Mikä on Ethereum?

Ethereum on avoimen lähdekoodin blockchain-pohjainen alusta, joka mahdollistaa olennaisesti satojen hajautettujen kryptovaluuttojen ja projektien rakentamisen ja käyttöönoton ilman, että tarvitsee rakentaa omia lohkoketjuja.

Cryptocurrency -maailman toiseksi suurin markkina-arvo Ethereum on herättänyt paljon huomiota sekä sijoittajilta että salauksen harrastajilta.

Ethereum ei ole vain merkittävä muutos vallitsevaan tilanteeseen, se mahdollistaa myös uusien sovellusten nopean kehittämisen ja käyttöönoton, jotka esittävät kapealla ratkaisuja eri teollisuudenaloille.

Vaikka Ethereumin hyödyllisyys on ilmeinen ohjelmoijille ja koko tekniikkamaailmalle, monilla tekniikkaa vähemmän ymmärtävillä ihmisillä on vaikeuksia ymmärtää sitä. Olemme suunnitelleet tämän oppaan houkuttelemaan sekä väkijoukkoja että altistamaan kaikki salauksen aloittelijoista ja välittäjistä tälle mahdollisesti muuttuvalle kryptovaluutalle..

Ethereum vs. Bitcoin

Jos olet kiinnostunut Ethereumista, sinulla on todennäköisesti jonkinlainen perustiedot Bitcoinista.

Kaikki kryptovaluutat väistämättä verrataan Bitcoiniin, ja se suoraan sanottuna tekee niistä ymmärtämisen paljon helpompaa.

Bitcoin lanseerattiin vuonna 2009 maailman ensimmäisenä kryptovaluuttana, jonka ainoana tavoitteena on luoda hajautettu yleinen valuutta. Tämä valuutta ei vaadi välittäjärahoituslaitoksia, mutta silti varmistaa turvalliset ja pätevät liiketoimet. Tämän mahdollisti vallankumouksellinen tekniikka nimeltäestoketju.”

Lohkoketju on digitaalinen pääkirja, joka jatkuvasti tallentaa ja tarkistaa tietueita. Sitä käytetään seuraamaan ja tarkistamaan Bitcoin-tapahtumia. Koska viestivien solmujen maailmanlaajuinen verkko ylläpitää lohkoketjua, se on melko katoamaton. Kun uusia lohkoja lisätään verkkoon, niitä validoidaan jatkuvasti.

Kuten Bitcoin, Ethereum on hajautettu julkinen blockchain-verkko. Vaikka sekä Ethereum että Bitcoin ovat kryptovaluuttoja, joilla voidaan käydä kauppaa käyttäjien kesken, näiden kahden välillä on monia merkittäviä eroja.

Esimerkiksi Bitcoin käyttää lohkoketjua digitaalisen valuutan omistajuuden seuraamiseen, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan vertaisverkossa olevan elektronisen kassajärjestelmän. Toisaalta Ethereum, keskittyy sovelluksen ohjelmointikoodin suorittamiseen. Sovelluskehittäjät käyttävät sitä suurelta osin palveluiden ja transaktiomaksujen maksamiseen Ethereum-verkossa.

Sekä Bitcoin että Ethereum ovat “hajautettuja”, mikä tarkoittaa, että niillä ei ole keskitettyä valvontaa tai liikkeeseenlaskijaa. Asianomaiset kaivostyöläiset hoitavat jokaista verkkoa vahvistamalla tapahtumia ansaitsemaan joko bitcoinia (Bitcoinille) tai eetteriä (Ethereumille).

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia tehdä eroa, sanat Tohtori Gavin WoodYksi Ethereumin perustajista voi auttaa:

Tohtori Gavin Woode, Ethereumin perustaja“Bitcoin on ennen kaikkea valuutta; tämä on yksi tietty lohkoketjun sovellus. Se ei kuitenkaan ole kaukana ainoasta sovelluksesta. Aiempi esimerkki samankaltaisesta tilanteesta on sähköposti, joka on yksi erityinen Internetin käyttö, ja joka varmasti auttoi sitä popularisoimaan, mutta on monia muita. “

Tohtori Gavin Wood, Ethereumin perustaja

Ethereum on yksinkertaisesti blockchain-tekniikan soveltaminen täysin eri tarkoitukseen.

Mikä on Ethereum?

Yksinkertaisesti sanottuna Ethereum on blockchain-pohjainen hajautettu alusta, johon voidaan rakentaa hajautettuja sovelluksia (Dapps).

 • Muista, että blockchain on tietokanta, jossa ei ole keskuspalvelinta, joka seuraa jokaista tapahtumaa ja vaihtoa. Suurin osa kryptovaluutoista ja hajautetuista projekteista toimii jossakin blockchain-sovelluksessa.
 • Siirtymme hajautettuihin sovelluksiin, joita kutsutaan dappeiksi, myöhemmin tarkemmin, mutta tiedämme vain, että ne ovat sovelluksia, jotka palvelevat tiettyä tarkoitusta käyttäjälle. Kiinnitä turvavyöt, jotkut näistä dappeista ovat hämmästyttäviä.

