Zcash-yksityisyysraha on saanut viime kuukausien aikana valtavan aseman kaivostyöläisten keskuudessa, kun monet harmaantuneet harrastajat etsivät digitaalisia valuuttoja, joilla on enemmän hyötyä ja vähemmän pääomasijoituksia.

Uusimpien tilastojen mukaan kolikon hajautusaste on kasvanut yli 400 prosenttia viime vuoden heinäkuusta lähtien ja pysyi muuttumattomana marraskuun kauhean hintalaskun jälkeenkin. Bitcoinin ja Ethereumin hajautusaste laski muuttuvan maiseman takia, kun kaivostyöläiset kamppailivat tasaantumisesta.

Kaivostoiminnan kannattavuus on tärkein syy siihen, miksi enemmän kaivostyöläisiä hyppää Zcash-vaunuun. Zcashin louhinta on edelleen kannattavaa verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Mukaan SalausVertaile Tilastotietojen mukaan monet Zcash-kaivostyöläiset pystyvät edelleen saavuttamaan lähes 100 prosentin kannattavuuden Zcashin louhinnan aikana.

1000 watin virrankulutuksella ja hintaan 0,12 dollaria kilowattia tunnissa Zcash-kaivosvoitto voi nousta noin 85 dollariin kuukaudessa. Tämä tarkoittaa hieman yli 1000 dollaria vuodessa. Oikein skaalattuna kaivostyöläiset voivat saada merkittäviä voittoja.

Ne, joilla on tehokkaampia kaivostyöläisiä ja pääsy halpaan salauksen kaivosvoimaan, tuottavat valtavan tuoton kannattavuusmittarille. Toisaalta monet Bitcoin-kaivostyöläiset joutuvat kärsimään jopa 81 prosentin tappioita, kun taas kaivostoiminta on 4730 GH / s ja 1293 watin virrankulutus. Lueteltujen lukujen virrankulutus maksaa 0,12 KWh dollaria. Ethereumin kaivostoiminta ei myöskään suju kovin hyvin. Kaivostoiminnan kannattavuus on tappiollinen 41 prosentin tappiolla.

On tärkeää huomata, että havainnollistettu data on yleinen keskiarvo eikä siinä oteta huomioon kaivoslaitteiden tehokkuutta.

Zcash-inflaatioasteongelma

Zcash-verkon positiivinen tuotto ja sitä seuraava kasvu ovat kuitenkin aiheuttaneet odottamattomia jälkivaikutuksia. Niiden joukossa on nouseva inflaatio. Juuri tällä hetkellä verkon mukaan päivittäinen inflaatio on 0,1 prosenttia.

Päivittäinen digitaalisen valuutan liikkeeseenlasku on saavuttanut noin 400 000 dollaria. Vaikka nämä luvut vaikuttavat kauhistuttavilta, ne summautuvat merkittävästi vuotuista inflaatiota laskettaessa ja niistä voi tulla suuri ongelma tulevaisuudessa. Korkea inflaatio tarkoittaa, että kolikot devalvoituvat ajan myötä, ja tällä on kielteinen vaikutus ekosysteemiin.

Juuri nyt on käynnissä oleva keskustelu siitä, voiko Harmony Mining ratkaista ongelman, jos se sisältyy Blossom-päivitykseen, joka on suunniteltu lokakuussa. Päivitys on asetettu sisällyttämään kaksoisnäyttöominaisuudet, joiden odotetaan auttavan jakamaan tunnuksia uudelleen käyttämällä kahta kaivosalgoritmia.

Useampi kuin yksi algoritmi tarkoittaa enemmän kaivosvaihtoehtoja. Kaivostyöläiset voivat käyttää sekä GPU- että ASIC-kaivostyöläisiä ja levittää myöhemmin poliittista vaikutusvaltaa.

Bitcoinilla, markkina-arvon mukaan hallitsevimmalla kryptovaluutalla, inflaatio on noin 4 prosenttia vuodessa, mikä on paljon vähemmän kuin Zcash.

Kuinka muut verkot taistelevat inflaatiota vastaan

Bitcoinin inflaation vastainen mekanismi

On syytä huomata, että Bitcoin, kaikkien kryptovaluuttojen äiti, luotiin hajautetuksi valuuttavaihtoehdoksi siltä varalta, että hyperinflaatio häiritsisi maailmantaloutta. Sellaisena sen protokollaan on rakennettu inflaation säätelymekanismi.

Lodar-salauksen kryptovaluutta keksittiin vuoden 2008 maailman finanssikriisin aikana, ja Satoshi Nakamoton kirjoittaman valkoisen kirjan mukaan algoritmi suunniteltiin säätelemään bitcoinin tarjontaa säätämällä vaikeuksia. Vaikeus lisääntyy, jos verkosto kokee kaivostoiminnan lisääntyneen ja kääntyy käänteisesti alas, jos kaivostyöläisten määrä vähenee. Verkko on myös ohjelmoitu lopettamaan uusien kolikoiden louhinta 21 miljoonalla.

Tämä aiheuttaisi väistämättä niukkuuden ja kasvavan kysynnän, mikä vastaisi inflaatiota ja laukaisisi siten arvon nousun. Kun kaivosvaihtoehto on nyt poissa yhtälöstä, bitcoin-kaupat lisääntyisivät ja inflaatio laskisi. Tällä hetkellä yli 17,4 miljoonaa bitcoinia on louhittu.

Bitcoin-algoritmi on asetettu leikkaamaan kaivosmiehen palkkiot puoleen vuonna 2020 puolittamalla. Prosessi on ollut merkittävä bitcoinin hinnankorotuskatalyytti vuosien varrella. Se on historiallisesti johtanut hintaralliin tapahtumaa edeltävinä kuukausina.

Myöhemmin esiintyvä niukkuus, joka varmasti esiintyy, johtaa arvon nousuun, suuntausta, jota salaussijoittajia kehotetaan seuraamaan. Hintaralli puolittumisen varalta alkaa historiallisesti noin vuosi ennen tapahtumaa, ja sen odotetaan tässä tapauksessa alkavan toukokuussa 2019. Lohkopalkkioiden puolittumisen odotetaan tapahtuvan 25. toukokuuta 2020. Hintojen odotetaan nousevan uudelleen ja asettua tasapainopisteeseen.

Kaksi viimeistä puolittamistapahtumaa laukaisivat valtavat hintojen nousut. Marraskuussa tapahtunut vuoden 2012 puolittamistapahtuma sai bitcoinin hinnan nousemaan 12 dollarista 240 dollariin kuuden kuukauden kuluessa. Ja viimeinen puolittamistapahtuma, joka tapahtui 9. heinäkuuta 2016, johti ennennäkemättömään hinnankorotukseen 580 dollarista 900 dollariin muutaman kuukauden kuluessa.

Ethereumin inflaatioprosentin torjunta

Ethereumin inflaatio hidastuu varmasti Konstantinopolin päivityksen jälkeen, joka on tällä hetkellä suunniteltu helmikuussa. Sen odotetaan vähentävän digitaalisen valuutan tarjontaa 33 prosenttia. Asiantuntijat uskovat, että tämä saa Ethereumin arvon nousemaan. Kaiken kaikkiaan kovan haarukan odotetaan lisäävän hintavakautta.

(Feature Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me