. Ilman keskitettyä yhdyskäytävää uusien käyttäjien pääsemiseen kriittisten valuuttojen omistamisen ja kaupankäynnin villiin sekaan maailmaan, teollisuus olisi todennäköisesti vain murto-osa nykyisestä käyttäjäkunnastaan ​​tänään.

Toki soihdut ja haarukat on helppo vapauttaa Coinbasen kaltaisessa pörssissä suhteellisen korkeista transaktiopalkkioistaan ​​ja asiakaspalvelustaan, mutta se tarjoaa (tai tarjosi) parhaan vaihtoehdon uusille käyttäjille upottaa varpaat salausveteen.

Don Mosites, AirSwap-muistiinpanojen perustaja, ”Keskitetyt pörssit vaativat luottamustamme kolmella tavalla – pankkina, välittäjänä ja selvityskeskuksena. Tämän keskittämisen takia hakkerointi, väärinkäyttö ja virheiden tila kasvavat dramaattisesti. ”

”Keskittäminen on vaarallista salausekosysteemissä, koska se vaatii välittäjän luottamista turvallisten kauppajärjestelmien luomiseen. Sinun on luotettava siihen, että operaattorit käsittelevät varojasi huolellisesti, suorittavat liiketoimet ja toteuttavat kaupat rehellisesti ja vaatimustenmukaisesti.

On kuitenkin syytä huomata, että monet keskitettyihin pörsseihin kohdistuvat kielteiset mielipiteet kohdistuvat välttämättä nykyisiin pörsseihin nykyään, mutta etenkin kohti koko teollisuuden mahdollista siirtymistä kohti keskittämistä.

Kun hajautetut vaihdot ovat horisontissa, kullatun kryptovaluuttaeliitin ja kokeneiden käyttäjien välinen keskustelu kiihtyy sitä vastaan, että keskitettyjen voimien muodostuminen kasvaa liian voimakkaaksi pysähtyäkseen.

Yksi kryptovaluuttamaailman ensisijaisista eetoksista on hajauttamisen käsite. Internet-tajujen käyttäjien sukupolvi oli niin kyllästynyt keskuspankkien ja maksujen käsittelyyritysten turhautumiseen ja riittämättömyyteen, että he siirtyivät kohti oman (hajautetun) maailman luomista. Ja silti he näkevät samat turhautumiset joidenkin nopeimmin kasvavien yritysten eturintamassa kryptovaluuttatilassa.

Taistelu keskittymistä vastaan

Katso – orava!

Ei, ei sellaista keskittymistä.

Suurin uhka hajautetulle ekosysteemille on vallan keskittyminen – keskitettyjen järjestelmien ajaton vika.

Mikä tahansa yksittäinen kokonaisuus, jolla on valtaosa verkon voimasta, vaatii erittäin suuren luottamuksen pitääkseen kiinni tästä vaikutelman helmestä, käy myös ilmi, että tämä helmi on todella kuuma peruna, joka voidaan pudottaa milloin tahansa.

Keskushahmo on lähinnä kohdekäytäntö haitallisille pelaajille, jotka haluavat lyödä jättipotin. Esimerkiksi pikkukellolla on yleensä paljon korkeampi voitto ja pakopaikka ryöstämällä ruokakaupan kassaa kuin kymmeniä asiakkaita tarinan ympärillä.

Toimittajan huomautus: Älä ryödä ruokakauppoja. Tämä on esimerkki viihteestä eikä taloudellista neuvontaa.

Vaikka oletamme keskitetyn kokonaisuuden korkeimmat altruistiset arvot hajautetussa verkossa, mitä lähempänä se on 51%: n hallussapidossa, sitä suurempi kohde heistä tulee muille. E

Yksi monista erityyppisistä blockchain-hakkeroista, 51%: n hyökkäys tapahtuu, kun puolue omistaa suurimman osan hajautusvoimasta verkossa, jolloin he voivat kaivaa lohkoja nopeammin kuin muu verkko yhdistettynä ja myöhemmin kaksinkertaisesti käyttää kolikoita, jotka ovat jo teknisesti jo olleet käytetty.

Esimerkiksi Bitmain, Bitcoin-kaivosjuggernauts, on tulossa ärsyttävän lähelle 51 prosentin omistamista Bitcoin-verkon hash-prosentista. Tämä on saanut monet ihmiset alkamaan heittää epäilyttäviä katseita Bitmain-miehistöön.

Keskittämistä vastaan ​​esitetyn argumentin päämääränä on säilyttää hajautetun verkon puhtaus, joka puuttuu haitallisilta kolmansilta osapuolilta, välittömiltä sääntelystä ja voittoa tuottavilta monopoleilta..

Viimeiset ajatukset – hajauttaminen

Hajauttaminen ei kuitenkaan ole kaikki auringonpaistetta ja sateenkaaria.

Hajauttamisen nykytila ​​on hieman enemmän kuin alkion. Vaikka avaruudessa on lukuisia projekteja, jotka työskentelevät mahtavien ratkaisujen parissa, jotka varmistavat kaiken hajautetusta tunnusten vaihdosta, tallennuksesta ja verkon yleisestä kunnosta, tekniikkaa kehitetään edelleen.

Yksi nykyisen hajauttamisjärjestelmän ydinkomponenteista on hölynpitävä käyttöliittymä.

Hajautettu verkko perustuu yleensä satoihin, tuhansiin tai miljooniin itsenäisiin yksiköihin, jotka tukevat verkkoa omaksi molemminpuoliseksi hyödykseen.

Mutta mitä tapahtuu, kun hajautetun verkon yksittäiset yksiköt ovat suunnilleen yhtä tehokkaita kuin kulmakivet asfaltilla kuumana kesänä? Savimmimmat pyrkivät klusteroitumaan, ja verkostolla on taipumus pyrkiä kohti keskittämistä.

“Hajautetun kaupan määrittelemiseksi sinun on ensin tunnustettava blockchain – ja blockchainin luonne on hajautettu. Tämä ekosysteemi on rakennettu kerrokseksi toisen päälle pinona. Jos kaupan perusta rikkoutuu, ekosysteemi ei voi kehittyä sen ulkopuolella.

Ekosysteemin siirtämiseksi kohti hajautettua kauppaa meidän on poistettava riski ja säilytettävä pariteetti – oltava hyviä markkinatakaajille ja tarjoava hyvä markkinakattavuus. Näin siirrämme likviditeetin pois keskitetyistä järjestelmistä yksilöiden käsiin. “

Don Mosites, AirSwap Perustaja

On olemassa ratkaisuja, kuten edellä mainittu AirSwap, jonka tarkoituksena on ohjata kryptovaluutta-alue vaelluksen läpi sen nykyisestä keskitetystä pörssi-dominoinnista hajautetumpaan kaupankäynnin ekosysteemiin. Jos ne ovat tehokkaita, meidän on seurattava käyttäjien makrovirtaa ja alustojen lopullista tehokkuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me