Ethereumin vetovoima on, että se on rakennettu tavalla, joka antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda älykkäitä sopimuksia. Älykkäät sopimukset ovat komentosarjoja, jotka suorittavat tehtäviä automaattisesti, kun tietyt ehdot täyttyvät. Esimerkiksi älykäs sopimus voisi teknisesti sanoa: “maksa Janelle 10 dollaria, jos hän lähettää 1000 sanan artikkelin vuohista 15. syyskuuta 2018 mennessä”, ja se maksaisi Janelle, kun ehdot täyttyvät..

Nämä älykkäät sopimukset toteuttaa Turingin täydellinen Ethereum Virtual Machine (EVM), jota ylläpitää kansainvälinen julkinen solmuverkosto.

Ethereum-verkon kryptovaluutta kutsutaan eetteri. Eterillä on kaksi erilaista tehtävää:

 1. Kompensoi kaivostoiminnan täydet solmut, jotka käyttävät verkkoaan. Tämä pitää asiat sujuvasti hallinnollisella tasolla.
 2. Palkkaa ihmisille älykkäillä sopimusehdoilla. Tämä motivoi käyttäjiä työskentelemään Ethereum-alustalla.

Jos olet edelleen hieman hämmentynyt, älä huoli. Taustalla oleva tekniikka on monimutkainen jopa pintatasolla.

Tämän oppaan lopussa ymmärrät Ethereumia paremmin kuin 99,999% siellä olevista ihmisistä … ja se on melko hyvä alku!

Käymme läpi asioita, kuten Ethereumin toiminta, Ethereumin historia ja joitain jännittäviä dappeja, jotka kulkevat Ethereum-alustalla.

Tervetuloa villiin ratsastukseen: Ethereum

Vuonna 2011, 17-vuotias Kanadan venäläinen-kanadalainen poika nimeltä Vitalik Buterin sai tietää isältään Bitcoinista. Buterinista tuli Bitcoin Magazinen perustaja ja julkaisun johtava kirjoittaja. Buterin toimii tällä hetkellä Ledger. Vertaisarvioituna tieteellisenä päiväkirjana Ledger julkaisee alkuperäisiä tutkimusartikkeleita kryptovaluutasta ja lohkoketjutekniikasta. Julkaisu osoittaa kiinnostusta mihin tahansa lohkoketjuun liittyvään aiheeseen matematiikassa, tietojenkäsittelytieteessä, tekniikassa, oikeustieteessä ja taloustieteessä.

Vuonna 2013, Vieraillessaan kehittäjillä ympäri maailmaa, jotka olivat innostuneita ohjelmoinnista, Buterin julkaisi valkoisen kirjan, jossa ehdotettiin Ethereumia.

Vuonna 2014, Buterin putosi Waterloon yliopistosta saatuaan Thiel -jäsenyys 100 000 dollaria työskentelemään Ethereumissa kokopäiväisesti.

Vuonna 2015, Ethereum-järjestelmä otettiin käyttöön.

Vuonna 2017, Ethereum saavutti 36 miljardin dollarin korkokannan.

Tarkoitatpa sitten tätä investointien näkökulmasta, tekniikan näkökulmasta vai historian todistajaa; Ethereum on erittäin jännittävä.

Buterinin tavoitteena oli tuoda sama hajauttaminen Bitcoinista muuhun kuin vain valuuttaan. Tämä voidaan saavuttaa rakentamalla täysimittainen Turing-täydellinen ohjelmointikieli Ethereumin lohkoketjuun.

Ethereumin valkoinen paperi kerrotaan yksityiskohtaisesti joistakin mahdollisista käyttötapauksista, jotka kaikki voidaan rakentaa Ethereum-verkon hajautettujen sovellusten kautta. Luetteloa voidaan jatkaa:

 • Tunnusjärjestelmät
 • Rahoitusjohdannaiset
 • Identiteetti- ja mainejärjestelmät
 • Tiedostojen tallennus
 • Pankkitoiminta
 • Keskitetyt autonomiset organisaatiot
 • Vakuutus
 • Tietosyötteet
 • Pilvilaskenta
 • Ennustemarkkinat

Rakentamalla nämä sovellukset Ethereum-verkkoon nämä dappit voivat hyödyntää Ethereumin lohkoketjua sen sijaan, että heidän tarvitsisi luoda omia.

Ethereumin perustajaryhmä

Ethereumin perustajaryhmä vuonna 2014 koostui Vitalik Buterinista, Mihai Alisielta, Anthony Di Ioriosta ja Charles Hoskinsonista, mikä herätti Joseph Lubinin huomion liittyä joukkueeseen. Lubin muutti perustamaan nyt lähes 1 000 työntekijän Brooklynissa sijaitsevan “venture production studio” ConsenSysin.

