Zavedení fondu ve výši 100 milionů dolarů na medvědí trh je odvážné dobrodružství, ale podle jeho vzhledu je tým Algo Capital nadšený, že může těžit z vysokého potenciálu projektů kryptoměny a blockchainu.

Algo Capital, skupina rizikového kapitálu zaměřená na blockchain, bude investovat do rozvíjejících se disruptorů, které chtějí v příštích deseti letech stavět na decentralizované platformě Algorand. Společnost byla založena profesorem MIT, průkopníkem kryptografie a nositelem Turingovy ceny Silvio Micali Algorand Protokol se snaží získat trakci jako decentralizovaná platforma v době, kdy mnoho platforem bojuje s trhem.

CoinCentral ve spojení s Algo Capital Managing Partners Arul Murugan a David Garcia a generální ředitel Algorandu Steve Kokinos.

Jak vypadá ideální složení portfolia společnosti Algo Capital se 100 miliony dolarů? Existuje tlak na brzké zapojení projektů, aby bylo možné rychleji rozvíjet síť Algorand?

Těšíme se, že začneme investovat, jakmile bude spuštěna hlavní síť Algorand. To je naplánováno na konec Q1. Mezitím jsme v procesu provádění due diligence s několika společnostmi. Věříme, že adopce a uživatelé jsou klíčem k vytváření a zachycení hodnoty, proto v počáteční fázi zaměříme naše portfolio na startupy s osvědčeným přizpůsobením trhu produktů a se skutečnou trakcí, abychom uživatelům přinesli. Budeme investovat do vysoce kvalitních infrastrukturních projektů i do aplikací.

V rámci Fáze 2 se snažíme investovat do projektů v dřívější fázi a úzce spolupracovat s inkubátory a rizikovými laboratořemi po celém světě. Navíc budeme mít obrovskou expozici vůči Algosu, rodné Algorandské minci, kterou budeme strategicky spravovat. Z kapitálu investovaného do startupů se snažíme nasadit 10% z toho v Algosu a zbývající (o 90% více) v USD.

Dále se snažíme využít zbývající podíly společnosti Algo k aktivní účasti v síti spuštěním uzlu v počáteční fázi bootstrappingu a jejich vsazením, abychom generovali další odměny pro fond.

Jak vypadá rozhodovací proces financování navrhovaných projektů? Projděte nás od hřiště až po uvedení produktu na trh.

Provedení velmi kritického procesu due diligence v současné rané fázi technologie je zásadní. V současné době je značný šum u všech různých aplikací slibovaných touto technologií.

Jak již bylo řečeno, na začátku zaměříme také náš rozhodovací proces, zejména v případech použití, kdy se prokázal použitelnost současného stavu technologie blockchain. Budeme se extrémně soustředit na produkt, nejen na technologii. Tým, produktový trh a schopnost škálovat budou tři klíčové aspekty v našem procesu hodnocení a rozhodování. Kromě kontroly podniku se budeme věnovat hloubkové technické hloubkové kontrole vedené naším technickým ředitelem.

Součástí našeho rozhodovacího procesu bude také centralizace vs. decentralizace v zásobníku aplikací, ekonomickém modelu a použití blockchainu. Budeme mít investiční výbor, který musí každou investici schvalovat. Po provedení investice bude jeden z partnerů v Algo Capital aktivně zapojen do startupu jako člen představenstva nebo role, která je vhodná, aby jim pomohla získat tržní trakci a dosáhnout růstu.

Proč se Algo Capital hodlá původně zaměřit na fintech aplikace pro ekosystém Algorand?

Naše počáteční zaměření je na fintech aplikace ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé, technologie blockchain je přirozeně připravena významně narušit finanční služby a zadruhé, Algorand je přirozeně vhodný pro řešení případů použití finančních služeb prostřednictvím svých vložených finančních primitiv, které jsou vloženy do protokolu. To umožní například vydávání aktiv s mnoha specifikacemi prostřednictvím jednoduchého používání operačních kódů bez nutnosti používat složité a neúčinné inteligentní smlouvy. Věříme, že Algorand bude díky těmto funkcím v budoucnu pohánět hlavní kapitálové trhy.

Jak společnost Algo Capital odděluje pšenici od plev při pohledu na navrhované projekty. Existují absolutní „nezbytnosti“, které tým nebo technologie vyžadují ke zvážení? Alternativně, jaké jsou červené vlajky, které nejčastěji vidíte brzdit blockchainové projekty od financování?

Jak již bylo zmíněno dříve, klíčové aspekty, které ve společnostech hledáme, jsou vhodnost pro produktový trh a schopnost škálovat. Mít silný tým, který dokáže vykonávat a doručovat, bude absolutní nutností.

Mezi hlavní rudé příznaky patří to, že nemáme minimální validaci přizpůsobení trhu s výrobkem, prosazování technologie blockchain k řešení problémů, které lze lépe řešit pomocí jiných řešení, a týmy bez jasné vize ani schopnosti na něm pracovat.

V takovém rodícím se odvětví se zdá, že k účasti a vedení svých portfoliových projektů je stále více zapotřebí investičních fondů. Jak bude Algo Capital zapojen do projektů, do kterých investují a podporují je?