Huhutaan olevan yksi Ethereumin joukosta suurimpia ostajia, Lubin, joka oli rahoittanut ConsenSysia Bitcoins-varastollaan, kertoi aloittaneensa eräiden eettereiden myynnin viime vuonna yrityksen kehityksen rahoittamiseksi.

Ethereumin virtuaalikone

Varhaiset blockchain-sovellukset, kuten Bitcoin, sallivat käyttäjille vain joukon ennalta määriteltyjä toimintoja. Esimerkiksi Bitcoin luotiin yksinomaan toimimaan kryptovaluuttana.

Toisin kuin nämä varhaiset blockchain-projektit, Ethereum antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda omia toimintojaan. Ethereumin virtuaalikone (EVM) tekee tämän mahdolliseksi. Ethereumin ajonaikaisena ympäristöön EVM toteuttaa älykkäät sopimukset. Koska jokainen Ethereum-solmu käyttää EVM: ää, siihen rakennetut sovellukset hyödyntävät hajauttamista ilman, että heidän tarvitsee rakentaa omaa lohkoketjuaan.

Älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimukset ovat tietokonekoodijonoja, jotka voidaan suorittaa automaattisesti, kun tietyt ennalta määrätyt ehdot täyttyvät.

Sen sijaan, että nämä sopimukset vaativat yhtä keskusviranomaista sanomaan “jee” tai “ei”, nämä sopimukset ovat itse toimivia. Tämä ei ainoastaan ​​tehosta koko prosessia, vaan myös oikeudenmukaisempaa ja objektiivisempaa.

Esimerkiksi yksinkertainen älykkään sopimuksen käyttötapaus olisi:

 • Jim haluaa lyödä vetoa Sarah 100 Etherille (ETH), että ETH: n hinta on yli 1000 dollaria 30. elokuuta 2018.
 • He sopivat tietosyötteestä, jota käytetään ETH-hinnan määrittämiseen.
 • He kukin tallettavat 100 ETH älykkääseen sopimukseen, ja voittaja vie koko 200 ETH.
 • Tietosyötteestä kysytään 30. elokuuta 2018 ja sopimus toteutuu välittömästi rahan lähettäminen voittajalle.

Älykkäässä sopimuksessa Jim ja Sarah eivät tarvitse luottaa toisiinsa. Heidän on vain luotettava tietosyötteeseen.

Muista, että tämä on vain hyvin yksinkertainen esimerkki. Monet älykkäät sopimukset ovat erittäin monimutkaisia ​​ja voivat tehdä ihmeitä.

Takeaway: Älykkäät sopimukset voivat automatisoida erilaisia ​​tehtäviä ilman välittäjiä. Älykäs sopimus tarvitsee vain siihen kirjoitetut mielivaltaiset säännöt.

Ethereumin haasteet ja aloitteet

Pelkästään rahoitustoimien käsittely aiheuttaa erittäin monimutkaisia ​​ongelmia luotettavuuden ja turvallisuuden kannalta. Ja koska Ethereum-verkko käsittää yleiskäyttöisen lohkoketjun, joka käsittelee muita varoja kuin rahaa, monimutkaisempia haasteita syntyy pelkkien rahoitustoimien lisäksi. Tulevaisuuteen siirtyminen Ethereum kohtelee skaalautuvuutta, energiankulutusta, turvallisuutta, yksityisyyttä ja hajauttamista koskevia kysymyksiä.

Rahan ulkopuolella

Yleiskäyttöisenä lohkoketjuna Ethereum tarvitsee mekanismin edustamaan muuta omaisuutta kuin rahaa. ERC-721-standardi on luotu kuljettamaan ainutlaatuisia arvoesineitä. ERC-lyhenne tarkoittaa Ethereum Request for Comment ja tarjoaa muodollisen prosessin Ethereum-säätiölle tuotteen parantamiseksi. ERC-721-standardi ajoi alun perin erittäin onnistuneiden CryptoKitties-keräilyesineiden kehittämisen, mutta se mahdollistaa minkä tahansa digitaalisen omaisuuden esittämisen.

Casper Ystävällinen lopullisuus -gadget

Mikä tahansa lohkoketju luottaa luotettavaan, oikeudenmukaiseen, turvalliseen ja luotettavaan konsensusprotokollaan tapahtumien sijoittamiseksi järjestelmään. Kuten Bitcoin, Ethereum käyttää työtodistusta (PoW), mutta Ethereum-lohkoketju aikoo toteuttaa Proof of Stake (PoS) -algoritmin.

Ethereum Casper

Casperin lopullinen gadget toteuttaa PoS: n itsenäisenä moduulina. Itsenäisenä moduulina Casper asuu nykyisen PoW-järjestelmän päällä, mikä tekee Ethereum-verkosta sekä PoW: n että PoS: n hybridijärjestelmän. Myös itsenäisenä moduulina tämä mahdollistaa verkon PoW-osan poistamisen myöhemmin.

Casper PoS -protokolla hyödynsi peliteorian kannustimia järjestelmän eheyden ylläpitämiseksi. Se tarjoaa myös paremman turvallisuuden edut ja vähentää PoW-kaivostoiminnan vaatimaa valtavaa energiankulutusta.

Korkeuden skaalaus

Skaalaus on suuri haaste Ethereumille, kuten muillekin lohkoketjuille. Skaalaus määrittää järjestelmän kyvyn käsitellä suurta ja kasvavaa työmäärää osoittamatta järjestelmälle rasitusta tai rasitusta. Ajattele tätä sekä järjestelmän tehona ja tehokkuutena tehtävien suorittamiseen että myös käyttäjäkokemuksen haasteena. Jos käyttäjä odottaa vastausta liian kauan napsauttamalla painiketta, turhautumistulokset ja käyttäjät luopuvat järjestelmästä.

Verkko kohtasi tämän ongelman myös alkuaikoina. Ensimmäisissä verkkosovelluksissa jokainen käyttäjän verkkosivulle tekemä toiminto johti siihen, että koko sivu on ladattava uudelleen palvelimelta ja renderöitävä uudelleen asiakkaan selaimella. Web 2.0 tuli mukaan, otti käyttöön mahdollisuuden päivittää vain sivun asiaankuuluva osa, ja reagoivista käyttöliittymistä tuli Internetin normi.

Vitalik Buterin skaalaus

Vitalik Buterin tunnistaa skaalauksen ensisijaiseksi huolenaiheeksi, johon on puututtava blockchain-tekniikassa. Hän esitti seuraavat kommentit syyskuussa 2017 Naval Ravikantin haastattelussa Disrupt SF 2017 -konferenssissa.

”Bitcoin käsittelee tällä hetkellä hieman alle kolmea tapahtumaa sekunnissa; ja jos se menee lähelle neljää, se on jo huippukapasiteetilla. Ethereum on tehnyt viime päivinä viisi sekuntia. Ja jos se ylittää kuusi, se on myös huippukapasiteetilla. Toisaalta Uber keskimäärin – 12 ratsastaa sekunnissa, PayPal – useita satoja, Visa – useita tuhansia, suuret pörssit – kymmeniä tuhansia. Ja jos haluat mennä esineiden internetiin, puhut satojatuhansia … “

Plasman uusi veri tuo uutta elämää verkostoon

Mitä salamaverkko tuo Bitcoinille, plasma tuo Ethereumiin. Joseph Poon (Lightning Network -protokollan luoja) ja Vitalik Buterin suunnittelevat ja suunnittelevat yhdessä Plasmaa.

Salaman ja plasman kaltaiset ponnistelut helpottavat verkon stressiä viemällä työn offline-sivuketjuun. Käyttäjät suorittavat useita tapahtumia ajan mittaan sivuketjun kanavalla käyttämättä päälohkoketjua tässä vaiheessa. Kun useita tapahtumia on suoritettu, näiden tapahtumien lopullinen tila siirtyy päälohkoketjuun yhtenä tapahtumana yhdellä maksulla. Useita vuorovaikutuksia prosessoitaviksi, jolloin pelkkä lohkoketjun toiminta vähenee, mikä vähentää resurssien kuormitusta ja parantaa skaalautuvuutta.

Uinti sirpaleiden kanssa

Tietojenkäsittelytiede on taitoa laittaa jotain jonnekin ja hakea sitten, kun haluat. Ainoastaan ​​tarvitsemasi säilyttäminen tavalla, joka tekee hakemisesta yksinkertaista ja tyylikästä, ja vain mitä tarvitset, ja tekemällä kaikki mahdollisimman nopeasti, määritellään tehokkuus. Sharding on tekniikka tietojen tallentamiseksi tehokkaalla tavalla hakun parantamiseksi. Ja tehokkuus määrää skaalautuvuuden.

Sharding määrittelee periaatteessa tapat jakaa tiedot erillisiksi paloiksi ja tallentaa ne erikseen. Näin ollen sinun on käsiteltävä vain pientä palaa, joka sisältää kiinnostavat tiedot, eikä kahlata läpi kaikkia koko järjestelmän sisältämiä tietoja. Tietokantatekniikka on pitkään käyttänyt sirpoutumista skaalautuvuuden lisäämiseksi, ja nyt Ethereum Foundation tutkii, kuinka sirpaloituminen voi parantaa blockchain-tekniikkaa.

Kadonneen arkin raiden

Samoin Raidenilla on myös sivuketjun kyky samanlainen kuin valaistuksessa ja plasmassa. Raiden ei ole Ethereum-säätiön projekti, vaan riippumattoman yrityksen tuote.

Hajautetut sovellukset (Dapps)

Suurimmalla osalla meistä on melko hyvä käsitys siitä, mikä sovellus (sovellus) on. Sovellus määritellään muodollisesti ohjelmaksi tai ohjelmistoksi, joka on suunniteltu ja kirjoitettu täyttämään käyttäjän tietty tarkoitus. Käytämme sovelluksia joka päivä: Sovellusten avulla voimme tarkistaa pankkitaseemme, selata live-syötteitä kuvista tai jopa käynnistää Flappy Birdin unohduksiin.