Všichni čtyři partneři společnosti Algo Capital jsou bývalí podnikatelé v oblasti technologií a náš CTO má již několik let rozsáhlé a prověřené odborné znalosti v oblasti blockchainových technologií. Snažíme se vyhrnout rukávy a pomáhat našim portfoliovým společnostem aktivně přinášet zákazníky / uživatele a podporovat adopci. Díváme se na naši roli partnerů s přidanou hodnotou pro naše portfoliové společnosti. Stav ekosystému Algo Capital nás navíc staví do privilegované pozice k obraně našich investic využitím našeho blízkého vztahu s Algorandem a zbytkem hlavních hráčů budoucího ekosystému..

Můžete rozšířit to, co blockchainová laboratoř Algo Capital poskytne vývojářům a podnikatelům? Jaké výhody blockchainová laboratoř doufá, že dá svým uživatelům mimo to, čeho mohou sami dosáhnout?

Náš partner a CTO Pablo Yabo je také zakladatelem a ředitelem společnosti Coinfabrik, jedné z největších blockchainových laboratoří v Latinské Americe a na celém světě. S různými blockchainy a hlubokými technologiemi pracují od roku 2013. Nyní vede spin-off společnosti Coinfabrik, která se zaměří výhradně na technologii Algorand.

Laboratoř bude úzce spolupracovat s týmem Algorand as externími společnostmi. Tato laboratoř se bude jmenovat AlgoFabrik; Pablo a jeho tým budou moci brzy sdílet další informace o tomto projektu. AlgoFabrik bude blízkým partnerem společnosti Algo Capital a pomůže našim společnostem orientovat se v technologických výzvách a poskytovat technické poradenství fondu při jeho investičních rozhodnutích.

Hluboké vhledy společnosti AlgoFabrik do plánu a technologického rozvoje Algorandu umožní společnosti Algo Capital včas identifikovat důležitý vývoj a trendy při hledání investičních příležitostí.

Pokud bude Algo Capital v budoucnu schopen úspěšně zavést algorandský ekosystém, bude fond hledat příležitosti na podporu blockchainové komunity mimo Algorand?

Na základě naší základní víry, že Algorand je správná technologie pro podnikání a tradiční přijetí blockchainu, hledáme nasazení a správu kapitálu na příštích 10 let se zaměřením na společnosti, které využívají decentralizovanou ekonomiku poháněnou Algorandem.

To neznamená, že společnosti našeho portfolia budou omezeny na používání jiných blockchainových technologií, pokud to dává smysl jejich obchodním zájmům a cílům.

Předpokládejme, že jsem začínající vývojář blockchainu … Proč jsem nejvíce nadšený z toho, že budu stavět v ekosystému Algorand na rozdíl od jiných řešení interoperability, jako je Cosmos nebo Tezos?

Nejprve se Algorand zaměřuje nejen na umožnění a podporu komunity vývojářů zaměřených na blockchain, ale také na širší komunitu vývojářů z celého světa, kteří pracují na různých platformách, jazycích a programech. V Algorandu máme vizi budoucnosti, která je velmi odlišná od jiných řešení interoperability.

Zadruhé, z hlediska naší vývojářské komunity se zaměřujeme na jednoduchost. Vývojáři, a to jak ti, kteří mají zkušenosti s blockchainem, tak i ti, kteří s blockchainem začínají, zjistí, že máme robustní vývojářská rozhraní API, obsah a nástroje, které zajistí, že budování na Algorandu bude co nejjasnější, nejrychlejší a nejjednodušší. Díky těmto programům bude vývojářům přímo pomáhat při přechodu starších obchodních procesů na blockchain a také budování nových produktů druhé vrstvy nad Algorandem.

(Pro Steva Kokinose) Z dlouhodobého úspěchu ve Fuze, jaké poučení z vašich zkušeností se nejlépe přeneslo do vaší práce s Algorandem?

Úspěšné podniky musí vytvořit rovnováhu mezi technickou a obchodní dokonalostí. V Algorandu jsme využili revoluční technologii vyvinutou naším zakladatelem Silviem Micalim a týmem předních odborníků na kryptografii, teorii, matematiku, distribuované systémy a inženýrství a spojili jsme tuto technologii s výjimečným provedením a schopnostmi jít na trh v našem podnikání tým.

Jakákoli společnost bude trpět, pokud bude mít technologie špičkovou úroveň a obchodní výkon bude pouze průměrný. To jsme vyřešili ve Fuze a já si myslím, že jsme to vyřešili také v Algorandu.

(Pro Steve Kokinos) Alternativně, jaká je jedinečná výzva, které čelí blockchainový projekt jako Algorand ve srovnání s jinou tradičnější cloudovou infrastrukturou.

Blockchain představuje zásadní posun ve způsobu, jakým lidé obchodují a směňují si hodnotu. Stejně jako cloud určitě očekáváme, že podniky budou chtít přesunout různé standardní procesy do blockchainových protokolů pro efektivitu, kterou poskytuje.

V Algorandu však budujeme základní technologii, která významně zvýší počet jednotlivců, kteří mají přístup ke smysluplným ekonomickým příležitostem, a budují ekonomické příležitosti ve skutečně bezhraniční a decentralizované ekonomice.