Ota nyt tämä määritelmä ja ~ * ~ hajauta ~ * ~ se. Dappit palvelevat samankaltaisia ​​toimintoja, mutta ne toimivat koko solmujen verkossa keskitetyn lähteen sijaan. Se, että ne ovat hajautettuja, antaa dappsille valtavan edun perinteisiin sovelluksiin verrattuna.

Tiedät, kun Instagram on poissa käytöstä koska palvelin on poissa käytöstä? Tätä ei tapahdu dappien kanssa. Entä kun Zomato hakkeroitiin ja paljastanut 17 miljoonan ihmisen tiedot? Tätä ei myöskään tapahdu.

Lisäksi Dappit ovat:

 • Avoin lähdekoodi – Dappin avulla käyttäjät voivat tarkastella sovelluskoodia sekä käyttöliittymässä että backendissä. Ei hölynpölyä “anna meidän käyttää sijaintiasi” hölynpölyä, ellei toisin mainita.
 • Autonominen – Dappit toimivat automaattisesti niihin koodattujen sääntöjen mukaan. Ei tilaa ulkopuoliselle korruptiolle.
 • Suojattu – Tiedot ja protokollat ​​tallennetaan lohkoketjuun kryptografisesti. Ei hakkereita.
 • 100% käyttöaika – Lohkoketju on aina käynnissä, mikä tarkoittaa dappien seisokkeja nolla. Ei kaatumisia.
 • Helpompi toteuttaa – Kehittäjien, jotka haluavat hyödyntää blockchain-tekniikkaa, ei tarvitse luoda uutta blockchain-ketjua. Kehys on olemassa, mikä säästää dapp-luojia paljon aikaa ja vaivaa, joka käytetään potentiaalisen alikehyksen luomiseen. Toimiakseen tässä hajautetussa verkossa dappit maksavat vain transaktiomaksut.

Monissa tapauksissa käyttöliittymän käyttäjät eivät voi edes erottaa dappeja tavallisista sovelluksista. Dappit käyttävät yleensä HTML / JavaScript-verkkosovelluksia kommunikoimaan estoketjun kanssa ja näyttävät käyttäjiltä samoilta kuin monet sovellukset, joita jo käytät tänään.

Pystyykö todellinen tappajasovellus seisomaan

Vaikka Bitcoin tarjoaa verkoston rahoitustoimia varten, Ethereum pyrkii tarjoamaan alustan hajautetulle sovelluskehitykselle. Viime kädessä ohjelmointialusta edellyttää, että siihen rakennetut hyvät sovellukset otetaan vakavasti. CryptoKitties sai jonkin aikaa suosiota, mutta odotamme edelleen, kuinka hyvin Ethereum toimii sovelluskehityksen perustana.

Quartz kysyi Vitalik Buterinilta: “Mitä hajautettuja sovelluksia pidät mielenkiintoisina? 14. syyskuuta 2017. Hän vastasi seuraavasti:

”On muutama luokka, joka kukoistaa jo. Jotkut niistä ovat erilaisia ​​rahoitussovelluksia, rahoitussopimuksia, johdannaisia, kuten Maker. Pelit ovat toinen. Ei-taloudellisessa tilassa henkilöllisyyden todentaminen on tulossa iso. Ennustemarkkinoilla Augur ja Gnosis ovat melko menestyviä. Ei-aivan taloudellisessa tilassa on myös mielenkiintoinen asia nimeltä Akasha. Se on Ethereum-pohjainen foorumi, joka käyttää eetteripohjaisia ​​kryptovaluuttamekanismeja sellaisten asioiden hallintaan kuin ylös- ja alahälytys sekä roskapostin ehkäisy. “

Ethereum Dapps -kotelot

Kiinnitä turvavyöt ja saat Twitter-sormesi valmiiksi, on vihdoin aika tutustua tämän oppaan mielenkiintoisimpaan osaan.

Ethereumin risteys todellisen maailman kanssa on päällystetty innovaatioilla ja häiriöillä. Ethereum-verkostoon on jo rakennettu valtava määrä sekä suoria että kehitteillä olevia hankkeita. Tässä on vain joitain näistä menestyneimmistä ja lupaavimmista.

mikä on golem gnt

Golem: Golem-projektin tavoitteena on tehdä maailmanlaajuinen supertietokone helposti kaikkien saataville. Se on pohjimmiltaan ensimmäinen hajautettu laskentatehon jakamistalous. Globaalina markkinana käyttäjät voisivat ansaita rahaa “vuokraamalla” käyttämättömän laskentatehonsa tai käyttää rahaa supertietokoneen saamiseksi. Odota, oletko koskaan käyttänyt supertietokonetta? Supertietokoneet maksavat välillä miljoona dollaria ja hyvä osa miljardista dollarista. Nykyaikaisella Tianhe-2-supertietokoneella on noin 18 400 Playstation 4: n teho. Golemin tavoitteena on saada tällainen valta helposti saataville kaikkialla maailmassa äärettömän pienin kustannuksin.

Tutustu Golem-aloittelijan oppaaseen.

mikä on augur

Augur: Augurin tavoitteena on käyttää hajautettua verkkoa tehokkaan ennustustyökalun luomiseen ennustemarkkinoita käyttämällä. Augur palkitsi käyttäjiä tulevaisuuden tapahtumien oikeasta ennustamisesta. Vaikka pintatasolla se saattaa tuntua vain hajautetulta vedonlyöntiympäristöltä (mikä on silti paljon arvoista), Augur voisi tarjota tehokkaita ennakoivia tietoja käytännöllisesti katsoen mille tahansa teollisuudelle. Ennustemarkkinat ovat tarkempia ennustamisessa kuin yksittäiset asiantuntijat, perinteiset mielipidetutkimukset ja kyselyt.

Tutustu Augurin aloittelijan oppaaseen.

mikä on kansalaista

Kansalainen: Civic pyrkii suojaamaan käyttäjän identiteettejä ja tarjoamaan blockchain-pohjaisen, turvallisen, edullisen ja on-demand-pääsyn henkilöllisyyden vahvistamiseen. Tämä paitsi estäisi ja tarjoaisi käyttäjille apua henkilöllisyyspetoksissa, mutta poistaisi myös jatkuvien henkilötietojen ja taustatarkastusten tarpeen. Ajattele, kuinka monta kertaa olet jättänyt sosiaaliturvatunnuksesi jonkun avustajan luo ja näet Civicin edut.

Tutustu Civic Beginner’s Guide -oppaaseen.

omisego (OMG)

OmiseGO: OmiseGO-visio on ratkaista rahoituslaitosten, jalostajien ja yhdyskäytävien ongelmat ja tehottomuudet mahdollistamalla hajautettu vaihto julkisella lohkoketjulla pienemmillä kustannuksilla ja suurella määrällä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi suorittaa rahoitustapahtumia, kuten maksuja, palkkatalletuksia, B2B-kaupankäyntiä, toimitusketjun rahoitusta, varainhoitoa ja kanta-asiakasohjelmia tarvitsematta luottaa yhteen palvelimeen … ja ilman kohtuuttomia palkkioita! Järjestelmä on rakennettu tavalla, joka antaa parhaan valuutan (fiat tai hajautettu) voiton.

Tutustu OmiseGO-aloittelijan oppaaseen.

mikä on storj

Storj: Storjin tavoitteena on antaa käyttäjille mahdollisuus vuokrata ylimääräinen kiintolevytila ​​vastineeksi salauksesta STORJ. Käyttäjät voisivat siis myös käyttää Storjia vuokraamaan lisää kiintolevytilaa.

Nämä ovat vain kourallinen erilaisia ​​sovelluksia, jotka kaikki toimivat Ethereum-alustalla. Dappsilla erottuu todella se, kuinka heidän perustajansa pystyy “keräämään” todellista pääomaa myymällä rahakkeita. Perinteisten sovellusten on etsittävä ulkopuolisia sijoituksia tai listautumisantia, mutta dapp voi yksinkertaisesti “ICO: n” ja kerätä yrityksen rakentamiseen tarvittavan pääoman. Vaikka tämä poistaa kitkan rahoitusprosesseista, se on valitettavasti myös mahdollistanut ICO: lle monien ala-arvoisten sovellusten hyödyntämisen ja hyödyntämään innokkaita keinottelijoita.

Tutustu Storj-aloittelijan oppaaseen.

Jos haluat lisää dappeja, tutustu Dappien tila.

Ethereum vs Bitcoin: Jatkuu

Nyt kun sinulla on kunnollinen käsitys siitä, mikä Ethereum on ja miten se toimii, on hyödyllistä tarkastella uudelleen sen vertailua Bitcoiniin teknisellä tasolla.

Vaikka nämä kaksi kryptovaluuttaa palvelevat eri tarkoituksia, Ethereum tarjoaa useita etuja Bitcoiniin nähden:

 1. Lyhyemmät estoajat – Ethereumissa lohkoja louhitaan noin 15 sekunnin välein verrattuna Bitcoinin 10 minuutin nopeuteen. Tämä lyhyempi aika antaa lohkoketjun aloittaa nopeammin transaktiotietojen vahvistamisen, vaikka se tarkoittaa myös enemmän orpoja lohkoja.
 2. Hienostuneempi maksurakenne – Ethereumin transaktiomaksut perustuvat varastointitarpeisiin ja verkon käyttöön. Bitcoin-tapahtumia rajoittaa lohkon koko ja ne kilpailevat keskenään.
 3. Kehittyneempi kaivostoiminta – Bitcoinin louhinta vaatii tällä hetkellä ASIC: itä (Application-Specific Integrated Circuits), mikä vaatii suuren määrän pääomasijoituksia. Ethereumin kaivosalgoritmi suunniteltiin ASIC-vastustusta silmällä pitäen, tasoittamalla siten toimintaedellytyksiä ja auttamalla kaivostoiminnan hajauttamisessa.

Ethereum toimii epäilemättä tällä hetkellä paremmin kuin Bitcoin valuuttana. Ethereumin avulla voit lähettää tapahtumia luotettavasti nopeammin, maksaa pienempiä transaktiomaksuja, ja minun kaikkein kannattavammalla nopeudella (vaikka sillä on vielä kaatumisia kaivostyöläisille).

Lue: Onko Ethereum Mining kannattava?

Bitcoinilla on kuitenkin suhteellisen vakaampi hinta – ja siksi se toimii parempana arvon säilytysvaihtoehtona – kaupankäynnin ja arvon varastoinnin näkökulmasta. Ethereum on paljon nuorempi, mutta se on peittänyt huomattavan määrän maata viime vuosina. Vaikka Ethereum näyttää varmasti lupaukseksi valuuttana, sen todellinen potentiaali piilee Bitcoinin koodissa olemattomissa ominaisuuksissa.

DAO: Ongelma paratiisissa

Tunnetuin DAO tunnettiin yksinkertaisesti nimellä DAO. Lähes identtinen nimi aiheuttaa paljon sekaannusta ihmisille ja antaa DAO: lle huonon maineen.

DAO oli hajautettu itsenäinen organisaatio, joka toimi pääasiassa omana sijoittajasuuntautuneena pääomasijoitusrahastona. Sillä ei ollut tavanomaista hallintorakennetta tai hallitusta, se ei ollut sidottu mihinkään tiettyyn hallitukseen, ja sen sijaan se toimi avoimen lähdekoodin avulla. DAO perustettiin antamaan rahoittajille valta äänestää siitä, mistä dappit ansaitsivat investoinnin DAO-merkkien kautta.

Dappsilla oli jonkin verran hyväksymisprosessi:

 1. Ethereum-yhteisön arvostettujen hahmojen luetteloon
 2. Saa äänestää niiltä, ​​joilla on DAO-merkkejä
 3. Hanki 20%: n hyväksyntä äänestyksessä saadaksesi osan DAO: n varoista, joita he tarvitsevat aloittaakseen.

DAO on tunnetuin historiansa suurimmasta joukkorahoituskampanjasta, joka kerää yli 150 miljoonaa dollaria eetterissä yli 11 000 sijoittajalta. DAO on myös pahamaineinen siitä, että hän on hakkeroitu 50 miljoonalla dollarilla. Tämä hakkerointi aiheutti väistämättä hajoamisen Ethereum-yhteisössä ja loi sen, minkä tunnemme nyt nimellä Ethereum (ETH) ja Ethereum Classic (ETC)..

Ethereum Classic

Hakkerointi tapahtui DAO: n “Split Function”: n takia. Rahoittajat, jotka halusivat irtautua DAO voisi käyttää sen “Split Function”, joka antaisi heille takaisin eetterin he olivat sijoittaneet. Ainoa ehto oli, että nykyisten rahoittajien oli pidettävä eetterinsä 28 päivää ennen kuin he voisivat vetää ne pois.

17. kesäkuuta 2016 tuntematon henkilö tai ihmisryhmä hyödynsi Split-toiminnon suojauksen raukeamista yksinkertaisella rekursiivisella toiminnolla. Tämä turhauttavan helppo hakkerointi antoi hakkereille mahdollisuuden toistaa pyyntönsä peruuttaa samat DAO-tunnukset useita kertoja, ennen kuin järjestelmä rekisteröi sen 50 miljoonaksi dollariksi.

Uutiset tästä hakkeroinnista loivat kaaoksen Ethereum-yhteisössä. Vaikka tällä hakkeroinnilla ei ollut mitään tekemistä Ethereum-alustan ja kaiken tekemisen kanssa DAO-alustan kanssa, monet Ethereum-yhteisön jäsenet investoivat DAO: han. Koko yhteisöllä oli 28 päivää aikaa löytää ratkaisu, joka päätyi “haarautumaan” – pysäyttämään nykyinen lohkoketju kokonaan ja luomaan jotain uutta tyhjästä.

dao hakata

Uusi Ethereum (ETH) on haarukan tulos ja on lähinnä lohkoketju ennen hakkerointia. Vanha Ethereum (Ethereum Classic – ETC) on edelleen käynnissä alkuperäisen lohkoketjun kanssa.

Suurin osa Ethereum-yhteisöstä, mukaan lukien Ethereumin perustajat, kääntyivät ETH: n kanssa, ja pieni vähemmistö pysyi uskollisena alkuperäiselle blockchainille.

Ethereumin tulevaisuuden päivitykset: tulevaisuuden pitkä tie

Ohjelmisto ei lakkaa muuttuvasta, ennen kuin ihmiset lopettavat sen käytön. Ethereumin säätiö seuraa a tiekartta järjestelmän tulevista muutoksista ja parannuksista. Mikään järjestelmä ei koskaan toimi tarpeeksi nopeasti, joten skaalaus kehittyy edelleen. Tietosuoja on edelleen ensiarvoisen tärkeää, ja nollatiedon todisteiden tutkimusta jatketaan. Hajautetut järjestelmät vaativat jatkuvaa huomiota turvallisuuteen. Monet tulevaisuuden näkökohdat ovat tuntemattomia. Jotkut uudet ja suositut sovellukset, joita ei vielä ole markkinoilla, saattavat vaatia järjestelmältä uusia ominaisuuksia. Maailman muuttuessa Ethereum kehittyy edelleen.

Ethereumin tulevaisuus on valoisa, mutta se ei ole mahdollinen epävarmuus.

Merkittävä tapahtuma horisontissa on Metropolis-haarukka, joka on tarkoitus tapahtua syyskuun lopulla. Tämä kova haarukka osoittaa joitain tärkeitä päivityksiä alustalle, mukaan lukien:

 1. Lisääntynyt nimettömyys uusilla nollatiedon todisteilla tai “zk-SNARKilla”. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat suorittaa liiketoimia paljon turvallisemmalla nimettömyystasolla kuin koskaan ennen.
 2. Älykkäitä sopimuksia ja ohjelmointia on paljon helpompi työskennellä. Kaasua mukautetaan myös laskujen asettamista varten.
 3. Peittäminen lisää verkon turvallisuutta. Käyttäjät voivat määrittää osoitteen, johon heillä on yksityinen avain, ja tämä suojaa heitä kvanttitietohakkeroinnilta.
 4. Päivitettyyn sisältyy “vaikeuspommi”, mikä tarkoittaa, että kaivostoiminnasta tulee paljon vaikeampi. Tämä on merkittävä askel, kun Ethereum siirtyy työn todistamisesta (PoW) työn todistamiseen (PoS)..

Emme tiedä, miten tämä kova haarukka vaikuttaa Ethereumin hintaan, koska markkinat voivat sopeutua monin eri tavoin. Jos päivitykset houkuttelevat enemmän käyttäjiä, hinta voi nousta. Jos kaivostoiminta vaikeutuu ja hidastuu, hinta voi kuitenkin laskea.

Seuraavaa päivitystä Metropoliksen jälkeen kutsutaan Serenityksi, jonka pitäisi lisätä vakautta ja kannustaa lisäämään investointeja.

Lopulliset ajatukset

Vaikka Ethereumin ympärillä on paljon spekulatiivista kiinnostusta, on tärkeää huomata, että Ethereum- ja dapp-yhteisöt keskittyvät hyvin konkreettisen tulevaisuuden rakentamiseen.

Ethereum on blockchainin ilmiömäinen sovellus, ja se on mahdollistanut satojen projektien olemassaolon.

”Blockchain ratkaisee manipuloinnin ongelman. Kun puhun siitä lännessä, ihmiset sanovat luottavansa Googleen, Facebookiin tai pankkeihinsa. Mutta muu maailma ei luota niin paljon organisaatioihin ja yrityksiin – tarkoitan Afrikkaa, Intiaa, Itä-Eurooppaa tai Venäjää. Kyse ei ole paikoista, joissa ihmiset ovat todella rikkaita. Blockchainin mahdollisuudet ovat korkeimmat maissa, jotka eivät ole vielä saavuttaneet tätä tasoa. “

Vitalik Buterin, Ethereumin perustaja

Ethereumin perustajien ensisijainen tavoite ei ole luoda kryptovaluutta, joka tekee keinottelijoista tonnin rahaa; se muuttaa maailmaa. Ethereum-yhteisö houkuttelee ideologisia kannattajia samalla tavalla kuin Bitcoin ja muut salausvaluutat, mutta sen käyttötapaukset antavat sille elämän paljon enemmän kuin muut kolikot.

Kuinka ostaa Ethereumia

Helpoin tapa ostaa Ethereumissa on käyttää kryptovaluutan vaihtoa. Olemme koonneet luettelon parhaista pörsseistä, joista voit ostaa Ethereumia. Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedot näistä vaihdoista sekä linkit yksittäisiin arvosteluihin ja käyttöoppaisiin.

Jos olet uusi salausvaluutan maailmassa, Coinbase tarjoaa yhden yksinkertaisimmista tavoista ostaa, myydä ja tallentaa Ethereumia.

Säännöllisestä kaupankäynnistä kiinnostuneet seuraavat pörssit saattavat sopia paremmin tarpeisiisi:

 • Kaksoset
 • Kraken
 • GDAX
 • Bittrex
 • CEX.IO

Kuinka ostaa Ethereumia

Etusivu »Oppaat» Mikä on Ethereum? | Ultimate Beginners ’Guide

Toimittajan huomautus: artikkeli päivitetty 9.7.2018. Kiitos Wilton Thornburgille!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me